Ana sayfa Dizi Haberleri Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin geri dönüşü Çukur ve Maraşlı’yı reytinglerde kötü etkiledi!

Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin geri dönüşü Çukur ve Maraşlı’yı reytinglerde kötü etkiledi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Pazartesi akşamları reyting rekabetinde önemli gelişmeler yaşanıyor. Geçen hafta Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin ekranda olmaması nedeniyle Çukur ve Maraşlı dizileri bundan iyi fayda sağlamış ve yükseliş sergilemişti. Ancak bu hafta her şey tersine döndü… TRT1 ekranlarında izleyicilerle buluşmaya devam eden iddialı dizinin reytingleri yine her zaman olduğu gibi yüksek geldi.

Tüm kategorilerde birincilikleri ele geçiren Uyanış Büyük Selçuklu, bu hafta da diğer dizilere şans tanımadı. Çukur’un geçen haftaki yükselişi geri çekilirken, Yasak Elma da ortalama reyting oranlarını elde edebildi. Ancak Maraşlı dizisinde önemli bir düşüş yaşandığı gözleniyor. Sefirin Kızı ise beklentileri karşılayamıyor ve izleyicisini endişelendirmeye devam ediyor.

Çukur, tüm kişiler ve ABC1 kategorilerinde ikincilik elde ederken, AB’de ise günü üçüncü sırada tamamladı. Yasak Elma ise AB’de ikinci olduğu ve diğer iki kategoriyi 3. sırada bitirdi. Her iki dizisinin de kendi kitlesini ekran başında tutabilmesi önemli bir başarı olarak dikkat çekiyor.

Burak Deniz ve Alina Boz ikilisinin başrolünde yer aldığı Maraşlı dizisinin hikayesi çok ilginç bir şekilde başladı. Sırlar, gizemli olaylar, karakterlerin derinlikleri derken işler yolunda gidiyordu. Ancak son haftalarda dizinin hikayesine yönelik bazı eleştiriler de ortaya çıkmadı. Yüksek bir potansiyel beklenen dizinin bu hafta düşüş yaşaması ise kaçınılmaz bir gerçeklikti…

Çünkü Maraşlı dizisi ilk başladığı zamanki kadar güçlü bir hikaye kurgusunu sürdüremiyor. Dizinin temposunun bazen yükselip bazen düşmesi, bazı karakterlerin inandırıcılıklarının sorgulanmaya başlanması gibi konular sorun oluşturuyor. Dün akşam totalde 7. sırayı elde eden atv dizisi, AB’de 6. oldu ve ABC1’de de 9.’luk geldi. Bu oranlar dizinin şimdiye kadar elde ettiği ortalama oranlardan daha düşük…

Sefirin Kızı dizisi ise Star TV ekranında yine sıkıntılar yaşadı. Tuba Büyüküstün ve Engin Akyürek ikilisinin başrolündeki dizinin ortalamanın altında kalan reytinglerinin bu şekilde devam edeceği, ciddi bir sıçrama yapmasının da mevcut şartlarda pek kolay olmadığı da anlaşılıyor. Sefirin Kızı dün akşam totalde 14. olurken, AB’de 16. ve ABC1’de de 12. sırada yer aldı.

İşte 29 Kasım Pazartesi akşamı reytinglerde ilk 10 program listesi:

Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin geri dönüşü Çukur ve Maraşlı'yı reytinglerde kötü etkiledi! 7