Ana sayfa Dizi Haberleri Teşkilat dizisi artık reytinglerde Yargı’ya rakip olamıyor!

Teşkilat dizisi artık reytinglerde Yargı’ya rakip olamıyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Pazar akşamları Yargı dizisi ile Teşkilat arasında müthiş bir reyting yarışı yaşanırdı. Ancak şimdilerde bu durum değişmeye başladı. Mayıs ayının sonlarına doğru adım adım yaklaşılırken, televizyon sektöründe bir sezon daha sona eriyor.

İşte böyle kritik bir süreçte projelerin gelecek sezon devam edip etmeyeceğinin kararı verilecek. Pazar akşamları da çok önemli iki dizinin yarışına uzun süre şahitlik ettik. Teşkilat dizisi ilk sezonunda adeta reytingleri patlattı. Ancak ikinci sezonda Yargı dizisinin güçlü çıkışı ile Teşkilat’ın bir miktar izleyici kaybettiğini ama yine de çok etkileyici reytingler elde ettiğini hatırlıyoruz.

Bu sezon ise Yargı ve Teşkilat dizileri arasında müthiş başlayan reyting yarışı, git gide Yargı dizisinin üstünlüğünü kabul ettirmesine döndü. Pınar Deniz ile Kaan Urgancıoğlu ikilisinin başrolündeki Yargı, Kanal D ekranında 60 bölümü geride bıraktı.

9 Nisan Pazar akşamı tüm izleyici gruplarında en iyi reytingleri alan Yargı, birinciliği kaptırmadı. İzleyicisin konsolide eden ve AB ile ABC1 kategorilerinde 7’li oranlardan aşağıya düşmeyen bir Yargı performansı görüyoruz.

Teşkilat dizisi artık reytinglerde Yargı'ya rakip olamıyor! 7

Teşkilat dizisi ise rakibine artık o kadar güçlü şekilde yanıt veremiyor. TRT1 ekranında izleyicilerle buluşan dizi 5’li oranların bile altına gerilemeye başladı. Dizinin tüm kişiler ve AB gruplarında pazar akşamı ikinci olduğunu, ABC1’de ise üçüncü sıraya indiğini belirtelim.

Reyting sonuçlarına bakıldığı zaman Murat Yıldırım ile Deniz Baysal ikilisinin başrolündeki Teşkilat dizisinin sezon sonuna doğru yavaş yavaş izleyici ilgisini kaybettiğini görmekteyiz. Tabii ki yine milyonlarca hayranı var ama Teşkilat için ilk iki sezondaki çift haneleri yakalayan reyting performansının yarısının bile şimdilerde ortada olmadığı da bir gerçek.