Ana sayfa Dizi Haberleri Sadakatsiz, Camdaki Kız, Yargı ve Üç Kız Kardeş ile sezona damga vuran Kanal D’den yeni dizi kararı!

Sadakatsiz, Camdaki Kız, Yargı ve Üç Kız Kardeş ile sezona damga vuran Kanal D’den yeni dizi kararı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Bir dönem televizyon dizilerinde marka olma noktasında Kanal D’nin zirvede yer aldığını herkes kabul edecektir. Ancak kanalın son yıllardaki dizi performansları pek de iyi olmamıştı. Bu durumun değişmeye başladığını ve Kanal D’nin yine iddialı dizilerin adresi olabileceğini gösteren işaretler ise geçen sezondan bu yana gözüküyor.

Sadakatsiz dizisinin iyi bir çıkış yapmasının ardından, Camdaki Kız’ın da çok başarılı bir süreç geçirmekte olması Kanal D adına büyük kazanç oldu. Bunun yanı sıra Yargı dizisinin de pazar akşamlarının zirvesinde yer alması ve 16. sezonunda bile hala birincilikler alan Arka Sokaklar’ın gücü ile Kanal D, bu sezonu iyi bir konumda geçiriyor. Üç Kız Kardeş dizisi ise yeni başlamasına rağmen dram hikayesi seven milyonları ekran başına topladı.

Son yıllarda yapımcılığın öne çıktığı ve birçok platform için verilen dizi siparişlerini yetiştirmenin zorlaşmaya başladığı bir dönem başlıyor. Televizyon kanallarının yanı sıra, Exxen, Gain, Puhu TV ve Blu TV gibi yerli paralı platformlar için de birçok çalışma yapılıyor. Netflix’ten sonra piyasaya çok güçlü şekilde girmeye hazırlanan Disney Plus gibi uluslararası platformların dizi yarışı da piyasayı çok hareketlendirdi.

Sadakatsiz, Camdaki Kız, Yargı ve Üç Kız Kardeş ile sezona damga vuran Kanal D'den yeni dizi kararı! 22

İşte böyle bir ortamda Kanal D, bir süredir durdurduğu yapımcılık şirketini yeniden gündemine aldı. D Productions yeni bir yapılanma ile yeni projeleri ortaya çıkarmak üzere tekrar hayata geçiriliyor. Gazeteci Birsen Altuntaş, Kanal D’nin kendi firması aracılığı ile yeni bir yazlık yapım için hazırlıklara başladığını da duyurdu. Barış Erdoğan ve İlker Arslan’ın yazdığı yazlık dizinin yönetmeni olarak ise Serdar Gözelekli ile anlaşma sağlandı.

Kanal D, daha önce de kendi prodüksiyon şirketi aracılığı ile diziler yaptırdı. 1992 yılında kurulan şirket, 2018 yılına kadar aktif şekilde faaliyetteydi. Güneşi Beklerken, Benim Adım Gültepe, Ulan İstanbul, Şeref Meselesi, Adı Efsane ve Siyah Beyaz Aşk gibi sevilen dizilerin altında D Productions imzası vardı.

Yapım firmasının yeniden hayata geçirilmesi ile birlikte Kanal D, diziler konusunda çok önemli bir adım daha atmış oluyor.