Ana sayfa Dizi Haberleri Ali Vefa karakterini unutamayanlar için Erkan Petekkaya’nın yeni rolü daha da sarsıcı olacak!

Ali Vefa karakterini unutamayanlar için Erkan Petekkaya’nın yeni rolü daha da sarsıcı olacak!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Kanal D ekranında artık çarşamba akşamları çok duygusal bir dizi izleyeceksiniz. O Kız isimli yeni dizinin yayın tarihi ortaya çıktı ve izleyiciler de merakla 21 Eylül Çarşamba akşamını beklemeye başladı. Erkan Petekkaya ile Sezin Akbaşoğulları’nın başrollerinde yer aldığı O Kız dizisinde hiç de beklemediğiniz bir karakter bulacaksınız.

2 sezon süren ve Türkiye’yi çok etkileyen Mucize Doktor isimli dizide Taner Ölmez’in canlandırdığı savant sendromlu otistik cerrah Ali Vefa karakteri milyonları çok duygulandırmıştı. Türkiye’nin yanı sıra yurt dışında da büyük ilgi gören dizinin hikayesi kadar Ali Vefa karakterinde Taner Ölmez’in muhteşem başarısı da reyting rekorlarını getiren en önemli etken olmuştu.

Ali Vefa karakterini unutamayanlar için Erkan Petekkaya'nın yeni rolü daha da sarsıcı olacak! 8

Şimdi de benzer bir durumu Kadir karakterinde Erkan Petekkaya’nın sergilemesi durumu ile karşı karşıyayız. Ali Vefa gibi etkili bir karakter olması beklenen Kadir’in beş yaşındaki bir çocuğun zekasına sahip hallerini izlerken, kendinizden geçebilirsiniz. Erkan Petekkaya, bu rol için özel bir hazırlık yaptı ve televizyon ekranında daha önce böyle bir karakter ile karşılaşmadık.

Sırma Yanık’ın senaryosunu yazdığı O Kız dizisinde 45 yaşındaki bir adamın, 5 yaşındaki çocuk zekası ile yaşadığına şahitlik edeceksiniz. Erkan Petekkaya böyle zorlu bir rolü sergilemek için, benzer hastalığı olan insanlarla bir araya geldi.

Bu tarz rahatsızlıkları bulunanlar ile yaşadığı deneyimler ve yaptığı gözlemler sonucunda karakteri oturtan usta oyuncu, izleyen herkese çok farklı bir deneyim yaşatacak. Farklı duyguları O Kız dizisinde Kadir karakterini izlerken yaşayabilirsiniz ve Erkan Petekkaya rolü konusunda da çok iddialı.

Ali Vefa karakterini unutamayanlar için Erkan Petekkaya'nın yeni rolü daha da sarsıcı olacak! 9

Yaptığı gözlemler ile bu rahatsızlığı yaşayanların hareketlerine ve duygularını ifade etme tarzlarını anlamaya çalışan Erkan Petekkaya, ayrıca uzman doktorlar ile de görüşmeler yaptı. Zihinsel rahatsızlıklar ve bunun sonuçları konusunda bazı bilgiler de edinen oyuncu, bu şekilde Kadir karakterine hazırlandı.

Yaptığı sohbetler ve gözlemler sonucunda bu rahatsızlığı yaşayanları anlamaya çalışan oyuncu, onların hislerini hissetmek ve bunu ekranda yansıtmak için önemli bir hazırlık yaptı.

O Kız isimli yeni Kanal D dizisinde çok acıklı bir hikayenin yanı sıra, ekranda görmeye alışmadığınız sıra dışı bir karakter ile karşılaşacaksınız. Kadir karakterinde Erkan Petekkaya, yine ustalığını sergileyerek milyonlarca izleyiciye göz yaşı akıtacak gibi gözüküyor.