Ana sayfa Dizi Haberleri Yüzde 100 yerli yapım Yargı, bir Avrupa ülkesini fethedecek!

Yüzde 100 yerli yapım Yargı, bir Avrupa ülkesini fethedecek!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Türkiye’de yayınlanmaya başladığı günden bu yana nefes kesen bölümleriyle her hafta gündem olmayı başaran Kanal D’nin başarılı dizisi Yargı dünyaya açılmaya devam ediyor. Senaryosu Sema Ergenekon tarafından kaleme alınan dizi çok yakında bir Avrupa ülkesinde yayınlanacak.

Başrollerini Pınar Deniz ve Kaan Urgancıoğlu’nun paylaştığı Yargı dizisi tamamen Türk üretimi olmasıyla dikkat çekiyor. Çarpıcı hikayesiyle izleyiciyi kendine bağımlı hale getiren Yargı kısa bir süre önce dünyaya açılmıştı. Başarılı dizi şimdi de Yunanistan’da yayınlanacak.

Daha önce yayın hakları HBO Max tarafından Latin Amerika’da yayınlanmak üzere satın alınan Yargı, uluslararası dağıtımcısı Madd Entertainment tarafından yurt dışındaki fuarlarda sergilenmişti. Dizi daha önce nce Porto Riko, ABD, İspanya, Şili, MENA, İsrail, Kıbrıs, Romanya ve Gürcistan’a da satılmıştı. Bu son anlaşmayla Yargı dizisi yurt dışındaki açılımını sürdürüyor.

Yüzde 100 yerli yapım Yargı, bir Avrupa ülkesini fethedecek! 7

Yayına gerdiği ilk günden bu yana her bölümüyle gündem yaratan Yargı hem hikayesiyle hem de oyunculuklarıyla dikkat çekiyor. Dizi bugüne kadar birçok ödüle layık görüldü. Reytinglerde çok başarılı olan dizi her hafta sosyal medyada gündem olmayı da başarıyor.

Senaryonun akıcılığının yanı sıra gerçeklikten de ödün verilmemesi Yargı dizisinin en dikkat çeken özellikleri arasında bulunuyor. Hem hukuk hem gerilim hem de polisiye türünün bir arada bulunması da Yargı dizisine büyük hareketlilik katıyor.

Milliyet Blog yazarlarından Anibal Güleroğlu, kısa süre önce Yargı’yla ilgili kaleme aldığı yazısında dizinin hikayesiyle ve oyuncu kadrosuyla elde ettiği başarıyı hak eden bir yapım olduğuna dikkat çekmişti. Anibal Güleroğlu, Türkiye’deki dizi yapımcılığına güzel şekilde temsil etmesi bakımından Yargı dizisinin yurt dışında da beğenilmesinin çok önemli olduğunu düşünüyor.