Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Seda Bakan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Seda Bakan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Seda Bakan, 10 Ekim 1985 tarihinde Kocaeli’de doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Adı: Seda Bakan
Doğum Tarihi: 10 Ekim 1985
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.71 m.
Kilosu:  58 kilo
Burcu: Terazi
Göz Rengi: Açık Kahverengi
Saç Rengi: Kahverengi
Babası: Kasım Bakan
Eşi: Ali Erel
Çocuğu: Leyla Erel
Kardeşleri: Kaan Bakan
Instagram: https://www.instagram.com/sedabakan/

Ailesi: Anne tarafı Selanikli, baba tarafı Saraybosnalı. Bir ağabeyi var. 4 Ekim 2014 tarihinde müzisyen Ali Erel ile evlendi. Çiftin Leyle adında bir kız çocuğu var. Anne babasının ‘Elinde diploman olsun’ isteğinden dolayı üniversitede puanının tuttuğu bölümü okudu ancak mesleğini hiç yapmadı. “Dış ticaret yapabileceğim bir iş değildi. Biliyordum bunu. Ancak aileler çocuklarının özellikle kız evlatlarının düzgün bir iş yapmalarını istiyor. Annem de babamla birlikte bana ‘doğru düzgün bir işin olsun, daha sonra ne istersen yap’ dedi. Ben de önce okulumu bitirdim sonra da kendi istediğimi yaptım. Yolumu buldum. Bu kararımda da çok destek oldular.”

Eğitim hayatı: Sakarya Üniversitesi Dış Ticaret Bölümü’nden mezun oldu. TÜRVAK Sinema – TV Eğitim Merkezinde oyunculuk eğitimi aldı.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına, ‘Sana Mecburum’ dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi’ dizisinde canlandırdığı ‘Eda’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Eğlenceli, deli dolu, enerjik, komik. “Ben çok cinimdir, mahalle çocuğuyum neticede. Mahallede yetiştiğim için beni öyle kolay kandıramaz kimse. Tamam, benim espri ve muhabbet yanım çok güçlüdür ama tam da o yüzden her şeyi hemen anlarım. Karşımdaki mesela dokundurmalı bir şekilde dalga geçmeye çalışıyorsa bunu hemen hissederim. İzin de veririm buna. Çünkü hem kendim dalga geçmeyi severim hem de benimle yapılmasına müsaade ederim. Bundan keyif de alırım. Ama art niyetli olmamak kaydıyla. Kendi içimde dengesizliğim var ama kimseyi rahatsız etmem. Sürekli sığ noktalarımı çıkarmaya çalışım. Daha iyi nasıl oynayabilirim diye sürekli evde dolaşıyorum. En çok annem şaşırıyor bu duruma.”

Düşünce yapısı: Terazi burcunun özelliklerini taşıdığını düşünüyor. Duyguları anında bir uçtan diğer uca geçebiliyor. Aynı zamanda çok da duygusal. “İzlediğim bir haber, sokakta o an tanık olduğum bir durum bile bir anda tüm dengemi bozabilir, çok mutsuz edebilir beni. Ama aynı şekilde güzel bir durum karşısında da bir anda mutlu olabilirim. Kötü hissettiğimde İyi şeyleri düşünerek motive olurum. Mesela, hayatımın bir dönemi gerçekten sıkıntılı gidiyorsa neşeli müzik dinlemek, güzel bir kitap okumak bana hep çok iyi gelir. Bakış açımı değiştirmeye, o takıldığım konudan kurtulmama çok yardımcı olur.”

İlk sinema filmi: Murat Aslan/ Umut

Aşka bakışı: “Bence aşk herkesin kendine göre yorumladığı bir şey. Her bireyin aşk tanımı farklıdır. Evlilik ilk başta tabii ki kafa karıştırıyor bence ama sonra doğru insanla olduğunu hissedince sıkıntılar yok oluyor. Karşılıklı çok sevmek gerekiyor. Gerisi kolay halloluyor.”

blank

Hayata bakışı: Şöhretle çok ilgili değil, sadece işinin bir parçası olarak görüyor. “Yaptığımız işin doğası gereği şöhret hayatımıza dahil olan bir kavram olsa da beni çok ilgilendirmiyor. Başarılı işlerin içinde olunca tanınırlık artıyor. Bu da genel anlamda ‘Şöhretli olundu’ gibi görünüyor. Oysa ben her gün hayatın tam içindeyim. Benim mesleğimle ilgili kaygım şöhret olmak değil, iyi işler yapabilmek.”

İş hayatına bakışı: Komedi yapımlarında rol almanın oyuncular için daha zor olduğunu düşünüyor. “Komedi yapımlarında karakterin mi yoksa durumun mu komik olduğunu tespit etmek gerekir. Basit olmakla komik olmak arasında bir çizgi var ve o çizgiye her daim dikkat etmek gerekir. Bir de komedi aslında bir zamanlama meselesi. Bir şaka doğru zamanda yapılırsa komik olur, yanlış zamanda yapılırsa basite kaçar. Sanıyorum komedide matematiğin önemli bir yeri bulunuyor. Eskiden ekranda nasıl göründüğümü çok merak ederdim. Onu yaptığım zaman başarılı olamadığımı gördüm. Kafam nasıl göründüğüme takılıyken rahat oynayamadığımı gördüm. Behzat Ç.’de bu sınırı aştım ve şu anda hiç umursamıyorum. Nasıl göründüğümle hiç ilgilenmiyorum. Bazen bir mimik yapıyorsunuz ve  çok çirkin görünebiliyorsunuz.”

Kariyer planı: Şu ana kadar yer aldığı projelerin hepsinden de çok memnun. Hayatında, oynadığı bütün işlerin bir sonraki işi getirdiğine inanıyor. “Allaha şükür, içinde projeler açısından şanslıydım. Çoğu kendi alanında fenomen olmuş işler oldu. Sanırım tek bir projeyi söylemek doğru olmaz benim için ama en çok tanındığım iş olarak ‘Kardeş Payı’nı söyleyebilirim. Güzel projelerde yer aldığımı görüyorum. Tıpkı istediğim renklerle boyadığım güzel bir resim gibi. Sanıyorum yeni nesil oyuncuların en önemli sorunu çok hızlı yol almak istemeleri. Aslında bu sadece oyunculuğa özgü bir durum değil. Yeni jenerasyon, hangi meslekte olursa olsun oldukça sabırsız. Bir an önce ‘Her şeye sahip olmak’ istiyorlar. Ancak bazen canlandırdığınız veya canlandıracağınız karakterler öyle güçlü olabiliyor ki ‘durmak’ gerekebiliyor.

Gelecek Hayali: Hayata çok olumlu ve pozitif bakıyor. İlerisi için büyük hedefleri var.  “50 yaşımda da çok yaşlanmayı düşünmüyorum açıkçası. Enerjim hep böyle kalacak. İşimi çok daha büyütebilmek isterim. Mesela çok iyi bir yabancı filmde oynayabilirim, yabancı yapımlarda çalışabilirim. Müzikalde oynamayı çok istiyorum. Sesim fena değil. İlerde sesimle ilgili bir şeyler yapmak isterim.”

Kaygıları: İnsanları birbirlerinden ayıran her türlü düşünce yapısına karşı. Ülke sorunları ve dünya düzeni konularına çok ilgili birisi.  Bencil olmamak gerektiğini ve sevgi ile merhametli olmanın birçok durumu değiştirebileceğini düşünüyor. Kadın hakları konusunda endişeleri var. ”İnsanın önce kendini dışarıdan görüp değiştirmesi gerekiyor. Belki sonra domino taşı gibi arkası gelir. Tüm dünyada kadın olmak zor, faşist zihinli, erkek egemen toplumlarda daha da zor. Siz birey olarak var olmaya çalışırken insanların size saygı duyması için ekstra çaba sarf ediyorsunuz. Yaptığımız meslek zaten zor. Ben evliyim, bir hayatım var, zaten aile hayatından gelen bir insanım. Ama bazen dişi tarafınızı törpüleyip onların anlayacağı dilden konuşmanız gerekiyor. Ben de bunu küçük yaşta öğrendiğim için hep o kanaldan giderim. Bu da bir çeşit koruma kalkanı.”

Kendini iyi hissetmek için ne yapar? Durmaya çalışır ve o sırada ona iyi gelmeyen yerden uzaklaşır.

En çok kime güler? “Aslında beni en çok eşim Ali güldürüyor.”

Modayı takip eder mi? Modayı takip ediyor hatta, bazen çok para harcayıp sonra pişman oluyor. “Her şeyi giyebilirim. Hiçbir kıyafet için ‘asla bunu giymem’ demem. Kimseyi de giydikleri yüzünden yadırgamam. Çünkü ben herkese çok büyük bir sevgiyle yaklaşıyorum hayatta ve bu yüzden kendimi de çok seviyorum. Yani söylemek istediğim şey şu ki; kendimle barışığım ve bu yüzden kendime her şeyi yakıştırabiliyorum. Ne giyeceğim ise tamamen ruh halime bağlı. Ama her zaman özen gösteriyorum giydiklerime, çünkü insanların karşısına çıkıyorum ve bu şekilde onlara saygı gösteriyorum.”

Formunu nasıl koruyor? Hayatı boyunca diyet yapmadı ama sporun çok sağlıklı olduğuna inandığı için spora vakit ayırmaya çalışıyor. “Pilates ve fitness yapıyorum. Ayrıca vakit bulduğumda açık havada yürüyüşe çıkıyorum.”

Sosyal medyada ile arası nasıl? Bazen aktif oluyor, bazen bıkkınlık yaşıyor. “Bazen, telefon bu kadar hayatımızın içinde değilken daha iyi hissettiğimi düşünmeye başladım. Arama mesafe koymaya çalışıyorum. İşim gereği oldukça aktif kullanıyorum.”

blank

Hangi kitaptan etkilendi? Ayşe Kulin‘in ‘Füreya ‘ kitabından çok etkilendi. “Cumhuriyet tarihinin ilk kadın seramik sanatçısı ve çok etkileyici bir hayatı var kendisinin. Beni çok etkiledi.”

Sahil kasabası mı? Büyük şehir mi? Kesinlikle sahil kasabası.

Aksiyon filmi mi? Romantik Komedi mi? İkisini de seviyor.

Sakinlik mi? Adrenalin mi? Duruma göre ikisi de.

Zaafı olan yemek? Mantı.

En sevdiği aksesuar? Yüzükler.

TELEVİZYON DİZİLERİ

2020- Mucize Doktor /Ferda

2016/2017- Bana Sevmeyi Anlat /Leylâ Aydın

2014/2015- Kardeş Payı /Feyyza Özdemir

2010/2013- Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi /Eda Akkaya

2010- Şen Yuva / Oya

2009- Adanalı/ Başak

2009- Makber/ Güneş

2009- Geniş Aile /Esma

2008- Pars: Narkoterör / Zülfiye Demir

2007- Sana Mecburum/ Leyla

SİNEMA FİLMLERİ

2020- Ortak/ Pınar

2019- Öldür Beni Sevgilim/ Demet

2018- Arif V 216 /Pembe Şeker/Alev

2015-Kara Bela /Burcu

2014- Zaman Makinesi 1973 /Yasemin-Deniz

2013- Behzat Ç. Ankara Yanıyor / Eda Akkaya

2011- Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm /Eda Akkaya

2009- Umut / Meryem

TELEVİZYON PROGRAMLARI

2016- Yetenek Sizsiniz Türkiye/Jüri