Ana sayfa Dizi Haberleri Türk dizileri yurt dışında bir harika ama Emmy’de yok!

Türk dizileri yurt dışında bir harika ama Emmy’de yok!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Türk dizileri son 10 yıllık dönemde öyle büyük bir yükseliş sergiledi ki, dünyanın birçok ülkesinde en çok seyredilen yapımlar arasına girdi. Birçok ülkede çok sayıda Türk dizisi yayınlandı.

Dizilerle birlikte ünlü oyuncular da yurt dışında birbirinden farklı kültürdeki insanlara ulaştı. Kıvanç Tatlıtuğ, Tuba Büyüküstün, Songül Öden, Engin Akyürek gibi ünlülerin yer aldığı diziler bir döneme damgasını vurdu. Sonra gençler onlardan görevi devraldı. Can Yaman’ın bugün İtalya’da kariyerine devam etmesi bunun bir yansıması oldu. Ebru Şahin, Akın Akınözü, Demet Özdemir, Özge Gürel, Serkan Çayoğlu, Hande Erçel, Kerem Bürsin gibi genç yetenekler de son yıllarda yurt dışında ülkemizi güçlü bir şekilde temsil ediyor.

Türk dizileri dünyanın birçok ülkesinde televizyon kanallarında reyting rekorları kırabiliyor. Dizi ihraç eden en önemli ülkelerden birisi olan Türkiye, neden Emmy ödüllerinde hiçbir dizisi ile yer alamıyor? İşte bu soruyu soran Milliyet yazarlarından Sina Koloğlu, önemli bir detay paylaştı.

“Dünyada dizi ihracatında en önemli ülkeyiz. Böyle bir özelliği olan ülke dizi ve oyuncularının Emmy’de yer almaması çelişkili bir durum. Sektörün en prestijli ödülünün ‘Uluslararası ayağında’ (İnternational Emmy) bu sene tek Türk dizisinin aday bile olamaması düşündürücü.”

Kara Sevda dizisi 2017 yılında en iyi dizi seçildiğinde herkes çok mutlu olmuştu. Haluk Bilginer de en iyi oyuncu ödülünü Şahsiyet ile kazandığı zaman gururlanmıştık. Ancak her yıl çok önemli dizileri ihraç eden Türkiye’den hiçbir yapım bu yıl Emmy ödüllerinde yok.

Sina Koloğlu piyasanın tecrübeli isimlerine bu durumu sordu ve aldığı yanıt düşündürücüydü. İşte Koloğlu’nun yazısında dikkat çeken bölüm:

“Durumu piyasadan bu konuda tecrübeli isimlere sordum. “Çok fazla politik oyunlar var kulis yapılıyor. Onun etkisi var” dediler. Peki hiç mi bizde hata yok? “Son dönemde çok uyarlama dizi oldu. Orijinal işler azaldı” diyorlar. Hindistan ve İsrail dikkat çekiyor. “Piyasanın yeni yıldızları onlar galiba” yorumu geldi.”