Ana sayfa Dizi Arşivi Yedi Güzel Adam Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

Yedi Güzel Adam Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Özel Analiz –Yedi Güzel Adam, Pusula Film imzalı, yönetmenliğini Adnan Güler’in yaptığı, senaryosu Ahmet Tezcan tarafından kaleme alınan, dram, gençlik ve tarih temalı Türk yapımı televizyon dizisidir. 2014-2015 yılları arasında TRT 1’de yayınlanan dizinin çekimleri Kahramanmaraş’ta yapıldı.

TRT1 ekranında toplam 2 sezon ve 39 bölüm olarak ekranda kalan Yedi Güzel Adam çok farklı bir konsepte sahip yapımdı. Genç oyuncuların rol aldığı dizide; Baran Akbulut, Yiğit Çakır, Uraz Kaygılaroğlu, Mertcan Sevimli, Çağdaş Tekin, Orhan Kanalp, Kemal Uçar dikkat çeken rolleriyle izleyicilerden geçer not aldı.

Yedi Güzel Adam Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 9

KÜNYE:
Kanal: TRT1
Yapımcı: Pusula Film
Türü: Dram- Tarih- Gençlik
Yayın Tarihi: 19 Nisan 2014-20 Nisan 2015
Mekan: Kahramanmaraş
Süresi: 100 dakika
Müzik: Engin Bayrak
Başrol: Baran Akbulut, Yiğit Çakır, Uraz Kaygılaroğlu, Mertcan Sevimli, Çağdaş Tekin, Orhan Kanalp, Kemal Uçar.
Oyuncular: Uğur Karabulut, Bora Cengiz, Yıldız Çağrı Atiksoy, Fatih Murat Teke, Deniz Alan, İlker Kızmaz, Şahika Koldemir, Pınar Gök, Ahmet Yenilmez, Hülya Şen, Emine Nalçacı, Mert Asker, Mehmet Can Güreler , İbrahim Ersoy, Mahmut Emre Yakut, Müzeyyen Durgun, Mehmet Yaşar, Engin Günay, Cengiz Tangör, Sema Şahingöz, Kenan Bal, Ecem Akyol, Hakan Altuntaş, Özlem Ünaldı, Dilara Aras, Dilan Demirel, Bülent Üz, Ali Rıza Özsöyler, Şahdi Özdemir, Sümer Tekin, Ökkeş Avgın, Sedat Kalkavan, Tevfik Şahin, Zümre Ertürk, Ahmet Bilgin, Rahmi Diligil, Anıl Yıldız, Demet Genç, Emrah Doğan, Edip Saner, Doruk Uysal.

SOSYAL MEDYA HESAPLARI

Yayınlandığı dönemde dizinin sosyal medya hesapları aktif olarak kullanıldı. Tüm hesaplardan fragmanlar, diziden fotoğraflar ve çeşitli bilgiler paylaşıldı. Youtube kanalında hem kısa kısa sahneleri hem de tüm bölümleri ve fragmanları bulabilirsiniz.

Twitter: https://twitter.com/7guzeladamizle
Facebook: https://tr-tr.facebook.com/Yedi-G%C3%BCzel-Adam-706558316074218/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCWZ16pQiYF2UgiuIAeNzM8g
Resmi internet sayfası: https://www.trt1.com.tr/arsiv/yedi-guzel-adam

GENEL İZLENİM:

Türk edebiyatına yön veren yedi şairin yaşamını konu alan Yedi Güzel Adam dizisi yayınlandığı dönemde, edebiyat ve sanat çevresinden ciddi eleştiriler aldı.

Bazı köşe yazarları, ‘Yedi Güzel Adam’ şiirinin 1970 öncesinde yazılmış olmasına rağmen o dönem olmayan isimlerin de dizide yer almasını eleştirirken, bazı yazarlar ise şairlerin popüler kültürün bir enstrümanı olarak modern liseli dizilerindeki karakterler şeklinde sunulmasını eleştirdi. Diziyi, dönemin ruhunu yansıtmadığı ve iktidar projesi olduğu ile ilgili eleştirenlerde oldu. 2 sezon devam eden dizinin kemikleşmiş bir izleyici kitlesi oluşsa da istenilen reytingleri veremediğinden sürekli gün ve saat değişikliği yapılmıştı.

Yedi Güzel Adam Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 10

HİKAYESİ:

Türk edebiyatında önemli yerleri olan Cahit Zarifoğlu, Mehmet Akif İnan, Erdem Bayazıt, Rasim Özdenören, Ali Kutlay, Nuri Pakdil ve Alâeddin Özdenören’in hayatlarını konu almaktadır.

Yedi Güzel Adam Maraş’ta yaşanan olaylar üzerine bir dergi kurmaya karar verir. İlk dergilerini yokluk içinde çıkaran Yedi Güzel Adam yıllar önce kendilerine yardım eden sol kökenli matbaacı Eşref Usta’dan yardım ister. Nuri, Rasim, Akif, Alaaddin, Ali, Sait dergiyi çıkarmak için uğraşırken, Erdem ve Cahit okulda yaşanan kargaşaya çare aramaktadır. Lise yıllarından bu yana Cahit’e platonik bir aşkla bağlı olan Zehra da bu arayışın ortaklarındandır.

Bazı öğrencilerin okulda çıkardığı huzurluğun üzerine okula yeni gelen müdür Fuat ortalığı daha da gerer. Sabit fikirli biri olan Fuat, daha gelir gelmez okul gazetesinde yayınlanan şiirleri bahane ederek öğretmenlere savaş açar.

Yedi Güzel Adam yaşanan kargaşanın sona ermesi için uğraşırken, uzaktan gördüklerini kendince yorumlayan Fuat Müdürün asılsız ihbarları yüzünden sıkıntılı günler yaşar. Bu sırada Cahit’in gençlik yıllarından arkadaşı Süleyman’da Kara Lise’ye öğretmen olarak atanır. Dışardan bu arkadaşlığı farklı yorumlayan Fuat, anlamsız bir düşmanlığa başlar. Öyle ki, okulundaki talebeleri anarşist diye ihbar edecek kadar ileriye gider. Sırf Cevat’ın kız arkadaşı olduğu için ihbar ettiği Merve ise Fuat yüzünden gördüğü işkence sonrası ömür boyu anne olamayacağını öğrenir.

Yedi Güzel Adam siyasi görüşlerin sokakta şiddetle karşılık görmesiyle mücadele ederken Maraş’da olaylar patlak verir. Alevi sünni gerginliğini tetiklemek üzere Derin Devlet, Adnan’ı Maraş’a göndermiştir. Adnan kısa sürede sokağın karışmasını sağlar. Siyasi yapılanmaların içine sızarak, pek çok faili meçhul olayın perde arkasındaki isim olur. Solun Maraş’taki lideri Selim’le sağın lideri Çalık’ı karşı karşıya getirir.

Yedi Güzel Adam ise bir taraftan sokağa sukunetin gelmesi için çalışırken bir taraftanda ümmetin kalbi olan Kudüs’deki zulme karşı savaş açar. Filistinli bir kadına kol kanat geren Yedi Güzel Adam Maraş’ta Derin Devletin hedefi olur.

Yedi Güzel Adam Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 11

KARAKTERLER:
Oyuncu (Karakter)

Uraz Kaygılaroğlu (Erdem Bayazıt)
Uğur Karabulut (Süleyman)
Orhan Kanalp (Alaadin Özdenören)
Baran Akbulut (Cahit Zarifoğlu)
Kemal Uçar (Nuri Pakdil)
Mertcan Sevimli (Rasim Özdenören)
Yiğit Çakır (Akif İnan)
Çağdaş Tekin (Ali Kutlay)
Bora Cengiz (Cevat)
Yıldız Çağrı Atiksoy (Zehra)
Fatih Murat Teke (Sait Zarifoğlu)
Deniz Alan (Hale)
İlker Kızmaz (Kenan Hoca)
Şahika Koldemir (Naciye)
Pınar Gök (Emine)
Ahmet Yenilmez
Hülya Şen (Şerife Ana)
Emine Nalçacı (Neşe)
Mert Asker (Hakkı)
Mehmet Can Güreler (Kahraman)
İbrahim Ersoy (Zafer)
Mahmut Emre Yakut (Kerim)
Müzeyyen Durgun (Hacer)
Mehmet Yaşar (Ökkeş Bey)
Engin Günay (İmam Adem)
Cengiz Tangör (Celal)
Sema Şahingöz (Hatice)
Kenan Bal (Necip Fazıl Kısakürek)
Ecem Akyol (Güler)
Hakan Altuntaş (Deli Hamdi)
Özlem Ünaldı (Handan öğretmen)
Dilara Aras (Yeliz)
Dilan Demirel (Selda)
Bülent Üz (Muhtafa hoca)
Ali Rıza Özsöyler (Harun hoca)
Şahdi Özdemir (Mahmut)
Sümer Tekin (Ejder)
Ökkeş Avgın (Seyid)
Sedat Kalkavan (Hasan Ali)
Tevfik Şahin (Ömer)
Zümre Ertürk (Merve)
Ahmet Bilgin (Hoca)
Rahmi Diligil (Müdür)
Anıl Yıldız (Çalık)
Demet Genç(Çalık’ın ablası)
Emrah Doğan
Edip Saner (Adnan)
Doruk Uysal

MEKANLAR:

Yedi Güzel Adam dizisinin çekimleri Kahramanmaraş’ta yapıldı. Daha önce de dizilere konu olan ancak ilk defa Yedi Güzel Adam dizisinde set olarak kullanılan Kahramanmaraş, diziden sonra izleyiciden yoğun ilgi gördü. Dizinin yayın gününden itibaren şehre tur düzenlenip düzenlenmediğini öğrenmek isteyenlerin sayısı arttı.

Gerek dondurması gerekse tarihi ve kültürel yerleri ile adından söz ettiren Kahramanmaraş diziden sonra ilgi odağı haline geldi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, ‘Yedi Güzel Adam’ olarak da bilinen Türk Edebiyatı’na yön veren Sezai Karakoç, Cahit Zarifoğlu, Erdem Bayazıt, Rasim Özdenören, Nuri Pakdil, Mehmet Akif İnan ve Alaeddin Özdenören’in eğitim gördüğü 169 yıllık tarihi olan halk arasında ‘Kara Lise’ olarak anılan, Yedi Güzel Adam dizisinin de çekildiği tarihi Maraş Lisesi’ni restore ettirip müzeye dönüştürdü.

JENERİK:

Yedi Güzel Adam dizisinin müzikleri Engin Bayrak imzasını taşıyor. Dizinin jenerik müziği de dikkat çekici.

Jenerik Müziği

FRAGMANLAR:

Yedi Güzel Adam dizisinden ilk fragman TRT 1’in ve dizinin sosyal medya hesapları üzerinden 2014 yılının Nisan ayında yayınlandı. İlk görüntüler izleyicide merak uyandırdı.

İlk Tanıtım:

Yedi Güzel Adam dizisinin yayınlanmış tüm fragmanlarını youtube kanalında bulabilirsiniz.

TÜM BÖLÜMLER:

Yedi Güzel Adam dizisi 19 Nisan 2014 tarihinde TRT 1 ekranlarında izleyici ile buluştu. Zaman zaman eleştiri oklarının da hedefi olan ve 2 sezon boyunca devam eden dizi 20 Nisan 2015 tarihinde yayınlanan 39. Bölümü ile final yaptı.

Yedi Güzel Adam dizisinin tüm bölümlerini Youtube resmi sayfasından izleyebilirsiniz.

DİZİ MÜZİKLERİ – KLİPLER:

Yedi Güzel Adam dizisinin yayınlandığı dönemde sahnelerinden etkileyici klipler de Youtube’da yayınlandı. Aşağıda bu video klipleri bulabilirsiniz:

Klip;


Saraydan indi Yürüdü

KAMERA ARKASI:

Kahramanmaraş’ta birçok farklı yapıda çekilen dizinin kamera arkasındaki görüntüleri de zaman zaman youtube kanalında yayınlandı. Bir aile ortamının yaşandığı çekimlerde, teknik ekip ve oyuncular arasında ki uyumlu işbirliği dikkat çekiyor.

UNUTULMAZ SAHNELER

Yedi Güzel Adam dizisinin etkileyici sahnelerinden bazılarını aşağıda izleyebilirsiniz. Dizinin unutulmaz tüm sahneleri ise Youtube resmi sayfasındaki ‘Videolar’ bölümünden izlenebilir.

Zehra Adnan Hakkındaki Gerçekleri Öğreniyor !

Umudumuz Acımızdan Daha Büyük Olmalı!

Hatice ile Süleyman’ın Düğünü Kana Bulunuyor!

Cahit ve Erdem Yasaklı Kitapları Gömüyorlar!

Cahit ile Berat’ın Karşılaşması!

Biz Aşk Çocuklarıyız; Anamız Aşktır Bizim

Hatice, Adnan’dan intikamını Alıyor!

YURT DIŞINDA ‘YEDİ GÜZEL ADAM’ DİZİSİ

Yedi Güzel Adam dizisi yayınlandığı dönemde Brezilya’da yayın yapan özel bir televizyon kanalı, dizi ile ilgili çekim yapmak için Kahramanmaraş’a geldi. Kanal, ‘Video Show’ adlı programıyla Yedi Güzel Adam dizisinin özel bölümlerini ekranlarına taşıyıp yayın ağının bulunduğu ülkelerde izlettirmek için çekimler yaptı.

‘Video Show’ adında 10 ülkede 15 diziyi takip eden Brezilyalı ekip, Yedi Güzel Adam dizisini de programına aldı. Ekip, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesindeki PTT binasının patlamasını konu alan kamera arkası çekimlerini görüntüledi.