Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri TRT1 Ana Haber’in Erhan Çelik’ten boşalan koltuğuna Zafer Kiraz mı oturacak?

TRT1 Ana Haber’in Erhan Çelik’ten boşalan koltuğuna Zafer Kiraz mı oturacak?

tarafından zk zk

TRT1 Ana Haber'in Erhan Çelik'ten boşalan koltuğuna Zafer Kiraz mı oturacak? 7

Zafer Kiraz Kim?
Trt’ in efsane olan haber spikeri Zafer Kiraz, TRT 1 Ana Haber’in sunucusudur. Uzun yıllar TRT’de çalışan duayen sunucu Zafer Kiraz, Ankara’da dünyaya geldi. Kiraz eğitim hayatının büyük bir kısmını Ankara’ da geçirmiş Sivas, Erzurum’ da tamamlamıştır. Zafer Kiraz, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Basın Yayın Yüksek okulundan 1982 yılında başarıyla mezun olmuştur.

Zafer Kiraz Üniversiteden mezun olduğu yıllarda ilk kariyer hayatına iki arkadaşı ile beraber senaryosunu hazırladıkları ve belgesel haline getirilen Kula’da Üç Gün adlı çalışmasıyla adım atmış ve bu çalışma ile de ödül kazanmıştır. “Zafer Kiraz” kendilerinin yazdıkları senaryoyu film haline çekmişler ve bu filmle Antalya Altın Portakal Film Festivalinde En İyi Belgesel Film ödülüne layık görülmüştür. Kültür Bakanlığından da ödül almıştır.
Türkiye’nin farklı illerinde radyo çalışmaları yapmış, 1987 yılında TRT’ nin düzenlediği sınavı kazanarak TRT Haber Dairesi Başkanlığında çalışmaya başlamıştır. Düzgün Türkçesi, tane tane anlatımı, harika bir ses tonu, karizma duruşu ile izleyenlerini ekrana bağlamıştır. Kiraz 1988 – 2005 yılları arasında yaklaşık olarak 17 yıl boyunca TRT’ nin çeşitli bölümlerinde görev almıştır.