Ana sayfa Dizi Arşivi Ramo Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

Ramo Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Özel Analiz – Ramo, BKM film imzalı, yönetmen koltuğunda M. Çağatay Tosun’un oturduğu, senaryosu Toprak Karaoğlu, Seda Karaoğlu ve Birol Tezcan üçlüsü tarafından kaleme alınan aksiyon ve dram türündeki Türk yapımı televizyon dizisi. Dizinin başrol oyuncusu Murat Yıldırım’ın canlandırdığı Ramo, gerçek bir karakterden kurgulanmıştır.

Daha önce Diriliş Ertuğrul isimli Türk dizisinde Halime Sultan karakterine hayat veren Esra Bilgiç de Murat Yıldırım ile dizide partner oldu. İki oyuncunun hem uyumu hem de enerjileri izleyiciler tarafından çok beğenildi. Aksiyonu bol olan yapımda silahlar hiç eksik olmuyor. Duygusal konularda da farklı sahneler izleyicileri etkiliyor. Ayrıca dizinin bazı sahnelerine yönelik şiddet eleştirileri de sosyal medyada sıklıkla yapılmaktadır.

Ramo Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 9

KÜNYE:

Kanal: Show TV
Yapımcı: BKM Film
Türü: Aksiyon- Dram
Yayın Tarihi: 14 Ocak 2020
Mekan: Adana, İstanbul
Süresi: 130 dakika
Müzik: Aytekin Ataş
Başrol: Murat Yıldırım, Esra Bilgiç, Olgun Şimşek, İlker Aksum, Yiğit Özşener, İdil Fırat
Oyuncular: Mehmet Akif Özdemir, Devrim Özkan, Hakan Gerçek, Mehmet Yılmaz Ak, Sacide Taşaner, Pelin Körmükçü, Mustafa Yıldıran, Efsane Odağ, Leyla Kader İlhan, Volkan Yosunlu, Gurur Çiçekoğlu, Doğu Can, Mehmet Sait Ergenç, Yunus Emre Terzioğlu.

SOSYAL MEDYA HESAPLARI

Dizinin sosyal medya hesapları aktif olarak kullanılıyor. Tüm hesaplardan fragmanlar, diziden fotoğraflar ve çeşitli bilgiler paylaşılıyor. Yayın günü dizinin önemli sahneleri yayınlanıyor. Youtube kanalında hem kısa kısa sahneleri hem de tüm bölümleri ve fragmanları bulabilirsiniz.

Twitter: https://twitter.com/ramodizisi
Instagram: https://www.instagram.com/ramo_dizisi/
Facebook: https://www.facebook.com/ramodizisi/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCch0Z8SPweSALVzS-qFKGzg
Resmi internet sayfası: https://www.showtv.com.tr/dizi/tanitim/ramo/2665

TÜM HABERLER:

Ramo dizisiyle ilgili tüm haberleri aşağıdaki linki tıklayarak en yeniden en eski habere doğru inceleyebilirsiniz.

Tüm haberleri okumak için tıklayın…

Ramo Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 10

GENEL İZLENİM:

Ramo dizisi aksiyon- dram ağırlıklı bir yapım. Dizi, haksızlığa karşı baş kaldıran ve sevgiyi her şeyin önüne koyan Ramo’nun sıra dışı hayatının hikayesi ile aile, adalet, intikam, dostluk ve aşk eksenindeki derin çatışmaları konu alıyor. Ramo, ilk başladığında çok iddialıydı. Ancak reytingler beklentilerin altında kaldı. Sonrasında koronavirüs pandemisi nedeniyle çekimler uzun süre durdu.

İkinci sezonda Çağatay Tosun yönetmen koltuğuna oturdu. Dizinin hikayesi İstanbul’a taşındı ve oyuncularda da önemli değişimler yaşandı. Aksiyon sahnelerine de büyük emek harcandı. Dizideki tüm bu adımlar izleyicilerin ilgisini çekti. Dizi ikinci sezonunda çok iyi reytingler alarak milyonlarca kişi tarafından izlendi. Murat Yıldırım performansı ile büyük övgü aldı.

HİKAYESİ:

Diziye adını veren Ramo (Murat Yıldırım) cesur, zeki ve haksızlığa dayanamayan bir yapıya sahiptir. Ailesiyle birlikte Adana, Çukurova’da yıllardır ırgatlık yapmış, ancak günümüzde nüfuzlu bir ailenin yasadışı işlerini halletmektedirler. Ramo, ailesinin itirazına rağmen isyan etmeye karar verir. Ancak patronun kızı Sibel (Esra Bilgiç) ile arasındaki çekim giderek artmaktadır. Asıl amacı babasının ölüm emrini veren Cihangir (Olgun Şimşek) adlı kişiye ulaşmaktır. Bunun için önce Adana’da kendini kanıtlayıp Cihangir’in yardımcısı Yavuz’u (Yiğit Özşener) arkasına alması elzemdir. Ailesi ve sevdiği dostlarıyla birlikte Adana ve İstanbul arasında bir başkaldırış hikayesi başlayacaktır.

Ramo Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 11

KARAKTERLER:

Oyuncu (Karakter)
Murat Yıldırım (Ramo)
Esra Bilgiç (Sibel)
Olgun Şimşek (Cihangir)
Yiğit Özşener (Yavuz)
İlker Aksum (Hasan )
İdil Fırat (Fidan)
Mehmet Akif Özdemir (Köksal)
Devrim Özkan (Nehir)
Hakan Gerçek (Mahir)
Mehmet Yılmaz Ak (Mazhar)
Sacide Taşaner (Sabahat)
Pelin Körmükçü (Ahsen)
Mustafa Yıldıran (Doğu)
Efsane Odağ (Afet)
Leyla Kader İlhan(Neriman)
Volkan Yosunlu (Doğan)
Gurur Çiçekoglu (Şahin)
Doğu Can (Arap)
Mehmet Sait Ergenç (Kirpi)
Yunus Emre Terzioğlu (Haşmet)

MEKANLAR:

Dizinin birinci sezon çekimleri Adana’nın Seyhan ilçesinde bulunan Sepici ve Köprüköy mahallelerinde gerçekleştirildi. İkinci sezon çekimleri ise İstanbul’da gerçekleştirilmektedir.

JENERİK:

Ramo Dizisinin müzikleri Aytekin Ataş’a ait. Dizinin jenerik müziği de kısa sürede izleyicilerin beğenisini kazandı.

FRAGMANLAR:

Ramo dizisinden ilk fragman Show TV’nin ve dizinin sosyal medya hesapları üzerinden 2019 yılının Aralık ayında yayınlandı. İlk görüntüler büyük beğeni topladı. Dizinin birinci sezonu ilgi gördü ama asıl izleyici ilgisi ikinci sezonda yaşandı. Ramo dizisinin yayınlanmış tüm fragmanlarını youtube kanalında bulabilirsiniz.

TÜM BÖLÜMLER:

Ramo dizisinin 1.sezonu 14 Ocak 2020 Salı günü başladı. İlk sezon 11 bölüm devam etti. 24 Mart 2020 Salı günü yayınlanan 11. bölümden sonra koronavirüs salgını nedeniyle tatile girdi. Dizinin 2. Sezonu ise 18 Eylül 2020 tarihinde başladı ve ilgi çok yoğun oldu. Dizi aksiyon sahneleri ile izleyicileri kendisine bağladı.

Ramo dizisinin tüm bölümlerini Youtube resmi sayfasında bulabilirsiniz. Ayrıca Show TV’nin internet sitesinde de tüm bölümler yayınlanıyor.

DİZİ MÜZİKLERİ – KLİPLER:

Ramo dizisinin sahnelerinden etkileyici klipler yayınlandı. Bu klipler dizinin youtube kanalından paylaşıldı. Özellikle Sibel ve Ramo karakterlerinin sahnelerinden derlenen ‘Hep Sen’ adlı şarkının klibi ilgi çekiyor. Çift, dizinin izleyicisi tarafından da çok yakıştırılıyor. Aşağıda bu video klibi bulabilirsiniz:

ŞİDDET SAHNELERİNE ELEŞTİRİ

Ramo dizisi zaman zaman da şiddet içerikli sahnelerinden dolayı sosyal medyada eleştirildi. Özellikle ilk bölümleri Adana’da çekilen dizinin bazı sahneleri Adanalılar tarafından da zaman zaman tepki gördü..

KAMERA ARKASI:

Dizinin kamera arkasındaki görüntüleri de zaman zaman youtube kanalında yayınlanıyor. Özellikle aksiyon sahnesi çekimlerinin kamera arkası görüntüleri ilgi çekiyor.