Ana sayfa Dizi Haberleri Yasak Elma dizisi reytinglerinde korkutan düşüş, Çukur çok iyi, Uyanış Büyük Selçuklu rakipsiz!

Yasak Elma dizisi reytinglerinde korkutan düşüş, Çukur çok iyi, Uyanış Büyük Selçuklu rakipsiz!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Pazartesi reyting rekabetinde zirve yarışındaki 3 dizi ile, daha alt sıralarda bulunan 3 dizinin rekabetini izliyorsunuz. TRT1’in muhteşem dizisi Uyanış Büyük Selçuklu yine tüm kategorilerde birincilikler elde etti. Dün akşam 28. yeni bölümü TRT1’de yayınlanan Uyanış Büyük Selçuklu, tüm kişilerde iki haneli oranların altına gelse de AB ve ABC1’de iki haneli oranlar elde edebilme başarısını sürdürdü.

Show TV ekranında dün akşam 124. bölümü yayınlanan Çukur dizisinin sezon finali de yaklaştı… Celasun karakterinden sonra Karaca’nın da ölerek diziye veda ettiği Çukur’da reytingler ise gayet iyi geldi. Tüm kategorilerde dün akşam ikincilik elde eden dizi, Mayıs sonunda hayranlarına veda edecek.

Yasak Elma dizisi ise tarihi bir düşüş içinde… Her sezon farklı bir hikaye kurgusu ortaya koyarak yüksek oranlar elde edebilen Yasak Elma, bu sezon da aynı yola sık sık başvurdu. 85. bölümden sonra değişen hikaye ve yeni katılan karakterlerin heyecanı ile bir süre çok iyi reytingler alan dizide, 102.bölümde de zaman atlaması yaşatılarak büyük bir değişim hareketi yapıldı. Ardından dün akşam yayınlanan 106. bölüme de Kaya karakteri ile Barış Kılıç yeniden katıldı. Ancak tüm bu adımlara rağmen Yasak Elma dizisinin reytingleri sıkıntılı bir dönemin geldiğine işaret ediyor.

Yasak Elma dizisinin 106.bölümü yapımın düşüş trendi içine girdiğini kanıtlayan reytingler elde etti. Sıralamada fazla bir şey kaybetmeyen Yasak Elma totalde günü 5. sırada bitirirken, AB ve ABC1’de ise dördüncülükler elde etti.

Ancak diziye gösterilen ilginin azalmakta olduğu, hikayede ne kadar değişim yapılırsa yapılsın artık izleyicinin sıkılmaya başladığı gerçeği ortaya çıktı.

Diziye yönelik izleyici ilgisinin bu kadar düşmeye başladığı bir dönemde senaristlerin nasıl çözümler üreteceği de merakla bekleniyor.

4. sezonda zaman zaman düşüşler yaşayan dizide sonrasında hep senaristler durumu toparlamayı başarmıştı. Bakalım bu sefer nasıl bir çözüm bulunacak?