Ana sayfa Dizi Haberleri Sen Anlat Karadeniz’den ders almadılar, Sefirin Kızı da aynı yolda yürüyor!

Sen Anlat Karadeniz’den ders almadılar, Sefirin Kızı da aynı yolda yürüyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Star TV ekranında izleyicilerle Pazartesi akşamları buluşmakta olan Sefirin Kızı dizisinde, Nare ve Sancar’ın destansı hikayelerinden geriye pek eser kalmadı… Yeni bir sayfa açıyorlar ama sorunlar yumağı olan bir sayfa bu… Nare ve Sancar mutluluk yolunda ilerlerken, çevreleri ise mutsuzlukla dolup taşıyor…

Dizide iyilik timsali olarak gönülleri kazanan Uraz Kaygılaroğlu’nun canlandırdığı Gediz karakterinin geldiği son durum ise, “iyiler hep kaybeder” sözünü hatırlatıyor. Nedense Türk dizilerinde iyi bir insan olmak bir suçmuş gibi gösterilme derdi var. Gediz karakterini de senaristler fena harcadılar. Dizinin ilk bölümünden itibaren çizilen bir Gediz gerçekliği vardı. Ancak hikayede hareket sağlamak adına, reytingler de iyi giderken Gediz’in yaptıklarına izleyiciler inanamıyor.

O iyilik timsali, anlayışlı, merhametli, adil Gediz gitti, pisliğin birisi geldi… Nare ve Sancar mutlu olabilir, yeniden destansı bir aşkı da yaşayabilir ama neden çevreleri hep ateş gibi yanıyor? Onlar mutlu oldukça konakta herkesin hayatı alt üst oluyor. Dizinin 16 Kasım Pazartesi günü yayınlanacak 28.bölümünden fragmanlar yayınlandıkça isyan da büyüdü…

Sen Anlat Karadeniz'den ders almadılar, Sefirin Kızı da aynı yolda yürüyor! 8

İzleyicilerin düşüncesi Gediz karakterinin Sancar’dan daha çok sevilmesi sonrasında senaristlerin bu karakterin ipini çektiği yönünde. Elbette ki bu bir hikaye ama verdiği mesajlar da toplumsal bakış açısı noktasında önemli oluyor.

Gediz’in Sancar ile onca ortak anısı varken nasıl oluyor da senaristler tarafından bir düşmana dönüştürülüyor. “Eski dosttan düşman olmaz” sözünü bile bir kenara iten dizinin senaryo grubu, Gediz karakterini fena halde harcadı. Bu durum da izleyicilerin yüreklerinde bir yara olarak kalacak gibi bir hava var.

Sosyal medyada yapılan yorumlarda Sefirin Kızı hayranları en çok da Gediz karakterinin geldiği noktaya eleştiri yapıyor. Dizi hayranları benzer bir durumu Sen Anlat Karadeniz’de de yaşadıklarını hatırlatıyor.

Atv’nin dizisi de efsane bir şeklide başlamış ancak izleyicilerin görüşleri dikkate alınmamış, eleştiriler kulak arkası edilmiş ve hikayenin gidişatından rahatsız olan izleyiciler diziyi bırakmıştı. 3. sezona büyük hevesle başlayan Sen Anlat Karadeniz efsanesi de kötü bir erken finalle son bulmuştu.

Sen Anlat Karadeniz'den ders almadılar, Sefirin Kızı da aynı yolda yürüyor! 9

Sefirin Kızı hayranları, Sen Anlat Karadeniz’in bu durumundan ders alınmamasına da yanıyor… Sosyal medyada yer alan yorumlardan bazılarını aşağıda bulabilirsiniz:

“Gediz’i bu kadar kötü ettiniz. Yuh artık, sizden her şey beklenir. Seyirci hayal kırıklığına uğratmak içi her zaman ki gibi işi çığırından çıkardınız.”

“Ulan, Geniz’i kötü yapmak için her şeyi yaptınız.”

“Gediz’e kötü olmak hiç yakışmadı.”

“Bu kadar tatlı, anlayışlı, naif bir karakteri sırf Sancar’dan daha fazla sevildi diye kötü yaptınız ya yazıklar olsun…”

“Gediz’in kalbini o kadar güzel gösterdiniz ki şu an kötü adam rolüne büründürmeniz inanın hiç gerçekçi değil. Bildiğiniz sokakta geçen birinin bile tahmin edeceği bir senaryo yazılmış. Gediz’e bu rol hiç yakışmamış üstünde emanet duruyor.”

“Gediz’i kötü yapmanız hiç hoş değil sadıcının yanında durması gerekirken karşı duruyor. Çok kötü oldu bu dizi için.”

“Gerçekten güzelim diziyi mahvettiniz. Sen Anlat Karadeniz’e döndü. Seyirciyle dalga geçer gibi senaryo yazıyorsunuz. Akın’ın kardeşi ölse bu kez de Akın’ın annesi çıkar herhalde bir yerden. Gediz in halinden bahsedemiyorum bile…”