Ana sayfa Dizi Haberleri Yüzüklerin Efendisi dizi oluyor! Tarihin en pahalı dizisi olacak!

Yüzüklerin Efendisi dizi oluyor! Tarihin en pahalı dizisi olacak!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – J.R.R. Tolkien’in kitaplarından uyarlanarak ilk kez 2001 yılında yayınlanan ve yayınlandığı dönem çok büyük ilgi gören Yüzüklerin Efendisi dizi oluyor. Dizinin çekimleri tamamlandı, ilk görseli paylaşıldı. Üstelik yayın tarihi de belli oldu.

Peter Jackson’ın yönettiği ve başrollerinde Elijah Wood, Ian McKellen, Sean Astin gibi oyuncuların yer aldığı Yüzüklerin Efendisi bir üçleme olarak izleyiciyle buluştu. Üçlemenin ilk bölümü olan Yüzük Kardeşliği 2001 yılında gösterime girdi. Üçlemenin diğer iki filmi İki Kule 2002’de, Kralın Dönüşü ise 2003 yılında vizyona girdi.

Yüzüklerin Efendisi dizi oluyor! Tarihin en pahalı dizisi olacak! 8

Yüzüklerin Efendisi ilk yayınından tam 20 yıl sonra bu kez dizi olarak hayranlarının karşısına çıkıyor. Dijital platform Amazon’da yayınlanacak olan Yüzüklerin Efendisi tarihin en pahalı dizilerinden biri olacak. Yalnızca bir sezonu için 465 milyon dolar harcanan dizi 2 Eylül 2022’de gösterime girecek.

Dizinin çekimleri, filmde olduğu gibi Yeni Zelanda’da yapıldı. Çekimler tamamlanan dizinin Numenor Krallığı döneminde geçeceği biliniyor. Dunedain soyunun hikayesinin anlatılacağı dizide Robert Aramayo, Owain Arthur, Nazanin Boniadi, Tom Budge, Morfydd Clark, Ismael Cruz Córdova, Ema Horvath, Markella Kavenagh, Joseph Mawle, Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete, Megan Richards, Dylan Smith, Charlie Vickers ve Daniel Weyman rol alıyor.

Yüzüklerin Efendisi dizi oluyor! Tarihin en pahalı dizisi olacak! 9

İngiliz filolojist ve Oxford Üniversitesi profesörü J. R. R. Tolkien’in yazdığı epik fantezi türündeki roman aslında yazarın çocuklar için kaleme aldığı 1937 tarihli Hobbit’in devamı olarak başlamıştı. Ancak daha sonra büyük bir eser haline geldi. Yüzüklerin Efendisi, 150 milyonun üstündeki satış sayısıyla tüm zamanların en çok satan ikinci romanı.

Romanın ismi bütün Orta Dünya’yı fethedip hakimiyetine almakta kullandığı diğer Güç Yüzükleri’ne hükmeden Tek Yüzük’ü ilk çağlarda yaratan, hikâyenin kötü karakterlerinden biri olan Lord Sauron’u kastediyor. İngiliz kırsalından pek de farklı olmayan Hobbit diyarı Shire’da sakince başlayan hikâye, Orta Dünya’nın kuzeybatısına kadar uzanırken Hobbitler; Frodo, Sam, Merry ve Pippin’in yanı sıra Hobbitlerin müttefikleri ve yol arkadaşları olan Kuzey Kolcusu Aragorn, Gondor kumandanı Boromir, savaşçı Cüce Gimli, Elf prensi Legolas ve büyücü Gandalf’ın gözünden Yüzük Savaşı’nın gidişatı takip ediliyor.