Ana sayfa Dizi Haberleri Teşkilat ve Yargı dizilerinin reytingi düştü, Adı Sevgi’nin tutunduğu dal çatladı!

Teşkilat ve Yargı dizilerinin reytingi düştü, Adı Sevgi’nin tutunduğu dal çatladı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Pazar akşamları yayınlanan diziler arasındaki rekabet devam ediyor. Teşiklat ve Yargı dizileri sezon başından bu yana birincilik mücadelesi veriyor. Son dönemde bu mücadelenin mutlak galibi ise Yargı dizisi oluyor. Ancak her iki yapımın da reytinglerinde önemli düşüşler gözlemleniyor.

Ramazan ayına giriş yapılmasının etkisi mi bilinmez ama pazar akşamının iki önemli dizisindeki ciddi bir reyting kaygı gözlemliyoruz. Kanal D’de büyük ilgi çeken Yargı dizisi ilk kez hiçbir kategoride çift haneli reytinglere ulaşamadı. Tüm kişilerde ikincilik elde eden dizi, önceki reytinglere göre ciddi bir gerileme yaşadı. AB ve ABC1’de birincilikler alan dizinin reytinglerde yine ciddi bir gerileme yaşaması dikkatlerden kaçmadı.

TRT1 ekranında ikinci sezonu devam eden Teşkilat dizisinde de benzer bir durum gözlemliyoruz. Teşkilat’ın heyecan dolu hikayesine rağmen, yavaş da olsa bir izleyici düşüşünün birkaç aydır görmekteyiz. Şimdiye kadarki en düşük oranlarını 3 Nisan akşamı elde eden Teşkilat, tüm kişiler ve ABC1 gruplarında üçüncülük elde ederken, AB’de ise günü ikinci sırada bitirdi.

Teşkilat ve Yargı dizilerinin reytingi düştü, Adı Sevgi'nin tutunduğu dal çatladı! 23

Mesut Akusta’nın geçtiğimiz hafta diziye vedasından sonra yaşanan bu düşüşün nedeni de merak ediliyor. İzleyicilere göre Ramazan ayı nedeniyle bu düşüşler yaşanıyor.

atv’de izleyicilerle buluşmaya devam eden Adı Sevgi dizisi ise umutlu bir başlangıç yapmasına rağmen, dördüncü bölümün sonuçları alarm zillerini çalmaya başladı. Daha önceki 3 bölümde tüm kişiler kategorisinde ortalamanın biraz üzerinde oranlar elde eden ve buraya tutunan dizide gerileme var.

Teşkilat ve Yargı dizilerinin reytingi düştü, Adı Sevgi'nin tutunduğu dal çatladı! 24

Tüm kişiler kategorisinde yaşanan düşüş, dizinin tutunduğu dalın çatladığı anlamını taşıyor. AB ve ABC1’de zaten daha önce de düşük sonuçlar alan dizi için pek de iyi bir görüntü yok.

Tüm kişilerde on birincilik elde eden dizi, AB’de günü on yedinci olarak tamamladı ve ABC1’de ise on ikincilik ile yetinmek zorunda kaldı.