Ana sayfa Dizi Haberleri TRT’in çok iddialı Barbaroslar dizisine ilk ciddi eleştiri geldi!

TRT’in çok iddialı Barbaroslar dizisine ilk ciddi eleştiri geldi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 ekranında izleyicilerle buluşan Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı dizisinin ilk bölümü perşembe günü yayınlandı. Artık Perşembe akşamları reyting rekabetinde çok önemli dizilerin yarışını izleyeceğiz. Camdaki Kız AB grubunda birincilik alırken, Barbaroslar dizisi ise hem tüm kişiler hem de ABC1 gruplarını birinci bitirdi.

Bir Zamanlar Çukurova dizisi biraz geriye düştü. Ayrıca 30 Eylül’de başlayacak olan Fox TV’nin Yalancılar ve Mumları dizisi de çok iddialı bir giriş yapmaya hazırlanıyor. Böyle sert bir rekabetin olduğu perşembe akşamları TRT1 dizisi yüksek bütçesiyle dikkat çekiyor.

Barbaros Hayreddin Paşa’nın hayatına yönelik bir anlatım sergileyen dizinin başrolünde Engin Altan Düzyatan ile Ulaş Tuna Astepe bulunuyor. Dizinin ilk bölümü büyük beğeni topladı. Ancak bir eleştiri var ki, gelecek bölümler için önemli bir sıkıntıya dikkat çekiyor.

6-7 aylık hazırlık sürecinden sonra yayınlanan Barbaroslar dizisi için Milliyet yazarlarından Sina Koloğlu şu yorumu yaptı:

“‘Karayip Korsanları ‘havası vardı bizim ‘Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı’nın. Dövüş sahneleri yakın çekim dar alanda pek heyecan vermedi, kan fışkırmasına rağmen.”

Dizinin dövüş sahnelerinin pek de tatmin etmemesi sosyal medyada da eleştirilen bir konu oldu. Ancak ilk bölümün heyecanı ile bu detay pek de ortaya çıkmadı. Barbaroslar dizisinin ilerleyen bölümlerinde bu konu daha da çok konuşulacaktır.

Sezonun en yüksek bütçeli dizisi olarak da öne çıkan TRT1 yapımı için hem Türk hem de yabancı ekipler çalışıyor. Her sahnesi büyük bir özen ile çekilen dizideki dövüş sahnelerinin ilerleyen bölümlerde daha iyi olması bekleniyor.