Ana sayfa Sinema Serkan Keskin’in başrolündeki Ela Hilmi ve Ali filmi Blu TV’de yayınlanıyor

Serkan Keskin’in başrolündeki Ela Hilmi ve Ali filmi Blu TV’de yayınlanıyor

tarafından ker_def

Türkiye’nin lider yerli online video platformu BluTV kütüphanesindeki film seçkisine çok özel bir yapım ekledi. Geçtiğimiz yıl Adana’dan En İyi Film ve En İyi Yönetmen dahil 7 dalda ödülle dönen, Ece Yüksel’e üç ayrı festivalden En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazandıran Ziya Demirel filmi ‘Ela ile Hilmi ve Ali’ BluTV’de yayına giriyor.

Başrollerini Ece Yüksel, Serkan Keskin ve Denizhan Akbaba’nın paylaştığı film; aynı apartmanda yaşayan farklı yaşlara ve dünyalara sahip Ela, Hilmi ve Ali’nin peşinde karanlık, kışkırtıcı ve kara mizahı bol bir hikâye anlatıyor.

Senaryosunu Ziya Demirel ile Nazlı Elif Durlu’nun birlikte yazdıkları “Ela ile Hilmi ve Ali”, geçen yıl Adana Altın Koza Film Festivali’nde En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Kurgu, En İyi Sanat Yönetimi, Umut Veren En İyi Erkek Oyuncu dallarında ödülleri toplamış; Ayvalık Film Festivali’nden de Ziya Demirel’e Yeni Bir Yönetmen Ödülü’nü getirmişti.

Film ayrıca, geçen yıl İstanbul Film Festivali’nin Ulusal Yarışması’nda FIPRESCI Ödülü’nün yanı sıra En İyi Senaryo, En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Erkek Oyuncu Mansiyon ödüllerini almış, Ankara Film Festivali’nde de En İyi İlk Film ve En İyi Kadın Oyuncu ödüllerini kazanmıştı. Görüntü yönetmenliğini Doron Tempert’in üstlendiği filmin kurgusunu Selda Taşkın ve Henrique Cartaxo, sanat yönetmenliğini Gülay Doğan ve müziklerini Okan Kaya yaptı.

Ziya Demirel’in ilk uzun kurmaca filmi de olan ‘Ela ile Hilmi ve Ali’nin konusu şöyle;

Yılların matematik hocası Hilmi, kendinden yaşça küçük eşi Ela’yı üniversite sınavına hazırlarken, apartman görevlisinin ikidir sınıfta kalan 15 yaşındaki oğlu Ali’ye de matematik çalıştırır. Yaşları ve dünyaları farklı bu üç kişi, yalnızlıklarına merhemi birbirlerinde ararken, sınırların kalktığı ve gittikçe daralan bir üçgende kendilerini sıkışmış bulurlar.

‘Ela ile Hilmi ve Ali’ sadece BluTV’de yayında!