Ana sayfa Sosyal Medya Yalancı’nın yıldızı Burçin Terzioğlu itiraf etti; Ben de tacize uğradım!..

Yalancı’nın yıldızı Burçin Terzioğlu itiraf etti; Ben de tacize uğradım!..

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay- Show TV’de yayınlanan Yalancı dizisinde ‘Deniz’ karakterine hayat veren oyuncu Burçin Terzioğlu Hürriyet Gazetesi’nden Hakan Gence’ye röportaj verdi.

Yalancı dizisinde Salih Bademci ile baş rolü paylaşan ve tacize uğrayan bir kadını canlandıran Burçin Terzioğlu iş ve özel yaşamıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yalancı'nın yıldızı Burçin Terzioğlu itiraf etti; Ben de tacize uğradım!.. 9

“Hayatım hatalardan, kayıplardan, başarılardan, yenilgilerden, düşmelerden, kalkmalardan örülü; herkesinki kadar mutlu ve zor bir hayat” açıklamasını yapan Terzioğlu, “Şu an fırsatım olsa yine de hayatımda hiçbir şey değiştirmem, o deneyimden, öğrendiğimden vazgeçmem. Ben esas bundan sonrasını merak ediyorum” dedi.

Oyuncu, Yalancı dizisine nasıl hazırlandığını ise şu sözlerle anlattı; “Bir şekilde bu duruma benzer şeyler yaşamış kadınları araştırdım. Kaçının sesi duyulmuş, kaçının davası lehine sonuçlanmış. Oralarda çok üzücü sonuçlar var. O duygunun yükünü almak, o duyguda kalmaktan daha zordu. Öyle gerçek bir kadın ki Deniz. Arazlarıyla, doğallığıyla, samimiyetiyle… Başına geleni düşünmek bile insanın canını çok yakıyor.”

Yalancı'nın yıldızı Burçin Terzioğlu itiraf etti; Ben de tacize uğradım!.. 10

Peki Burçin Terzioğlu hayatında hiç isteği dışında bir davranışa maruz kaldı mı? “Deniz’in yaşadığına benzer anlamdaysa ‘hayır’. Ama geçmiş yıllarda daha toy ve bunun bir suç olduğunun farkında değilken setlerde mobbing’e ve sözlü tacize uğramıştım. İnsanlar da sessiz kalmamız yüzünden hadlerini aşıp normalleştirmişlerdi. Artık öyle değil ve olmamalı. ”

Benim en çok farkındalık yaratmasını istediğim taraf; Bir kadın yeni boşanmış olsa da, kırmızı ruj sürse de, mini etek giyse de, adama gülse de bunların tecavüze, tacize izin vermiş ya da bunu hak etmiş demek olmadığının artık bilinmesi lazım.

Tabii cahil, yüzsüz ve yanında durulması imkânsız zihniyetlerin bizim gibi düşünen insanlarla ve bu diziyle empati kurması çok zor. Yorumların altına “Adamı eve aldın, içki içtiniz beraber, ne bekliyordun? Hak etmişsin Deniz” yazan bir Twitter kullanıcısı vardı. Ne söyleyeyim bilemiyorum. Biz dimdik duracağız, savaşacağız ve o örümcek tutmuş zihniyet değişecek!”

Yalancı'nın yıldızı Burçin Terzioğlu itiraf etti; Ben de tacize uğradım!.. 11

Gerçekten az yalan söylerim. O da karşımdakini kırmamak için. Çünkü yalan söylememi gerektirecek ortamlardan, gerçeği kaldıramayacak insanlardan uzak durmaya çalışıyorum. Bazen patavatsızlık derecesinde gerçekçi olabiliyorum. Bugüne kadar söylediğim en ciddi yalan, İyileşemeyecek birine sağlığının iyiye gittiğini, her şeyin güzel olacağını söyledim uzun süre. Olmadı.”