Ana sayfa Dizi Haberleri Senaristler, Arka Sokaklar dizisini kötü bir yol ayırımının içine sürükledi!

Senaristler, Arka Sokaklar dizisini kötü bir yol ayırımının içine sürükledi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Arka Sokaklar dizisi yılbaşı nedeniyle iki hafta ekranda yok. 31 Aralık akşamı yılbaşı özel yayını nedeniyle ekranda yer almayan Arka Sokaklar, 7 Ocak Cuma akşamı da yayınlanmayacak. 14 Ocak’ta izleyiciler heyecanla yeni bölümün başına geçecek.

Bu sefer dizinin bir yol ayırımında olduğunu söylemek için nedenlerimiz var. 610. yeni bölümde Rıza Baba karakterini canlandıran Zafer Ergin’in ayrılma ihtimali izleyicileri şimdiden rahatsız etmeye başladı. Birçok dizi hayranı Rıza Baba’nın 4 kurşun ile vurulduğu fragmana yorum yaptı.

16 sezondur ekranda yer alan dizide Rıza Baba artık fenomen bir karakter. Zafer Ergin de harika performansı ile bugüne kadar dizinin elde ettiği başarıların mimarlarından oldu.

Zafer Ergin’in diziyi ne kadar sevdiği ve bir 15 yıl daha sette yer alabileceğini söylediğini de biliyoruz. Yani Zafer Ergin tarafından bir ayrılık kararı alınması gibi bir durum beklenmiyor.

Ancak dizinin senaristleri son dönemde düşen reytingler ve Cuma rekabetinin çok fazla zarar vermeye başlaması nedeniyle böyle heyecanlı bir sahne düşünmüş olabilir. Eğer Rıza Baba’nın 4 kurşun yedikten sonra bir şekilde yeniden hayata döndürülür ise, bu dizinin inandırıcılığına zarar verecektir.

Senaristler aslında yapımı bir yol ayrımına taşıdı. Ya Rıza Baba ölecek ve herkes şoke olacak, sonra da diziye yönelik eleştiriler çok artacak.

Ya da bu bir reyting yükseltme oyunu çıkacak ama eskiden benzer sahnelere verilen tepkilere de bakınca artık hikaye karikatürize olmaya başlayacak.

4 kurşundan sonra Rıza Baba karakteri eğer yaşayacak ise bu durumun inandırıcılıkta yaratacağı yaraları anlamak için sosyal medya yorumlarına bakmak yeterli olacaktır.

Bir dizi hayranı diyor ki; “Burada da ölmezse zaten ölümsüzlük sırrını bulmuştur.”

Senaristler, Arka Sokaklar dizisini kötü bir yol ayırımının içine sürükledi! 7

Rıza Baba ölürse de ekibe yeni isimler katılarak heyecanın artırılabileceğini düşünenler var. Tabii ki Zafer Ergin gibi usta bir ismin ayrılması diziye çok zarar verecektir.

“Rıza Babasız Arka Sokaklar olmaz” diye yorum bırakan dizi hayranları çok haklı. Tabii ki senaristlerin bir ters köşe yaparak beklentilerin aksine Rıza Baba karakteri ölürse, bu durumun hayal kırıklığı olacağı da izleyicilerin yorumlarından anlaşılıyor.

Sonuç olarak, senaristler diziyi bir yol ayırımına sürükledi. Ya Rıza Baba ölecek ve hayal kırıklığı yaşanacak ama ciddiyet korunacak. Ya da Rıza Baba yaşatılarak izleyiciler sevindirilecek ama hikaye de inandırıcılıktan uzaklaşarak karikatürize bir hal alacak.