Ana sayfa Dizi Haberleri Final kararına tepki büyük ama Sıfırıncı Gün dizisini önemsizleştiren gerçeği de kaçırmayın!

Final kararına tepki büyük ama Sıfırıncı Gün dizisini önemsizleştiren gerçeği de kaçırmayın!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz Özel – tv8 son dönemde birbiri ardına diziler yayınlayarak, dizi izleyicilerini kendisine çekmek için çok çaba harcıyor. Canım Annem, Yazgı, Kadere Karşı gibi günlük dizilerle 2022 yılında üst üste dram projeleri üreten tv8, ayrıca büyük başarı beklediği Tuzak ve Sıfırıncı Gün ile de sürekli gündemde yer aldı.

Maral En Güzel Hikayem, Kızım, Doğduğun Ev Kaderindin, Annenin Sırrıdır Çocuk ve Kırmızı Oda gibi dizilerle önceki yıllarda yine önemli ataklar yapan tv8 için, 2022 yılı adeta bir dizi patlaması yaşanan dönemdi.

3 birbirinden farklı günlük dizi ve 2 de prime-time’da güçlü reytingler beklenen Tuzak ve Sıfırıncı Gün çıkışı dikkat çekici oldu. Ancak tv8’in bu dizilerin hiçbirinden tam olarak istediğini anlamadığını söyleyebiliriz.

Canım Annem, Yazgı ve Kadere Karşı dizileri yurt dışında da ilgi görebilen günlük dram dizileri olarak tv8’in bir anlamda yurt dışında büyüme hedefine hizmet etti.

Tuzak dizisiyle birlikte de yine yurt dışında geniş bir izleyici grubuna ulaşan tv8, Akın Akınözü ile Bensu Soral partnerliğinin Türkiye’de çok iyi reyting getirmemesine rağmen, yurt dışında çok sevilmesini dikkate aldı.

tv8’in sahibi Acun Ilıcalı da en kritik zamanda Tuzak dizisinin devam edeceğini açıklayarak, final iddialarının bitmesine ve dizinin yoluna devam etmesine olanak sağladı. Aslında Tuzak dizisini kurtaran Akın Akınözü hayranlarının sosyal medyadaki çok büyük desteği ve dizinin yurt dışı satışlarında iyi beklentiler olmasıydı.

Final kararına tepki büyük ama Sıfırıncı Gün dizisini önemsizleştiren gerçeği de kaçırmayın! 8

Sıfırıncı Gün dizisi de bir polisiye suç dizisi olarak öne çıktı. Engin Öztürk ve Aybüke Pusat ikilisinin başrolde buluşması, daha önce Netflix’te 50 m2 dizisini izleyen ve bu ikiliyi yeniden görmek isteyenleri sevindirmişti.

Yiğit Özşener, Sarp Akkaya, Berk Cankat, Damla Colbay, Uğur Uzunel, Turgay Tanülkü, Savaş Özdemir, Adnan Biricik gibi önemli isimlerden kurulu kadroda gayet iyi seçilmişti.

Ancak Sıfırıncı Gün dizisinin ilk başlarda büyük heyecan yaratan sosyal medya desteği, sonrasında söndü. Özellikle de yurt dışındaki Türk dizisine hayran olan kitle, Tuzak dizisine gösterdikleri kadar ilgiyi Sıfırıncı Gün’e sunmadı.

Hem Türkiye’de izleyicilerden yeterince destek görememek hem de yurt dışı satışlarının da çok parlak olmayacağı gerçeğine bakıldığı zaman Sıfırıncı Gün dizisi için tv8’in zarar etmek istemediği anlaşılıyor.

Final kararına tepki büyük ama Sıfırıncı Gün dizisini önemsizleştiren gerçeği de kaçırmayın! 9

Tabii bu noktada diziye gönül veren izleyicilerin bir yürek kırgınlığı olacaktır. Zaten bu nedenle de sosyal medya üzerinden Acun Ilıcalı’ya sitem dolu eleştiriler yapılıyor.

Ancak gerçekçi de olmak lazım. Tuzak dizisinin sosyal medya ve yurt dışındaki güçlü algısı, Sıfırıncı Gün dizisinde yaratılamadı.

İlk 5 bölümü yayınlanan Sıfırıncı Gün dizisinin altıncı bölümü ile birlikte final yapması bekleniyor. Ancak dizi için ayrıca bir final bölümü dahi yapılmamış olmasının oyuncuları da rahatsız ettiği yönünde bazı iddialar sosyal medyaya yansımış durumda.