Ana sayfa Dizi Haberleri Yeni Hayat dizisinin tutmaması biraz da Kanal D’nin suçu!

Yeni Hayat dizisinin tutmaması biraz da Kanal D’nin suçu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Yeni Hayat dizisinin 8. bölümle birlikte final yapması aslında Kanal D’nin planlama hatasının bir sonucu… Serkan Çayoğlu ve Melisa Aslı Pamuk’u başrolde buluşturan dizinin reytinglerinin iyi olmamasın altında Kanal D’nin hataları alt alta yazılacak kadar fazla.

Mart ayının sonlarında yayınlanacağı duyurulan ve pandemi nedeniyle de iptal edilerek yeni sezona bırakılan Yeni Hayat dizisinin daha en başında Perşembe akşamları için düşünüldüğü biliniyordu. Dizinin yayın tarihi de 26 Mart Perşembe olarak duyurulmuştu.

Ancak sonrasında pandemi nedeniyle çekimler durdu ve yayın ertelendi. Yeni Hayat yeni sezona kaldı. Bir ara gün değiştirdiği söylense de sonrasında yine Perşembe günleri izleyici karşısına çıkmaya başladı.

Yeni Hayat dizisi için Kanal D aslında iyi bir tanıtım süreci yürüttü. Diziyle ilgili çok sayıda paylaşım yapıldı. Gazete röportajları, hem sosyal medya hem dijital platformlarda Yeni Hayat’ı duyurmak için önemli bir çaba sergilendi.

Kanal D’nin hatası ise planlama noktasında oldu. Bir kere hiçbir kanalın Perşembe günlerine dizi koymaya cesaret edemediği bir dönemdeyiz. Mucize Doktor ve Bir Zamanlar Çukurova gibi izleyicileri ekranda tutan iki üçlü yapımın karşısına Yeni Hayat’ın getirilmesi hataydı…

Yeni Hayat dizisinin tutmaması biraz da Kanal D'nin suçu! 7

Aslında Yeni Hayat dizisi için en doğru gün Pazar… Ancak Kanal D’de pazar günleri Çok Güzel Hareketler 2 gibi bir eğlence programı var. Çok Güzel Hareketler 2 geçen sezon gün değiştirdi ama reytingler kötü gelince yeniden aynı güne çekilmişti.

Yeni Hayat dizisi hafta içi yayınlanacak kuvvette bir yapım değil. Hafta içi hangi güne konulursa konulsun dizinin çok iyi performans göstermesi zor. Aynı durumun farkında olan Show TV’nin Arıza dizisini Pazar gününe koymasının sebebi de bu aslında. Arıza da hafta içi yayınlansa reytingleri çok düşük kalır. Ama Pazar günü reytingler gayet iyi gidiyor.

Kanal D’nin gidip de diziyi en zor gün olan Perşembe’ye yerleştirmesi daha en başından yapıma ne kadar çok güvendiklerini anlatıyor. Ancak bir gerçek var ki, ne Mucize Doktor ne de Bir Zamanlar Çukurova’yı bırakıp da izleyiciler Yeni Hayat’ı seyretmez…