Ana sayfa Dizi Haberleri Büyük bir proje geliyor! Engin Altan Düzyatan, Barbaroslar dizisi için 5 bin sayfa kitap okudu, çok sıkı spor yaptı

Büyük bir proje geliyor! Engin Altan Düzyatan, Barbaroslar dizisi için 5 bin sayfa kitap okudu, çok sıkı spor yaptı

tarafından zk zk

Osmanlı İmparatorluğunda 15. yüzyılın sonlarının yansıtılacağı Barbaroslar dizisi, denizler hakimi olarak adlandırılan Oruç, İshak, İlyas ve Hızır reislerin Akdeniz’deki maceralarıyla izleyiciyi büyüleyecek. Dönemi yansıtan tüm ince detayların titizlikle hazırlandığı Barbaroslar dizisi, TRT1’de yayınlanacak. Yeni sezonda yani Eylül ayında ekranda olması planlanıyor.

Aksiyon sahneleri için yurt dışından yönetmen, görüntü yönetmeni, dublör gibi pek çok alanında uzman kişi dizi için Türkiye’ye geldi. Dünyada dikkat çeken Vikingler, Homeland gibi dizilerde de çalışmış ekipler, Barbaroslar dizisi için de çalışıyor.

Çekimleri geçtiğimiz hafta başlayan dizinin yönetmenliğini Doğan Ümit Karaca yapacak. Es Film imzalı dizinin setinden detaylı bilgileri Gazeteci Birsen Altuntaş, tv100’deki haberinde paylaştı.

Haberde, Engin Altan Düzyatan’ın aylardır dizi için özel bir çalışma yürüttüğü de aktarılıyor. Düzyatan, bugüne kadar dönemi anlatan pek çok farklı kaynaktan dizide hayat vereceği Oruç Reis’in yanı sıra Barbaros Hayrettin ile ilgili de kitaplar okuduğunu aktarıyor. “Yaklaşık 4 bin – 5 bin sayfa okuma yapmışızdır” diyen Engin Altan Düzyatan, aynı zamanda fiziksel olarak da kendisini sıkı bir şekilde rolüne hazırladığını ifade ediyor.

Büyük bir proje geliyor! Engin Altan Düzyatan, Barbaroslar dizisi için 5 bin sayfa kitap okudu, çok sıkı spor yaptı 8

Oyuncu, “Yaklaşık 10 aydır çok ağır spor yapıyorum. Bütün ekip arkadaşlarımız da öyle… Deniz üstünde sürekli idmanlı olmamız lazım. Ama tabii bu iş o kadar etkileyici ki, kendi içinde… Görmediğimiz, şahit olmadığımız bir dönem ve gerçekten çok büyük bir prodüksiyon… İşin deniz tarafına dair hiç görmediğimiz bir tarafını da göreceğiz. Bizim daha önceden çekilmiş bu tarzda büyük bir işimiz yok aslında… Bu ilk işimiz… Çok bilinmezlerle dolu bir yolculuğa çıktık ama çok güzel ekipler kuruldu. Gerçekten çok çok iyi gidiyor. İşinin ehli birçok insanda anlaşıldı ve insanlarla başladık bu yüzden çok keyifliyiz.” açıklamasını yapmakta.

Büyük bir proje geliyor! Engin Altan Düzyatan, Barbaroslar dizisi için 5 bin sayfa kitap okudu, çok sıkı spor yaptı 9

Dizinin yönetmenliğini yapan Doğan Ümit Karaca da hazırlık aşamasında denizcilik ile ilgili tüm projeleri izlediğini belirterek “Ne kadar daha önce dönem işi yapmış da olsak, deniz üzerinde yapılan hiçbir işte çalışmadık. Reel olarak birinci elden duygusal hikayelerin olduğu kaynaklar çok az. Mesela bahsedilen dönemle ilgili tarihsel bazı bilgiler vesaireler var ama bizde genel olarak eksikliğini duyduğunuz bütün dönemlerle ilgili kişisel hatıratların olmaması…

Onun için de aslında bizim korsanlarla birlikte hemen hemen aynı dönemde Hızır’dan 2 yaş küçük Macellan dünyanın etrafını dolanmaya başladı. O gemide senelerce nasıl yaşandığını biliyoruz. Ne tip erzakların yüklendiğini, nasıl hazırlıklar yapıldığını…” açıklamasını yaptı.