Ana sayfa Dizi Arşivi Yaz’ın Öyküsü Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

Yaz’ın Öyküsü Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Özel Analiz – Yaz’ın Öyküsü, D Productions’un yapımcılığında, yönetmenliğini Yağız Alp Akaydın’ın yaptığı, senaryosunu Gamze Arslan, İlker Arslan ve Cem Görgeç’in birlikte kaleme aldığı, aşk ve gençlik türünde ki Türk televizyon dizisidir.

Ece Çeşmioğlu, Vildan Atasever, Tansel Öngel gibi önemli oyuncuları bir araya getiren Yaz’ın Öyküsü isimli dizi büyük beklentilerle yayın hayatına başladı. Ancak sadece 13 bölüm yayında kalabilen dizi, beklenen ilgiyi görmedi.

Yaz’ın Öyküsü Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 9

KÜNYE:
Kanal: Kanal D
Yapımcı: D Productions
Türü: Aşk- Gençlik
Yayın Tarihi: 5 Temmuz 2015- 27 Eylül 2015
Mekan: İstanbul
Süresi: 110 dakika
Müzik: Atakan Ilgazdağ
Başrol: Ece Çeşmioğlu, Vildan Atasever, Tansel Öngel, Tarık Özcan Ündüz.
Oyuncular: Çağdaş Onur Öztürk, Tuğçe Açıkgöz, Batuhan Ekşi, Deniz Gürzumar, Ayşegül İşsever, Zühtü Erkan, İncilay Şahin, Zehra Daştan, Elit Çam, Zeynep Kaçar, Burcu Ergenekon, Gönül Ülkü.

SOSYAL MEDYA HESAPLARI

Yayınlandığı dönemde dizinin sosyal medya hesapları aktif olarak kullanıldı. Tüm hesaplardan fragmanlar, diziden fotoğraflar ve çeşitli bilgiler paylaşıldı.

Twitter: https://twitter.com/yazinoykusutr
Instagram: https://www.instagram.com/yazinoykusudizi/
Facebook: https://m.facebook.com/Yaz%C4%B1n-%C3%96yk%C3%BCs%C3%BC-1580435858855162/
Resmi internet sayfası: https://www.kanald.com.tr/yazin-oykusu/hikaye-ve-kunye

GENEL İZLENİM:

Yetimhanede yetişen Yaz’ın, annesi ve babasını bulduktan sonra bir anda değişen hayatını ekrana taşıyan ve farklı senaryosuyla dikkat çeken Yaz’ın Öyküsü dizisi yayınlandığı 2015 yılında ekranlara iddialı giriş yaptı. Yaz’ın Öyküsü, yaz dizisi olarak başladı ancak beklenen reyting oranlarını alamayınca yayınlandığı Kanal D tarafından erken final kararı alındı. Dizinin ekran ömrü sadece 13 bölüm sürdü.

Yaz’ın Öyküsü Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 10

HİKAYESİ:

Yetiştirme yurdunda büyüyen ve en büyük motivasyonu özgürleşip, kendi ayakları üzerinde durmak olan Yaz’ın bu hayali, yurtta da sorun çıkarması yüzünden erkene alınır. Tam da işlerin sarpa sardığı bir anda gerçekleşir. Bir anda kendilerini köşeye sıkışmış bulan Yaz ve Ekim; Caner ve Ferhat’la yurt dışına, Almanya’ya kaçma planlarını harekete geçirmeye başlarlar. Bu sırada, yakın arkadaşı Ekim’in her sabah izlediği, Yaz’ın da zerre kadar sevmediği Umut Erpek’in meşhur ‘Umudunu Kaybetme’ programında Yaz’ın bilmediği, göremediği bir olay cereyan eder. Umut Erpek’i canlı yayında arayan bir hemşire, Umut’a 18 yıl önce ölü doğduğu kızının aslında hayatta olduğunu ve adı Yaz olan bu kızın, çocuk esirgemeye verildiğini söyler. Geçmişte doğum sırasında kaybettiği kızının peşine düşen Umut, henüz 18 yaşındayken Mert’le yaşadığı tek gecelik birliktelikten olan kızının, Mert’in babası Doğu tarafından ölü gösterildiğini öğrenir. Bu süreçte yıllarca nefretini diri tuttuğu, geçmişte kendisini hamileyken yarı yolda bırakıp giden Mert’le karşılaşan Umut için sert yüzleşmeler gerçekleşir.

Mert ise annesi Nevra’nın ve komada derin bir uykuda uyuyan babası Doğu’nun istediği gibi başarılı bir cerrah olmayıp, müzik yaparak, sanayideki ev-atölyesinde motosiklet parçası alıp-satarak hayatını sürdürmektedir. Mert’in başında da iş sonrasında parasını alamadığı bar sahiplerini dövmekten dolayı bir bela vardır ve annesinden para desteği istemeye gittiğinde, geçmişte gizli kalmış, kendisinin de haberinin olmadığı bu gerçekle yüzleşir. Ama Mert, Umut’tan farklı olarak ebeveyn olmayı, hele hele şu anki yaşıyla kabul edemez.
Bir yandan da ülkeden uzaklaşma ve özgürleşme hayalleri kuran Yaz, Caner, Ferhat ve Ekim bu planları için tehlikeli bir işe girişir ve okulun kasasından para çalmaya karar verirler. Ama işler hiç de istedikleri gibi rayında gitmez ve Yaz 18 sene boyunca hayaliyle yaşadığı anne ve babasıyla tanışır.

Yaz tek başına ve özgür kalmayı düşlerken bir anda karşısında yıllarca televizyonda gördüğü ve hiç sevmediği televizyon yüzü Umut Erpek’i görür. Annesi olan Umut Erpek’i ve Mert Aladağ’ı karşısında gören Yaz, başlangıçta bu olmayan aileye bomba gibi düşer. Annesinin hiç sevmediği bir kadın, babasının da babalık duygusundan uzaktan yakından ilgisi olmayan bir adam, Mert olduğunu anlayınca önce onlarla çatışacak, daha sonra da bu aileyi kurmak için elinden geleni yapacaktır. Anne ve babasına ebeveyn olmayı öğretmeye çalışan Yaz, bir yandan da asıl çevresi olan Ekim, Ferhat, Caner ile yeni girdiği üniversitenin yakışıklı çocuğu Ege ve arkadaşları arasında kalacak, yeni başlayacağı üniversite hayatında kültürel anlamda ciddi çatışmalar yaşayacaktır.

Yaz’ın Öyküsü Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 11

KARAKTERLER:

Oyuncu (Karakter)
Ece Çeşmioğlu (Yaz ) Yetimhanede büyümüş zeki, güzel bir kızdır.
Vildan Atasever (Umut ) Televizyon sunuculuğu yapan bu konuda başarılı bir kadındır. Yaz’ın annesidir.
Tansel Öngel (Mert ) Serseri ve kural tanımaz bir adamdır. Yaz’ın babasıdır.
Tarık Ündüz (Ferhat) Oto hırsızlığı yapan bir gençtir. Yaz’a aşıktır.
Çağdaş Onur Öztürk (Tunç) Yapımcıdır. Umut’a aşıktır.
Tuğçe Açıkgöz (Ekim) Yaz’ın en yakın arkadaşıdır. ama onu hep kıskanmaktadır. Ferhat’a aşıktır.
Batuhan Ekşi (Ege) Duygusal bir gençtir. Yaz’a aşıktır.
Deniz Gürzumar (Caner)
Ayşegül İşsever (Nevra)
Zühtü Erkan (Doğu)
İncilay Şahin (Saniye)
Zehra Daştan (Armağan)
Elit Çam (Selin)
Zeynep Kaçar (Peri)
Burcu Ergenekon (Türkan)
Gönül Ülkü (Parla)

MEKANLAR:

Yaz’ın Öyküsü dizisinin çekimleri İstanbul’da ağırlıklı olarak Beykoz semtinde gerçekleştirildi. Çekimlerin bir kısmı Arıcılar Kız Yetiştirme Yurdu’nda yapıldı ancak Arıcılar Kız Yetiştirme Yurdu diye bir yer gerçekte yoktu. Burası hayali olarak yapılmış ve adı böyle konulmuştur.

JENERİK:

Yaz’ın Öyküsü dizisinin müzikleri Atakan Ilgazdağ’a ait, dizinin jenerik müziğini aşağıda dinleyebilirsiniz.
Yaz’ın Öyküsü Jenerik Müziği

FRAGMANLAR:

Yaz’ın Öyküsü dizisinden ilk fragman Kanal D’nin ve dizinin sosyal medya hesapları üzerinden 2015 yılının Mayıs ayında yayınlandı. İlk görüntüler izleyicide merak uyandırdı.

İlk Tanıtım:

TÜM BÖLÜMLER:

Yaz’ın Öyküsü dizisi 5 Temmuz 2015 tarihinde Kanal D ekranlarında başladı. Yaz dizisi olarak başlayan yapım, 27 Eylül 2015 tarihinde yayınlanan 13. bölümü ile erken final yaptı.

Yaz’ın Öyküsü dizisinin tüm bölümlerini Youtube resmi sayfasındaki ‘Oynatma Listesi’nden veya Kanal D’nin internet sitesinden izleyebilirsiniz. Tüm bölümleri izlemek için lütfen tıklayınız..

DİZİ MÜZİKLERİ – KLİPLER:

Yayınlandığı dönemde Yaz’ın Öyküsü dizisinin sahnelerinden etkileyici klipler de YouTube’da yayınlandı.

Yaz’ın Öyküsü Klip / Yalan Dolan

KAMERA ARKASI:

İstanbul’da birçok farklı yapıda çekilen dizinin kamera arkasındaki görüntüleri de zaman zaman YouTube’da yayınlandı.

Yaz’ın Öyküsü 6. Bölüm Kamera Arkası Görüntüleri

UNUTULMAZ SAHNELER

Yaz’ın Öyküsü dizisinin unutulmaz sahnelerinden bazılarını aşağıda izleyebilirsiniz.

Umut’un, Yaz ile Hesaplaşması

Yaz ve Mert İçin ilk Fırsat

Nefeslerin Tutulduğu Anlar

Ferhat’ın Acı Sonu

Duruyor Zaman