Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Yıldız Çağrı Atiksoy Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Yıldız Çağrı Atiksoy Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Yıldız Çağrı Atiksoy, 1 Nisan 1986 tarihinde İzmir’de doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Adı: Yıldız Çağrı Atiksoy
Doğum Tarihi: 1 Nisan 1986
Doğum Yeri: İzmir
Boyu: 1.76 m.
Kilosu:  58 kilo
Burcu: Koç
Göz Rengi: Açık Kahverengi
Kardeşleri: Nil Sayışman
Instagram: https://www.instagram.com/yildiz_c_atiksoy/

Yıldız Çağrı Atiksoy Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Çocukluk yılları: Yaramaz bir çocuktu bu sebeple sık sık kazalara maruz kalıyordu. “Çok yaramazmışım. Kendime çok zarar veriyormuşum. Kendimi yakıyormuşum, ortadan kayboluyormuşum. Elimi ocağa yapıştırmışlığım var. Bir keresinde de az kalsın çengelli iğneyle gözümü çıkarıyormuşum!”

Eğitim hayatı: Liseyi bitirdikten sonra İzmir Ege Sanat Merkezi’nde ve daha sonra da Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde oyunculuk eğitimi aldı.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına, ‘Büyük Buluşma’  dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Öyle Bir Geçer Zaman ki’ dizisinde canlandırdığı ‘Berrin Akarsu’ ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: İdealist, objektif, enerjik, vicdanlı, sade, rahat, sessiz, sakin, mesafeli, titizlik takıntısı var, düzen hastası.

Düşünce yapısı: Maneviyata çok önem veriyor. Magazin figürü olmayı tercih etmiyor, sadece mesleği ile anılmak istiyor. “Güzellik benim için iç huzurun dengelenmesi ve gerçek anlamda mutluluğa kavuşmak anlamına geliyor. Maneviyatı güçlü olan kadın her koşulda güzel kadın. Magazin figürü olmamak benim kendi tercihim. Sadece mesleğimle anılmak ve işimin ön planda olduğu bir yaşam sürdürmeye özen gösterip, dikkat etmeye çalışıyorum.

İlk sinema filmi: Aydın Sayman / Miras

Hayran olduğu kişi: Tim Burton hayranı. “En çok çalışmak istediğim yönetmenlerden birisi Tim Burton! Onun dünyasında yolculuk etmeyi çok isterdim.”

Aşka bakışı: “Aşıkken, evrenin tüm enerjisini içimde hissediyorum.  Genel olarak insanların iletişiminin ve kurduğu ilişkilerin dünyevi değerlerden oluştuğunu görüyorum. Bence ilişkide karşılıklı şeffaflık ve dürüstlük en temeli. Vicdanlı iki kalbin birleşimi şart. Vicdani değer ve saygı olmazsa olmaz.”

Hayata bakışı: Yaş aldıkça daha da sakinleştiğini ve olgunlaştığını hissediyor. “30’lu yaşlar için hep ‘Ne istediğini bildiğin yaşlar’ deniyor. Ama ben her zaman ne istediğimi ya da istemediğimi bilen biri oldum. Fazla duygusal, fevri ve sabırsızdım. Bu özelliklerimle ister istemez kendimi yoruyordum. Sanırım 30’lu yaşlar beni sakinleştirdi. Daha çok duygularımı dizginleyebilen, mantığımın ön planda olduğu, olaylar karşısında daha sakin kalmayı başarabilen, duygusallığımla kendimi daha az yorduğum bir ben oldum. Bu yaşların mantığını ve olgunluğu seviyorum. Doğrularımla, yanlışlarımla şükrettiğim bir hayat yaşıyorum. Fiziki açıdan eşit olmadığımız bu dünyada görüntümüzle ilgili düşündüğümüz her olumlu ya da olumsuz yorum bana saygısızca geliyor. Önce sağlıklı olalım önemli olan bu.”

Kariyer planı: Kadın gücünün ön plana çıktığı roller onu daha çok etkiliyor. “Çünkü biz çok güçlü varlıklarız. Kadının koşulları ve konumu ne olursa olsun doğasında var olan gücüne sahip çıkmasını ve bunun farkında olarak yaşamasını destekliyorum. Bu yüzden hem kadın hem de oyuncu olarak içimizdeki gücün ve yaşamdaki değerimizin anlatıldığı hikayeleri seçiyorum. Rol model olarak ayakları üzerinde duran, ekmeğini taştan çıkaran, kimseye eyvallahı olmayan, değerini bilen kadınları oynamayı misyon ediniyorum. Güçlü kadınlar ışığımdır.”

Gelecek Hayali: Plan yapmayı sevmiyor, gelecek için en büyük hedefi ise mutlu olmak. “Ben hayatım boyunca hiç plan yapmadım, plan yapmayı hiç sevmem. Hiç geleceğe yönelik plan yapmadım. Şanslıydım, hep isteklerim doğrultusunda şekillendi hayatım. 10 yıl sonra nerede olurum bilemem, sadece olduğum yerde mutlu olmayı isterim. Arkamdan ‘Hayatın farkındaydı’ desinler yeter.”

Modayı takip ediyor mu? Stilini, rahat, sade ve etnik olarak tanımlıyor. “Muhteşem bir stilin kuralları, sade, cool ve şık olmak, gösterişten uzak olmak bence. Benim tarzım ne çok maskulen ne de aşırı feminen. İkisini harmanlamayı tercih ediyorum. Gardırobumda en çok olan parçalar,  ispanyol paça jean ve beyaz tişört.  Günlük giyimde ise, jean, etnik tişört ve şallarım vazgeçemediğim parçalar. Stil ikonum;  Miranda Kerr. Oldukça maskulen ve aynı zamanda feminen. Günlük tarzını beğeniyorum. Çok sade ama bir o kadar da şık giyiniyor.”

Yıldız Çağrı Atiksoy Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Formunu nasıl koruyor? Spor, olmazsa olmazı. “Ama şunu da itiraf etmeliyim ki bu konuda genetik olarak şanslıyım. Sporu, ruhumu dinlendirmek ve arındırmak için yapıyorum. Bir de benim için yoga var tabii; kendimi keşfetmemde ki en büyük araçlardan biri oldu.”

Erkekte çekicilik kriteri: Bir erkekte ilk bakışta gülüşü dikkatini çekiyor. Vicdanı, akıllı ve zeki erkekleri çekici buluyor. “Benimle aynı ahlaki ve vicdani değerlere sahip, yüreğine ve zekasına güvendiğim bir erkek ile olabilirim. Kendisine saygısı olmayan bir erkekle asla birlikte olmam. Kendine saygısı yoksa yaşadıklarına da yoktur.”

En sevdiği özelliği: Vicdanlı olması.

En sevmediği özelliği: Bazen fevri çıkışları oluyor, bu yönünü eğitmeye çalışıyor.

Hangi filmden etkilendi? Hafızasında yer eden filmlerden bazıları; ‘Çingeneler Zamanı’, ‘Karanlıkta Dans’ ve ‘Paramparça Aşklar  Köpekler’.

Neye para harcar?  Takıntılı bir şekilde her sezon mutlaka aldığı aksesuar, gözlük.

TELEVİZYON DİZİLERİ

2019/2020- Şampiyon / Suna

2017/ 2018- Savaşçı / Aslı Özkaynak

2015/ 2016- Evli ve Öfkeli / Mine

2014- Yedi Güzel Adam / Zehra

2013 – Görüş Günü Kadınları / Gülay

2010 / 2013 – Öyle Bir Geçer Zaman ki / Berrin Akarsu Taşer

2009- Bahar Dalları / Bahar Ziyadegil

2008 – Kayıp Prenses / Defne

2008 – Gazi / Leyla/Aslı

2007 – Yersiz Yurtsuz / Hazal Şanoğulları

2006- Ah İstanbul / Ahu

2006 – Yağmurdan Sonra / Işık Karuzo

2005- Emret Komutanım / Hemşire

2005 – Aşk Oyunu / Gülşen

2004 – Büyük Buluşma

SİNEMA FİLMLERİ

2018- Baba Nerdesin Kayboldum/ Oya

2008 – Miras / İrem