Ana sayfa Sosyal Medya Tüm zamanların en unutulmaz Türk dizisi Aşk-ı Memnu yine sosyal medyada damgasını vurdu!

Tüm zamanların en unutulmaz Türk dizisi Aşk-ı Memnu yine sosyal medyada damgasını vurdu!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Aşk-ı Memnu için tüm zamanların en unutulmaz Türk dizilerinden bir demek hiç de yanlış olmaz. Yayınlanmasının üzerinden 14 sene geçmesine rağmen hala etkisini sürdüren dizi dün yayınlanan tekrar final bölümüyle bir kez daha sosyal medyanın bir numaralı gündemi oldu.

Bihter’i, Behlül’ü, Adnan ve Nihal Ziyagil’iyle herkesin hafızasına kazınan bir dizi oldu Aşk-ı Memnu. O kadar başarılı bir yapımdı ki üzerinden 14 yıl geçmesine rağmen hala Türkiye’de gündem olmayı başarıyor.

Aşk-ı Memnu bugüne kadar defalarca kez tekrarlandı. Her seferinde izleyiciler ilk kez yayınlanıyormuş gibi heyecanla seyretti. Aşk-ı Memnu’nun Teve2’de yayınlanan tekrarının dün final bölümü yayınlandı. Aşk-ı Memnu 14 yıl sonra ve kimbilir kaçıncı tekrarı olmasına rağmen sosyal medyada bir numaralı gündem maddesi oldu. Aşk-ı Memnu hakkında yaklaşık 3 bin paylaşım yapıldı.

Tüm zamanların en unutulmaz Türk dizisi Aşk-ı Memnu yine sosyal medyada damgasını vurdu! 7

2008-2010 yılları arasında Kanal D’de yayınlanan Aşk-ı Memnu, Halid Ziya Uşaklıgil’in aynı adlı eserinden uyarlanmıştı. Ay Yapım tarafından çekilen ve Kıvanç Tatlıtuğ, Beren Saat, Hazal Kaya ile Selçuk Yöntem’in başrollerini paylaştığı dizi final bölümüyle Türk dizi tarihinin en yüksek izlenme oranına sahip dizi olarak tarihe geçti. Aşk-ı Memnu toplam izleyicide 23,4 ve AB grubunda 27,1 izlenme oranlarına ulaşmıştı.

Genç ve yakışıklı Behlül Haznedar ve üvey amcası Adnan Ziyagil’in genç karısı Bihter Ziyagil’in arasındaki yasak aşkın hikayesini anlatan dizinin sonunda Beren Saat’in canlandırdığı Bihter kendini silahla vurarak intihar etmişti.

Dizi Türk izleyicilerini o kadar etkiledi ki Bihter Ziyagil’in dizide 24 Haziran olarak geçen ölüm tarihinde Sarıyer Belediyesi Twitter hesabından paylaşım yaparak “Sarıyer’den bir Bihter Ziyagil geçti” diye yazmıştı. Dizinin geçtiği Ziyagil Köşkü, Sarıyer’de bulunuyor.