Ana sayfa Dizi Haberleri Yargı dizisi Emmy Ödülleri’nde Telenovela ödülünü hak etti

Yargı dizisi Emmy Ödülleri’nde Telenovela ödülünü hak etti

tarafından ker_def

Kanal D ekranında izleyicilerle Pazar akşamları buluşmakta olan Yargı dizisinin ekibi büyük bir gurur yaşıyor.

Uluslararası alanda çeşitli başarıları ile gündem olan dizi, yurt dışı satışları ile de her zaman Türk dizi sektörüne önemli katkılar yapan bir yapım olarak öne çıktı.

Ancak bu sefer yaşanan Emmy Ödülleri’ndeki başarı çok farklı bir kategorik başarı olarak öne çıkıyor.

Uluslararası Emmy Ödülleri’nde en iyi ‘Telenovela’ ödülü Yargı’nın oldu ve dizi güçlü hikayesi ile bu ödülü fazlasıyla hak etti.

Pınar Deniz ile Kaan Urgancıoğlu ikilisinin başarılı performansları ile birlikte senarist Sema Ergenekon’un her bölümde izleyicileri şaşırtan hikaye kurgusu ile birlikte Yargı dizisi çok başarılı bir iş çıkardı.

Üç sezondur her bölümüyle izleyicileri ekrana kilitleyen Ay Yapım imzalı Yargı dizisine büyük ödül gelmesi de bu başarılı sürecin bir sonucu oldu.

Bu sene 51. kez gerçekleşen Uluslararası Emmy Ödülleri’nde ‘Telenovela’ ödülü Yargı dizisinin oldu ve bu gelişme Türk dizi sektörünün ne kadar ileri bir noktada olduğunu ortaya koydu.

Ödülü dizinin yapımcısı Kerem Çatay, yönetmeni Ali Bilgin, senaristi Sema Ergenekon ile başrol oyuncuları Kaan Urgancıoğlu ve Pınar Deniz birlikte aldı. Başarıyı birlikte ödülü alarak paylaşan Yargı dizisinin ünlü isimleri, Türkiye’ye de büyük bir gurur yaşatmış oldu.

Yargı dizisi Emmy Ödülleri'nde Telenovela ödülünü hak etti 7

Her yıl Uluslararası Televizyon Sanat ve Bilimleri Akademisi tarafından ABD dışında üretilmiş yapımlara verilen Uluslararası Emmy Ödülleri bu sene 51. kez sahiplerini buldu.

Geçtiğimiz aylarda Türkiye’den bu sene sadece Ay Yapım imzalı Yargı dizisinin aday olduğu açıklanırken heyecanla beklenen ödül töreni dün gerçekleşti.

Hikayesi ve oyuncu kadrosuyla her bölüm izleyicileri ekran başına kilitleyen Yargı dizisi başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Dünyanın birçok ülkesinde yayınlanan, başrollerinde Kaan Urgancıoğlu ve Pınar Deniz’in yer aldığı, Ali Bilgin’in yönetmenliği üstlendiği ve senaryosunu Sema Ergenekon’un yazdığı, her pazar akşamı Kanal D’de yayınlanan Yargı dizisi, farklı ülkelerden dizilerin yarıştığı ‘Telenovela’ kategorisinde ödül sahibi olarak başarısına bir yenisini daha eklemiş oldu.