Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri TRT1’de yeni başlayan Kasaba Doktoru dizisinin galası yapıldı!

TRT1’de yeni başlayan Kasaba Doktoru dizisinin galası yapıldı!

tarafından ker_def

TRT 1’in merakla beklenen yeni dizisi “Kasaba Doktoru”, ilk bölümüyle dün akşam izleyiciyle buluştu. Kahraman doktorların hayat hikayelerini ve meslek hayatlarında yaşadıkları zorlukları ekrana taşıyacak olan dizinin ilk bölüm izlemesi Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Kore yapımı ”Dr. Romantic” adlı diziden uyarlanan TRT 1’in yeni yapımı “Kasaba Doktoru”, ilk bölümüyle dün akşam ekran yolcuğuna başladı. İlk bölüm izlemesi Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşen geceye TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, TRT yönetimi, yapım ekibi ve dizi oyuncuları katıldı.

TRT1'de yeni başlayan Kasaba Doktoru dizisinin galası yapıldı! 7

Yönetmenliğini Arda Sarıgün’ün üstlendiği, senaryosu İlker Aslan ve Barış Erdoğan tarafından kaleme alınan dizinin oyuncu kadrosunda Ozan Akbaba, Deniz Can Aktaş, Hazal Subaşı, Sinan Albayrak, Barış Yıldız, Özgün Karaman, Sinan Demirer, Tarık Uğur Özenbaş, Barış Yalçın, Özgür Cem Tuğluk, Alptekin Ertürk, Sultan Ulutaş, Fatih Yücebağ ve Vildan Atasever yer alıyor.

TRT dizileri büyük beğeni topladı

Dizinin ilk bölüm izlemesine katılan TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, TRT dizilerinin büyük beğeni elde ettiğini söyleyerek, “Kasaba Doktoru dizimizin yolunun açık olmasını, seyircisinin bol olmasını diliyorum. Biz TRT olarak TRT 1 çatısı altında çok önemli projeleri hayata geçiriyoruz. 2021 yılının son çeyreğinde iki tane dönem işini, tarihi diziyi ekranlara getirdik. ‘Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı’ ve ‘Alpaslan Büyük Selçuklu’ dizilerimiz hem ulusal düzeyde hem de uluslararası platformlarda ciddi bir beğeni elde etti,” dedi.

“Kasaba Doktoru” bir sosyal sorumluluk projesi

Gecede konuşan oyuncu Hazal Subaşı, güzel bir proje içinde bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek şunları aktardı:

“İçerisinde küçük de olsa bir sosyal sorumluluk barındıran bir işte olduğum için çok mutluyum. Leyla karakteri bir acil tıp uzmanı. Onun da diğerleri gibi işine olan aşkına, idealizmine ve ne kadar kötü şey yaşarsa yaşasın, işini hep el üstünde tutmasına şahit oluyoruz. Bir hayat kurtarmak adına bütün sorumlulukları alabilecek cesur ve güçlü bir kız. Çok mutlu ve heyecanlıyız, izleyen herkes beğensin diliyoruz.”

Dizide cerrah Ali’ye hayat veren Ozan Akbaba, fedakâr ve insan hayatını çok fazla önemseyen bir karakteri canlandırmanın kendisi için heyecan verici olduğunu söyleyerek, “Umarım doktorların, hemşirelerin, sağlık çalışanlarının hayatlarının ne kadar meşakkatli olduğunu en azından bu diziyle de olsa söyleme fırsatını buluruz,” dedi.

“Hemşirelerin hayatını deneyimlemek beni çok heyecanlandırdı”

Yıllarca eğitim almış ve birçok yaraya, acıya merhem olmuş hemşirelerin hayatını deneyimlemenin kendisini çok heyecanlandırdığını söyleyen Vildan Atasever, “Dizimiz devam ettiği sürece bütün sağlık çalışanlarının hikayelerini önce biz anlamaya ve sonra anlatmaya çalışacağız. İnşallah yolumuz uzun olur ve seyircilerimiz de bu yolda bizi destekler diye umuyorum,” şeklinde konuştu.

Dizinin hikayesinin canlandırdığı Ömer karakterinin çocuklukta yaşadığı bir travmayla başladığını ifade eden oyuncu Deniz Can Aktaş ise “Hastanede farklı ekollerin insanların hayatlarına dokunduğu ve şifa vermek için mücadele ettiği bir hikâye. İçinde herkesin katkısının olduğu bir hastane hikayesi anlatıyoruz aslında,” dedi.

Dizide, babasını kaybettikten sonra doktor olmaya karar veren yetenekli ve gelecek vaat eden Ömer (Deniz Can Aktaş) ile kendini hayat kurtarmaya adamış cerrah Ali’nin (Ozan Akbaba) şehre uzak bir belde hastanesinde yollarının kesişmesi ele alınacak.

“Kasaba Doktoru” yeni bölümüyle 15 Nisan Cuma akşamı saat 20.00’de TRT1’de.