Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Siz Selcan Hatun olmayı kolay mı sandınız, Didem Balçın’a sorun bir de!

Siz Selcan Hatun olmayı kolay mı sandınız, Didem Balçın’a sorun bir de!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Kuruluş Osman dizisinde Didem Balçın’ın canlandırdığı Selcan Hatun karakteri izleyicileri etkileyen önemli isimlerden… Dizinin 2. sezonunda yeniden hikayede yer alan Selcan Hatun’un dönüşü de herkesi mutlu etti. Tabii ki en başta Diriliş Ertuğrul’dan bu yana karaktere hayat veren Didem Balçın çok mutlu oldu.

Ünlü oyuncu, bu karakteri canlandırmanın o kadar da kolay olmadığını söyledi. Balçın, “Zor bir rol Selcan… Bugün de çalışmadan gideyim sete diyebileceğiniz bir rol değil Selcan. Bugün de ezberimi yaparım, orada oynarım öyle bir rol değil. Selcan çok çalışılması, düşünülmesi gereken ve hazır tetikte beklenmesi gereken bir rol” ifadelerini kullandı.

Dizinin atmosferinin tüm oyuncular üzerinde olumlu bir motivasyonunun bulunduğunu anlatan Didem Balçın, karakter ile kurduğu baş dışında dizide kendisini çok etkileyen sahnelerin de olduğuna değindi.

Oyuncu, “Geçmişe dönüp baktığım zaman Selcan’ın her sahnesi beni etkiliyor” dedi. Osman’ın büyümesi ile birlikte Hayma ananın yerine Selcan geçti. Bu rol için kendisine yaşlandırma makyajı yapıldığını anlatan Didem Balçın, normal yaşından çok daha üst bir yaş oynadığına değindi.

Bunun kendisini normal hayatında da etkilediğine değinen Didem Balçın, “Gece yatarken aklıma gelip ‘bunu böyle söylesem, şöyle söylesem’ diye heyecanlandıracak kadar önemli” ifadesini kullandı.

Her sezon yeniden eğitim aldıklarını ve karakterin yaşı ne kadar ileri olsa da karakterin aksiyonların içinde yer aldığını belirten Didem Balçın, çekimlerden önce o sahne için denemeler yaptıklarını sete hazır gittiğini ifade etti.