Ana sayfa Güncel Haberler Zuhal Topal’la Sofrada kaldırılacak mı? Tam bir Arap saçı durumu yaşanıyor!

Zuhal Topal’la Sofrada kaldırılacak mı? Tam bir Arap saçı durumu yaşanıyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz – Zuhal Topal’la Sofrada programını başı büyük dertte… Geçtiğimiz sezon başlayan ve şimdilerde 2. sezonu ile reytinglerde çok iyi performans gösteren Zuhal Topal’la Sofrada, Fox TV’nin büyük ilgi gören yemek yarışması.

2018 yılının Ekim ayında yani programın ekrana gelmesinden ve reytinglerde de Yemekteyiz’e rakip olmasının ardından Acun Ilıcalı, iki formatın birbiri ile aynı olduğunu belirtip itirazda bulunmuş ve konuyu mahkemeye taşımıştı.

Aradan geçen aylar sonra da bilirkişi raporu ile Acun Ilıcalı’nın haklılığı ortaya konuldu. Mahkeme nasıl sonuçlanacak, tazminat ve Zuhal Topal’la Sofrada programının akıbeti ne olacak herkes merakta. Fox TV’nin avukatlarının tv8’in avukatına para teklifi yaptığını da Acun Ilıcalı açıklamıştı.

Ancak Ilıcalı, kararlı duruşunu sürdürüyor. Davanın sonucunda programın yayından kaldırılması veya format değiştirmesi gündeme gelebilir. Tabii ki taraflar uzlaşabilir de… Ancak henüz durumlar net değil.

Acun Ilıcalı sonuna kadar gideceğini ve çok para verdiği formatın kopyalandığı iddiasının arkasında. Ancak işin bir de reyting boyutu var.

Zuhal Topal'la Sofrada kaldırılacak mı? Tam bir Arap saçı durumu yaşanıyor! 7

Zaman zaman ilk 10 program listesine bile giren Zuhal Topal’la Sofrada programının reytingleri müthiş. Ancak Yemekteyiz’in reytingleri çok düşük.

Eğer aynı formata sahip iseler neden reytinglerde büyük uçurum var? Bu soru da sosyal medyada soruluyor.

Bir başka soru daha var Acun Ilıcalı’ya… Bu soruyu soran ise tv8 ile telif konusunda mahkemelik olan ünlülerden geliyor.

Ali Eyüboğlu’nun Miliyet Cadde’deki köşesinden duyurduğu gibi, Zeynep Talu ve Hakan Eren, “FOX’un yaptığı hırsızlıksa, eserlerimizi telif ödemeden kullandığı için mahkemelik olan Acun’un yaptığı ne?” tweet’leri atarak olayın başka boyutuna da dikkat çekiyor.

Yani telif durum tam bir Arap saçına dönmüş durumda.