Ana sayfa Dizi Haberleri Heyecan dorukta! Tuba Büyüküstün’den merakla beklenen dizisiyle ilgili ilk paylaşım geldi…

Heyecan dorukta! Tuba Büyüküstün’den merakla beklenen dizisiyle ilgili ilk paylaşım geldi…

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com/Detay – Netflix’in ilk sezonuyla heyecan yaratan belgesel dizisi “Rice Of Empire: Ottoman”, izleyenler tarafından çok beğenilmişti. Yerli ve yabancı izleyiciler tarafından övgü dolu yorumlar alan dizinin, 2020 yılının Ocak ayında ilk sezonu yayınlanmış ve 2. sezonu da merakla beklenmeye başlanmıştı.

Uluslararası bir başarı elde eden dizi için izleyiciler tam 2 yıl beklediler! Sonunda “Rise of Empire: Ottoman 2” için bir ay kadar önce yayın tarihi belirlendi. Fragmanla birlikte heyecan yaşatan belgesel dizi için geri sayım da başladı.

Dizinin ilk sezonunda Tuba Büyüküstün, Cem Yiğit Üzümoğlu, Birkan Sokullu, Selim Bayraktar, Osman Sonant, Damla Sönmez, ve Ushan Çakır birlikte kamera karşısına geçmişlerdi. Halit Ergenç’in seslendirici olarak yer aldığı dizi için uzman tarihçiler Prof. Dr. A.M Celal Şengör ve Dr. Emrah Safa Gürkan da verdikleri bilgilerle katkıda bulundular.

Heyecan dorukta! Tuba Büyüküstün'den merakla beklenen dizisiyle ilgili ilk paylaşım geldi... 9

Büyük ilgi toplayan ve Osmanlı İmparatorluğu’nun yükselme dönemini konu alan ilk sezonda, Fatih Sultan Mehmet olarak bilinen II. Mehmet’in hikayesi anlatılmış ve Sultan II. Mehmet’in 13 yaşında tahta çıkmasının ardından yükselmesi ve sonunda Konstantinopolis’i devirerek 15. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu’nun en önemli hükümdarı olması anlatılmaktaydı.

Dizinin en dikkat çeken isimlerinin başında gelen Tuba Büyüküstün, Sırp despotu Đurađ Branković’in kızı, Osmanlı padişahı II. Murad’ın eşi Mara Hatun’u canlandırmaktaydı. Geçtiğimiz günlerde, 2. sezon çekimlerinin tamamlandığı ve yakında yayınlanacağı bilgisini de Büyüküstün vermiş ve izleyiciyi de heyecanlandırmıştı. Netflix ise 29 Aralık’ta yayınlanacağını duyurmuştu.

Heyecan dorukta! Tuba Büyüküstün'den merakla beklenen dizisiyle ilgili ilk paylaşım geldi... 10

Belgesel dizinin 2. sezonunda, ‘Kazıklı Voyvoda’ ve ‘Dracula’ olarak da tarihte anılan Vlad ile Fatih Sultan Mehmet’in mücadelesini anlatılmakta. Dizinin başrolünde yine Cem Yiğit Üzümoğlu ve Tuba Büyüküstün yer alırken ayrıca Tommaso Basili, Selim Bayraktar, Birkan Sokullu, Osman Sonant, Ushan Çakır ve Damla Sönmez de oynuyor.

Heyecan dorukta! Tuba Büyüküstün'den merakla beklenen dizisiyle ilgili ilk paylaşım geldi... 11

Bugün yayına giren “Rise of Empires: Ottoman 2. sezon” heyecanını, Tuba Büyüküstün de izleyicilerle paylaştı sosyal medyadan. Bir gün önce yaptığı paylaşım ile merakla bekleyen yerli ve yabancı takipçilerine de duyurmuş oldu dizinin başlangıç tarihini…

İşte heyecanla beklenen dizinin fragmanı…