Ana sayfa Dizi Haberleri Teşkilat, Alparslan ve Gönül Dağı’nın TRT1 için kıymetine bir de bu gözle bakın!

Teşkilat, Alparslan ve Gönül Dağı’nın TRT1 için kıymetine bir de bu gözle bakın!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Teşkilat, Alparslan Büyük Selçuklu ile birlikte Gönül Dağı dizileri TRT1’in elindeki en başarılı yapımların başında geliyor. Kamu yayıncısı için adeta inci gibi kıymetli olan dizilerin bu kadar öne çıkmasının altında yatan neden ise, istikrarlı bir başarısının olması.

TRT1 ekranlarında ikinci sezonları bitmeye yaklaşan bu 3 dizide, kamu yayıncısının büyük başarısının bir göstergesi… Yani Teşkilat, Alparslan ve Gönül Dağı dizileri bir başarı hikayesi olarak görülüyor…

Bu 3 dizinin de öne çıkan öne önemli başarısı milyonlarca izleyiciye ulaşmasının yanı sıra bunu uzun süredir başarıyor olması… Birçok dizi başladığı dönemde çok başarılı işler yapabilir ve izleyicileri derinden etkileyebilir. Ancak bunu uzun süre sürdürmek ve istikrarlı bir tablo çizmek her projenin elde edebileceği bir güç değildir.

İşte TRT1’in elinde Türkiye dizi piyasasındaki en başarılı dizilerden 3’ü yer alıyor… TRT 1 başka önemli diziler de yayınladı ve yenileri gelecek. Ama bu üç dizi gelecek sezonda da kamu yayıncısının en önemli başarı kaynakları olmaya devam edecek.

Teşkilat, Alparslan ve Gönül Dağı'nın TRT1 için kıymetine bir de bu gözle bakın! 7

Örneğin 2 yıldır çok konuşulan Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı isimli dizinin geldiği noktaya bakıldığında başarısının göreceli olduğunu söyleyebiliriz. Bir kere izleyici istikrarını sağlayamadı. Reytingler bir ara iyi gelse de sonrasında zayıflama yaşandı. İstikrarsız bir grafik çizen bazen çok iyi reytingler alan bazen düşüşler yaşayan Barbaroslar’ın ikinci sezonda toparlanması da çok kolay değil.

TRT1’in son iki dizisi Kara Tahta ile Kasaba Doktoru ise reytinglerine ve oluşturdukları sosyal güce bakıldığı zaman; Teşkilat, Gönül Dağı ve Alparslan dizilerine yaklaşmalarının mümkün olmadığını görebilirsiniz.

Masumlar Apartmanı dizisi de ikinci sezonu ile finale doğru ilerliyor. Son 2 bölümü kalan dizinin bu sezonun ortalarından sonra ciddi şekilde izleyici kaybettiğini de gözlemedik…

Sonuç olarak, TRT1’in elindeki Teşkilat, Alparslan ve Gönül Dağı dizileri inci kadar kıymetli, öyle olmaya da devam edecekler.

Yeni yapılacak dizilerin bu rekabet ortamında çok iyi noktalara gelmesinin kolay olmadığını da görmek lazım.