Ana sayfa Dizi Haberleri Sen Çal Kapımı, Sefirin Kızı, Hercai, Maraşlı, Baraj, Ramo, Teşkilat, Son Yaz… Bir dizi var ki son vites geliyor!

Sen Çal Kapımı, Sefirin Kızı, Hercai, Maraşlı, Baraj, Ramo, Teşkilat, Son Yaz… Bir dizi var ki son vites geliyor!

tarafından zk zk

Televizyongazetesi.com/Detay – Ekranın sevilen dizileri her hafta kıyasıya rekabette reyting kaygısı ile ekranlara geliyor. Sosyal medyanın yaygınlaşması ile birlikte bir başka rekabet ortamı daha oluştu. İzleyicilerin dizilerle ilgili yaptıkları yorumlar, attıkları mesajlar, sosyal medyanın en çok konuşulan kategorilerini oluşturuyor. Dizilerin haftalık, aylık tabloları ise izleyicinin büyük ilgisini çekiyor.

Şu anda ekranda olan ve farklı kanal ve günlerde izleyici ile buluşan pek çok dizi, reyting yarışında bir rekabet içindeyken, sosyal medyada da benzer bir rekabeti sürdürüyor.

Geçtiğimiz yaz Fox TV’de ekranlara gelmeye başlayan romantik komedi dizisi Sen Çal Kapımı, reytingleri ile orta seviyelerde olsa da sosyal medyanın gündeminden hiç düşmüyor. Bunda dizinin başrol oyuncusu Hande Erçel’in, son dönemin en popüler kadın oyuncusu olması ve instagram hesabında bile 20 milyon takipçi sayısına ulaşmış olmasının etkisi de büyük.

Hayranları oyuncu ile ilgili o kadar çok mesaj atıyor ki Türkiye’de sosyal medyanın en çok konuşulan gündemi içinde ilk 3 sıraya girmeyi bile başardı.

Dolayısıyla rol aldığı dizi Sen Çal Kapımı da en çok konuşulan diziler arasında ilk sıraya oturuyor. Kerem Bürsin’in popülerliğinin katkısını da unutmamak gerek tabii ki…

Medyatakip Merkezi’nin sosyal medya ölçümleme servisi olan Digilup, haftalık olarak ‘en çok konuşulan diziler’ raporunu yayınlıyor. Aylardır kimseye birinciliği kaptırmayan Sen Çal Kapımı yerinde duruyor ama gerilerden gelen bir dizi var ki pek çok diziye adeta çalım atıp hızla 2. sıraya oturmayı başardı!

Sen Çal Kapımı dizisinin tahtını sallaması, aldığı ileti sayılarına bakılırsa zor ama yine de ilerleyen dönemde güçlü bir rakip olacağını bu hızlı çıkışı ile göstermiş oldu!

Hangi dizi mi? Atv’nin Maraşlı dizisi… Burak Deniz ve Alina Boz’un başrolünde oynadığı dizi, Pazartesi akşamlarının yeni ilgi çeken yapımı.

Alina Boz’un da kadın oyuncular kategorisinde Hande Erçel’i tahtından ettiği hafta, Maraşlı dizisinin de 2. sırada yer aldığı görülüyor.

Aşağıdaki tablo, 29 Mart’ta yayınlandı ve bir haftalık ileti sayılarının toplamıyla oluşturuldu.

Sen Çal Kapımı, Sefirin Kızı, Hercai, Maraşlı, Baraj, Ramo, Teşkilat, Son Yaz... Bir dizi var ki son vites geliyor! 10

22 Mart tabloyu da aşağıda görebilirsiniz. Maraşlı, iki haftadır ikinci sıraya yerleşmiş durumda. 3. sıradaki Sefirin Kızı dizisi ile arayı açarak ileti sayısını neredeyse ikiye katlamış. İki tabloyu karşılaştırarak farkı görebilirsiniz.

Sen Çal Kapımı, Sefirin Kızı, Hercai, Maraşlı, Baraj, Ramo, Teşkilat, Son Yaz... Bir dizi var ki son vites geliyor! 11

15 Mart haftasındaki ölçümlemede Maraşlı’nın 4. sırada olduğu görülüyor. Sefirin Kızı 3.lüğünü koruyor ama Doğduğun Ev Kaderindir ile Maraşlı yer değiştirmiş adeta!

Sen Çal Kapımı, Sefirin Kızı, Hercai, Maraşlı, Baraj, Ramo, Teşkilat, Son Yaz... Bir dizi var ki son vites geliyor! 12

Aşağıda yer alan 8 Mart’ta yayınlanan tabloda ise Maraşlı’nın 7. sırada olduğu görülüyor. Böylece 4 hafta içinde 7. sıradan hızla ikinci sıraya yükselen dizi, sosyal medyanın en çok konuşulanları arasında hatırı sayılır bir yer edindi. Bakalım Sen Çal Kapımı dizisini geçerek ilk sıraya oturmayı başarabilecek mi?

Sen Çal Kapımı, Sefirin Kızı, Hercai, Maraşlı, Baraj, Ramo, Teşkilat, Son Yaz... Bir dizi var ki son vites geliyor! 13