Ana sayfa Sosyal Medya Yüsra Geyik, Arka Sokaklar’dan ayrılacağının sinyalini 8 ay önce vermişti!

Yüsra Geyik, Arka Sokaklar’dan ayrılacağının sinyalini 8 ay önce vermişti!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com/ Detay – Arka Sokaklar dizisinde Zeliha Çoban karakterini canlandıran Yüsra Geyik, özellikle bu sezon çok farklı duygularla hikayede yer aldı. Dizide sergilediği performans ile 14 sezon boyunca izleyicilere yeteneklerini kanıtlayan Yüsra Geyik, 15. sezonda ise karakterin acılarını yansıttı.

Dizinin hikayesinde tecavüze uğrayan Zeliha karakterinde çok başarılı performanslar ortaya koyan Yüsra Geyik, izleyicilere bü büyük acıyı en iyi şekilde hissettirmesini başardı. Bu sezon Geyik adına farklı duygular yaşadığı ve psikilojik olarak da etkilendiği bir dönem oldu.

Yüsra Geyik’in Onur Bay gibi ayrılık kararı alması ve yapımcıların da peşinde olması önemli bir ayrıntı. Geyik, oyunculuk yeteneklerini bu sezonki psikolojik ve duygusallığı fazla olan bölümlerle kanıtladı. Şimdi yeni projelere yelken açma zamanı geldi.

Çok sayıda teklif aldığı da bilinen Yüsra Geyik, daha önce yaptığı bir açıklama ile aslında ayrılığı kafasına koyduğunu da ifade etmişti. Bundan 8 ay önce Posta gazetesine açıklamada bulunan Yüsra Geyik, bir gün Arka Sokaklar serüveninin biteceğini belirtmişti. İçinde başka karakterleri canlandırma isteği de bulunduğunu ifade eden Yüsra Geyik, şunları söylemişti:

“Sıkılmak, hislerimi anlatan doğru kelime mi, bilmiyorum. Ama içimde başka karakterleri ve durumları oynamak arzusunu fazlasıyla taşıyorum. Şimdilik kendi içimde hayat veriyorum onlara. Biliyorum ki herkesle paylaşacağım günler gelecek. Ama hapsolmuş hissetmiyorum kesinlikle. Oynamak, aksine gerçek bir özgürlük… Oynarken ki kadar özgür hissettiğim hiçbir an yok.”

Yıllardır aynı rolü canlandırmakta fazlasıyla sıkıldığını bu sözleri ile aylar öncesinden duyuran Yüsra Geyik’e yeni proje teklifleri de gelmişti. Oyuncunun bundan sonraki rotası da çok merak ediliyor. Bir sinema filminde rol almak istediğini söyleyen Geyik, özellikle kadına şiddet konusunda farkındalık oluşturmak istiyor. Oyuncu, aynı röportajda bu konuda şu ifadelerde de bulunmuştu:

“Kadınlara yönelik şiddetin her türlüsünü konu alan ama umut dolu bir filmde oynasam ne güzel olur… Kadınların her türlü tercihinde bağımsız olduklarını anlatsak…Anlamayı reddedenlere kadınların da annelerin de insan olduklarını anlatsak, “Sen annesin” diye başlayan, kadını kısıtlayan, eleştirilere bir cevap sunabilsek. ‘Kız-kadın’ aşağılamalarının, ‘evde kalmaların’ , ‘kadının cinsel tercihlerinin’ hepsinin bir kurtuluşu olduğunun filmini çeksek. Çok isterdim böyle bir filmde, güçlü bir kadın karakterini canlandırmayı.”