Ana sayfa Sosyal Medya Tozluyaka, Yargı, Tuzak, Yalı Çapkını dizilerinin sosyal medya karnesinde, bakın zirve kimin oldu?

Tozluyaka, Yargı, Tuzak, Yalı Çapkını dizilerinin sosyal medya karnesinde, bakın zirve kimin oldu?

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com/Detay – Televizyon ekranında yer alan dizilerin reyting puanlamaları, kaderlerini de belirliyor. Ancak son yıllarda bir başka etken daha var yapımlar adın: Sosyal medya reytingleri! Etkinliği yüksek dizilerin sürekli konuşuluyor olması, farkındalığa da katkıda bulunuyor. Bu durumun reyting puanlarına direk etkisi ölçülemese de dikkat çekmek konusunda önemli olduğu biliniyor.

Yeni sezonun Eylül ayında başlaması ile birlikte pek çok dizi ekrana gelmeye başladı. İzleyicilerin adeta başını döndüren bir sağanak halinde kanalların dizi bombardımanı başladı. Özellikle Ekim ayı ile birlikte daha da yoğun bir trafik yaşanıyor ekranda. İzleyicinin işi oldukça zor!

Aynı gün içinde kimi zaman 6 dizi arasından seçim yapmak durumunda kalıyor izleyiciler. Bu durumun çok uzun sürmeyeceği, önceki yıllardan tecrübe edilmişti. Yavaş yavaş reytingi beklenenin altında kalan diziler gidecek.

Dizilerin sadık takipçileri ise sürekli olarak sosyal medyadan destek vererek dikkati çekmeye ve yaptıkları paylaşımlarla farkındalığı arttırmaya çalışıyorlar. Böylece sevdikleri dizinin izleyici sayısını arttırmaya yönelik bu paylaşımlarla sosyal medya desteğini alan dizi, daha çok görünür oluyor.

İşte bu nedenle dizilerin sosyal medya karneleri önemli! Bazı diziler var ki kanallar, reytingleri bekleneni vermese de sosyal medyadaki etkinliği nedeniyle final kararlarını geciktirebiliyor.

Tozluyaka, Yargı, Tuzak, Yalı Çapkını dizilerinin sosyal medya karnesinde, bakın zirve kimin oldu? 8

Somera, haftalık olarak dizilerin sosyal medya karnelerini ortaya koymata. 17-24 ekim haftasında yapılan ölçümlemelerde Yalı Çapkını dizisi, sosyal medya reytinglerinde en yüksek puana sahip olmuş durumda! Bu hafta 6. bölümü yayınlanacak olan dizi, reyting puanlarıyla da kanalın ve izleyenlerin yüzünü güldüren bir çıkışa imza atıyor.

Onu takip eden dizi ise Star TV’nin gençlik dizisi Duy Beni. Yaz sezonundan gelen Duy Beni dizisi, reyting listelerinde ilk 10’a bile giremiyor çoğu kez! Fakat o kadar güçlü bir sosyal medya desteği var ki pek çok reytingi yüksek diziyi ezip geçiyor! Yaz aylarında da yayınlanan fragmanları ve bölümleri, milyonları geçen izlenme sayısı ile rekorlar kırmıştı. Duy Beni, sosyal medya rüzgarını hala arkasında taşıyor!

Tozluyaka, Yargı, Tuzak, Yalı Çapkını dizilerinin sosyal medya karnesinde, bakın zirve kimin oldu? 9

Listenin 3. sırasında ise geçtiğimiz yıl sezona hızlı bir giriş yapan ve Pazar akşamlarının zirvesinden inmeyen Yargı dizisi var. Kanal D’nin sevilen dizisi, bu sene de izleyenleri heyecanlandıran bölümlerle ekrana geliyor.  Yargı dizisinin sosyal medya desteği çok daha yüksek…

Geçtiğimiz hafta başlayan tv8’in iddialı dizisi Tuzak, reytingde bekleneni verememişti. Ancak sosyal medyada çokça konuşulmuştu. Bunun meyvelerini de haftalık tabloda almakta! Tuzak da sosyal medya reytinglerine göre 4. sırada yer alıyor.

5. sırada tv8’in Masterchef Türkiye programının ardından Show TV’nin Gelsin Hayat Bildiği Gibi dizisi 6. sırada. Yine bir gençlik dizisi olan Fox TV’in Tozluyaka da sosyal medyayı arkasına alan dizilerden. O da haftalık listede 7. sırada. Yeni başlayan Show TV’nin Hayat Bugün dizisi de ilk bölümüyle sosyal medya desteğini yüksek tutarak listeye 8. sıradan girmiş.