Ana sayfa Dizi Haberleri TRT1’in bomba gibi dizisi, Bir Zamanlar Çukurova’ya kabusu yaşatacak!

TRT1’in bomba gibi dizisi, Bir Zamanlar Çukurova’ya kabusu yaşatacak!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Pazartesi, Salı, Cumartesi ve Pazar akşamları TRT1 ekranında yayınlanan diziler bu sezon peş peşe birinciliklere yerleşti ve kanal tüm hakimiyetini ağır ağır hissettiriyor. Kamu yayıncısı olması ve mali gücü ile TRT1 iyi projelere yatırım yaparak izleyiciyi kendisine çekiyor.

Uyanış Büyük Selçuklu, Masumlar Apartmanı, Gönül Dağı Teşkilat birbirlerinden çok farklı yapımlar ve izleyicileri de kısa sürede kendisine bağlamayı başarmış diziler oldu. Şimdi 4 günü sürükleyen TRT1 dizilerini görüyoruz. Yıllardır dizilere büyük yatırımlar yapan özel kanallar ise adeta dökülüyor… Şimdi de TRT1 ekranlarında yine reyting rekorları kırması beklenen bir dizi var.

Yakın tarihimizin trajik olaylarından olan Kıbrıs Türk halkına yaşatılan büyük zulüm 1 Nisan Perşembe akşamı izleyicilerle buluşacak. Dizinin hem tarihi hem politik hem de psikolojik yanları olacak. Ahmet Kural, Pelin Karahan, Serkan Çayoğlu, Gülper Özdemir, Tayanç Ayaydın ve Devrim Saltoğlu gibi çok başarılı isimler dizinin kadrosunda bulunuyor.

Bir Zamanlar Çukurova’nın karşısında Bir Zamanlar Kıbrıs, perşembe rekabetinde birinciliği elde edebilecek mi? Soru bu… Çünkü dizi bu başarıyı sergileyebilecek kadar önemli ve güçlü bir hikaye ile geliyor… Birçok gerçek olayın dizide daha hafifletilerek verilmesi bile izleyicileri derinden yaralayacak ve ekran başından kaldırmayacak.

TRT1'in bomba gibi dizisi, Bir Zamanlar Çukurova'ya kabusu yaşatacak! 8

Milliyet blog yazarlarından Anibal Güleroğlu, Kıbrıs’ta büyük zulme maruz kalan Türk halkının acılarının güçlü bir şekilde yansıtılacağını belirterek, şöyle yazdı: “Bu doğrultuda TRT 1’in reyting rekoru beklentisini güçlendiren dizinin içeriğine baktığımızda… İlk etapta dikkat çeken detay, belgesellerde yer alması gereken türden acılı görüntülerin olanca çıplaklığı ve çarpıcılığıyla sergilenmesi oluyor!

Nitekim 1963 yılında gerçekleşen ve tarihe ‘Kanlı Noel’ olarak geçen Kıbrıs Rumlarının baskınında yürek dağlayan görüntüler, içeriğin izleyeceği yolu ortaya koyuyor zaten. Hal böyleyken, tanıtımlardan da anlaşılacağı üzere, dizinin yitirilen hayatlara ve paramparça olan ailelerin yaşamına odaklanırken işin ‘vatan mücadelesi’ yönündeki vahşeti alabildiğine vurgulayacağını… Kıbrıs Türklerinin acılarını en derin biçimde yansıtacağını… Ve bu yolla ilgiye tavan yaptıracağını söylemek abartı olmaz.

Anlayacağınız;‘Bir Zamanlar Kıbrıs’ın yansıtacağı vatan mücadelesi, Perşembe’nin lideri konumundaki ‘Bir Zamanlar Çukurova’nın kurgusal çatışmacılığına karşı gerçeklere dayanan içeriğiyle dişli ve ciddi bir rakip konumunda girecek devreye. Bol şans.”

TRT1'in bomba gibi dizisi, Bir Zamanlar Çukurova'ya kabusu yaşatacak! 9