Ana sayfa Dizi Haberleri TRT1’in Barbaroslar dizisi, müthiş bir görsel şölen de yaşatacak! İşte setten ilk fotoğraflar…

TRT1’in Barbaroslar dizisi, müthiş bir görsel şölen de yaşatacak! İşte setten ilk fotoğraflar…

tarafından zk zk

TRT1 ekranları için uzun süredir hazırlıkları devam eden ve büyük iddialarla gelen Barbaroslar dizisinin çekimleri bir süre önce başladı. Dizi için özel olarak hazırlanan gemiler, kostümler, çeşitli aksesuarlar, dönemi yansıtan malzemelerle birlikte ekranda adeta bir görsel şölen de yaşanacak!

Es Film imzalı ve başrollerinde Engin Altan Düzyatan ile Ulaş Tuna Astepe’nin rol aldığı dizinin konusu ve oyuncuları kadar, dönemi yansıtan görüntüleri de ekranda bambaşka bir duygu yaşatacak izleyiciye.

TRT1'in Barbaroslar dizisi, müthiş bir görsel şölen de yaşatacak! İşte setten ilk fotoğraflar... 10

15. yüzyılın sonlarının yansıtılacağı dizinin yönetmenliğini Doğan Ümit Karaca yapacak. Osmanlı İmparatorluğu’nda denizler hakimi Oruç, İshak, İlyas ve Hızır adlı Akdeniz’deki 4 kardeşin maceraları aktarılan dizinin ismi de Barbaroslar olarak belirlendi.

TRT1'in Barbaroslar dizisi, müthiş bir görsel şölen de yaşatacak! İşte setten ilk fotoğraflar... 11

Oyuncuların ve tüm ekibin titiz bir çalışma yürüttüğü dizinin çekimleri, geçtiğimiz hafta başladı. Diziyle ilgili detaylı bilgileri Gazeteci Birsen Altuntaş, tv100’deki haberinde paylaştı.

Haberde yer aldığına göre dizi, Eylül sezonunda izleyci ile buluşacak. Aksiyon sahneleri için Mısırlı yönetmen Adel Adeeb İstanbul’a geldi. Her bir sahnesi için büyük bir özen gösterilen dizinin aksiyon sahneleri için de ayrı bir özen gösterildiği yurtışından getirilen ekiplerden de belli olmakta. Güney Afrika ve Bulgaristan’dan gelen bir aksiyon ekibi de dizinin kadrosunda. Habere göre, “Black Sails”, “Vikingler” ve “Homeland” gibi birçok fenomen projede yer alan Maher Maleh “Görüntü Yönetmeni”, Kerry Gregg “Stunt Koordinatörü”, Shaun Verth “Dublör Sanatçısı”, Traian Aleksandrov ise Milenov “Dövüş Koreografı” olarak çalışıyor.

TRT1'in Barbaroslar dizisi, müthiş bir görsel şölen de yaşatacak! İşte setten ilk fotoğraflar... 12

Ayrıca dizinin çekimlerinde kullanılmak üzere özel olarak inşa edilen gemilerin mühendisi Hüseyin Çoban da 100 kişilik bir ekip ile projeyi hazırladı. Çoban, hazırlık süreci ile ilgili olarak şu bilgileri verdi:

“Dönemin özelliklerine uygun tekneler yaptık, ona özgü bir yelken sistemi, direk sistemi ve güvertedeki donanımlarını hazırladık. Gemi inşaatı bir ay sürdü. Öncesinde çizimler, vs için uzun bir zaman harcadık. Bu iş için 100’e yakın insan çalıştı. Olağanüstü bir çabayla yapıldı.”

TRT1'in Barbaroslar dizisi, müthiş bir görsel şölen de yaşatacak! İşte setten ilk fotoğraflar... 13