Ana sayfa TV Programları Tarih TV ikinci yaşını görkemli şekilde kutluyor!

Tarih TV ikinci yaşını görkemli şekilde kutluyor!

tarafından ker_def

Türkiye’nin ilk tematik tarih kanalı Tarih TV, 2 yaşında. Tarih TV, yeni yaşında yine çarpıcı ve özgün içerikleriyle izleyicinin karşısına çıkacak.

TÜRK DÜNYASINI KEŞFE ÇAĞRI

Yeni yayın döneminde Türk dünyasının farklı coğrafyalarında çekilen belgeseller öne çıkıyor. Prof. Dr. Ahmet Taşağıl’ın anlatımıyla “Ötüken’e Yolculuk”, Prof. Dr. Mustafa Aksoy eşliğindeki “Damgaların İzinde”, Dr. Başak Kuzakçı’nın sunumuyla “Mavi Kubbeli İnciler” ve Prof. Dr. Ebru Güzel’in yer aldığı “Tomris’in Beşiği” bu yapımlardan sadece bazıları.

TARİH MECLİSİ HER AY TOPLANACAK

Tarih TV’de ufuk açan stüdyo programlarına yenileri ekleniyor. Farklı disiplinlerden alanında uzman isimler, Tarih Meclisi’nde bir araya gelecek ve cevabı zor sorulara birlikte yanıt arayacak. Prof. Dr. Erhan Afyoncu ve Prof. Dr. Feridun Emecen’in daimî konuk olduğu programlarda ise izleyenleri Türk tarihinde şaşırtan ama keyifli bir yolculuk bekliyor.

ANTİK ANADOLU’YA FARKLI BİR BAKIŞ

Tarih TV, Anadolu’daki arkeolojik mirasın izlerini bu kez Ege ve Akdeniz’in dışında, daha az bilinen bir coğrafyada sürüyor. Uzun soluklu bir belgesel dizisi olan “Karadeniz Arkeolojisi” antik çağlara bakışı değiştirecek.

YAKIN TARİHİN TANIKLARI AYNI EKRANDA

Siyasetten sanata, bilimden spora Türkiye’nin yakın tarihinde önemli roller üstlenmiş, herkesin yakından tanıdığı pek çok isim, hayatlarını değiştiren hatıralarını “Kırılma Anı” programında Tarih TV izleyicileriyle paylaşacak. Onların hikayesi aynı zamanda Türkiye’nin yakın tarihine de ışık tutacak.

YOLLARI YİNE TARİH TV’DE KESİŞECEK

Kleopatra’dan Jeanne d’Arc’a tarihe geçen kadınların, Büyük İskender’den Napolyon’a dünya tarihinde iz bırakan askeri dehaların, İbn Sina’dan Tesla’ya bilimde çığır açanların, Bilge Tonyukuk’tan Fatih Sultan Mehmed’e Türk tarihine yön verenlerin yolu yeni yaşında da Tarih TV’de kesişecek.

30 AĞUSTOS ÖZEL YAYINI

Büyük Zafer’in 100. yıl dönümünde yayın hayatına başlayan Tarih TV, bu 30 Ağustos’ta da özel bir yayın akışıyla izleyicinin karşısında olacak. Zafer Bayramı için hazırlanan 15 farklı yapım gün boyu sürecek özel yayınla Tarih TV ekranlarında.

Tarih TV; Türksat Kablo TV’de 51. kanalda, Tivibu’da 3. ve 101. kanallarda, Digiturk’te 184. kanalda, D-Smart’ta 65. kanalda ve Turkcell TV+’ta 96. kanalda.

ŞUNLAR DA HOŞUNUZA GİDEBİLİR