Ana sayfa Dizi Haberleri TRT1’in Barbaroslar dizisi hem birinciliği unuttu hem de düşüş durmuyor!

TRT1’in Barbaroslar dizisi hem birinciliği unuttu hem de düşüş durmuyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 ekranında perşembe akşamları reytingleri silip süpürmesi beklenen dizinin adı Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı… Çekimler öncesinde bile aylarca süren hazırlıkların yapıldığı dizi için bu güne kadar harcanan en büyük bütçe harcanmış durumda.

Deniz sahneleri ile dikkat çeken ve geniş bir ekip tarafından titizlikle hazırlanan Barbaroslar dizisi ne yazık ki, çok etkili bir yapım olmayı başaramadı. Engin Altan Düzyatan ve Ulaş Tuna Astepe gibi iki önemli başrol oyuncusu, ayrıca birçok ünlünün yan rollerde yer aldığı bir tarihi yapım görüyoruz…

Hikayesine yönelik eleştiriler nedeniyle senaristler değişirken, yönetmenin ve görüntü yönetmenin de değiştirilmesi işlerin yolunda gitmediğine işaret etmişti. Ancak bu değişiklikler de Barbaroslar dizisinin gidişatını düzeltmeye şimdilik yeterli gelmedi.

Perşembe akşamlarının bir numaralı dizisi olması beklenen Barbaroslar o hava ile yayınlara başladı. Ancak Camdaki Kız dizisi çok iyi hikayesi ile öne geçti ve TRT1 dizisini de bir hayli gerilere itti.

Barbaroslar önce birincilikleri kaybetti, ardından da ikincilikleri kaybetmeye başladı… Dizinin 6. bölümü yayınlandı ve tüm kişiler ile AB gruplarında üçüncülük geldi. ABC1’de halen ikinci konumda dizi, rakipleri karşısında bir hayli zayıfladı…

TRT1’in çok büyük bütçeli bir diziyi ortalamanın biraz üzerinde gelen reytingler ile ne kadar sürdüreceği bilinmiyor. Sonuçta kamu yayıncısı ve ekonomik bir sıkıntı yok. Yani kar zarar hesabı yapılacak bir durum yok. Bu nedenle de Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı dizisinin akıbetinin ne olacağı konusunda tartışma çıkmayacaktır.