Ana sayfa Dizi Arşivi 20 Dakika Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

20 Dakika Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Özel Analiz – 20 Dakika, yapımcılığını Ay Yapım’ın yaptığı, yönetmen koltuğunda Ali Bilgin’in oturduğu, senaryosunu Pınar Bulut ile Kerem Deren’in kaleme aldığı dram- aksiyon türündeki Türk televizyon dizisidir. Mutlu bir evlilik yaşayan Ali ve Melek Halaskar çiftinin, bir gece Melek’in cinayetle suçlanarak hapse girmesiyle altüst olan hayatını konu alan dizi 2013 yılında Star TV’de yayınlandı.

Tuba Büyüküstün, İlker Aksum, Fırat Çelik gibi ünlü isimlerin başrolünde yer aldığı dizi çok etkileyici bir hikayeye sahipti. Ekranda sadece 25 bölüm yayınlanan dizi, yurt dışında daha büyük ilgi gördü. 20 Dakika dizisi 30’dan fazla ülkeye satıldı ve büyük başarılar kazandı.

20 Dakika Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 10

KÜNYE:
Kanal: Star TV
Yapımcı: Ay Yapım
Türü: Dram- Aksiyon
Yayın Tarihi: 1 Ocak 2013- 27 Haziran 2013
Mekan: İstanbul
Süresi: 90 dakika
Müzik: Toygar Işıklı
Başrol: Tuba Büyüküstün, İlker Aksum, Fırat Çelik, Bülent Emin Yarar, Müjde Uzman, İpek Bilgin, Ayten Uncuoğlu, Cihat Tamer, Metin Çekmez
Oyuncular: Miray Akay , Özgür Ege Nalcı, Günay Karacaoğlu,, Mehmet Esen Ushan Çakır, Defne Kayalar, Murat Prosçiler, Enis Aybar, Ercüment Acar, Gökçe Aytaç Özyol, Özlem Türay, Begüm Akkaya, Süreyya Güzel, Esra Akkaya, Perihan Erener, Burak Yörük, Cüneyt Karadurak, Tolga Sarıtaş, Konuk Oyuncular; Emre Özcan,, Kevork Türker, Hasan Şahintürk, Sertan Erkaçan.

SOSYAL MEDYA HESAPLARI

Dizi yayınlandığı dönemde sosyal medya hesapları aktif olarak kullanıldı. Tüm hesaplardan fragmanlar, diziden fotoğraflar ve çeşitli bilgiler paylaşıldı. Youtube kanalında hem kısa kısa sahneleri hem de tüm bölümleri ve fragmanları bulabilirsiniz.

Twitter: https://twitter.com/20dakika
Instagram: https://www.instagram.com/20dakikadizi/
Facebook: https://www.facebook.com/20dakikahd/
Youtube: https://www.youtube.com/user/20Dakika
Resmi internet sayfası: https://www.ayyapim.com/20-dakika

TÜM HABERLER:

20 Dakika dizisiyle ilgili tüm haberleri aşağıdaki linki tıklayarak en yeniden en eski habere doğru inceleyebilirsiniz. Tüm haberleri okumak için tıklayın… 

GENEL İZLENİM:

20 Dakika dizisi, Amerika – Fransa ortak yapımı bir film olan, başrollerinde Russell Crowe, Elizabeth Banks, Olivie Wilde’nin olduğu The Next Three Days (Kaçış Planı) filminin dizi versiyonu olarak tasarlandı. İlk beş bölüm boyunca yönetmen koltuğunda Serdar Işık oturdu. Ancak Kerem Deren’in, Işık’ın senaryoyu ekrana istendiği gibi yansıtamadığını belirtmesi üzerine yönetmenlik pozisyonuna Ali Bilgin getirildi.

Yayınlandığı dönemde Antalya Televizyon Ödülleri de dahil olmak üzere pek çok ödüle aday gösterilen 20 Dakika dizisi, 2013 yılında Karadeniz Eğitim, Kültür Ve Çevre Koruma Vakfı’nın (KARVAK) ödül töreninde ’Yılın Dizisi’ ödülünü alırken aynı törende, Tuba Büyüküstün de ‘Yılın En İyi Kadın Oyuncusu’ ödülünün sahibi oldu.

20 Dakika Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 11

HİKAYESİ:

Halaskar ailesinin kapısı çalındı bir gece. Polisler içeri girdi ve Ali Halaskar’ın eşi Melek Halaskar’ı cinayete teşebbüsten tutuklayıp, kelepçeleyip götürdüler. Ali hiçbir şey yapamadı. Oysa Melek her şeyi yapardı. Sabah erkenden kalkıp yemekleri yapar, gün içinde Ali’nin unuttuğu her şeyle ilgilenir, evde Ali dahil üç çocuğa bakar, mutlu ailelerinin tüm yükünü omuzlarına alır ve hayat onu bazen herkesten çok yorardı. Her şeyi yapabilirdi Melek. Ama birini öldürmek? Ali buna asla inanmadı. Her şey çok hızlı oldu.Melek Halaskar suçlu bulundu ve tek celsede mahkum edildi.20 yıl hapse.

Melek bu suçu gerçekten işledi mi? Bunun cevabını, komadan uyanması beklenen Kerim Solmaz verecek. Tabii uyanırsa.Her şey çok hızlı olmuştu ama asıl şimdi başlıyordu.Bugüne kadar bir faturayı bile vaktinde yatırmayı becerememiş tarih öğretmeni Ali Halaskar, karısının masumiyetini ispatlama peşinde bir yola çıktı. Böyle bir yolu katetmek, Ali’nin doğasında yoktu. Ama Melek’siz yaşamak da olamazdı onun için. Akıl almaz bir aşkla sevdiği karısını yuvasına döndürmek, mutlu ailesini tekrar bir araya getirmek için yapamayacağı şey olmadığını ise henüz bilmiyordu. Ta ki kendinde var olduğunu bilmediği bir güçle tanışıncaya dek.

Bu güç Ali’yi boyunu aşan bir mücadelenin tam ortasına atacak. Mecburen. Çünkü şimdi hayattaki amacı, ne bilgiler saçan bir tarih öğretmeni olmak ne de müdür yardımcısı. Artık tek amacı, Melek’i o hapishaneden çıkarmak.Ali bu uğurda uzun bir yola girecek. Ve bu yol yoksayamayacağı engeller atacak önüne. Örneğin, Necmettin Başkan. Eski belediye başkanı, bir kudret timsali ve vicdansızlığın hikayemizdeki adı. Ama hepsinden önce, komada hayat mücadelesi veren Kerim Solmaz’ın acılı babası. İşte bu yüzden Başkan, Ali’nin yoluna taş koymak için elinden ne gelirse yapacak. Ve onun elinden gelenlerin sınırını, henüz kimse bilmiyor.

Muavin. Melek’in yattığı hapishanenin müdür muavini. Ama o kadar değil. Aslında Melek’in başındaki zebani. Hapishane onun küçük krallığı. Ve orada bir tek onun borusu öter. Bir de, Necmettin Başkan’ın. Çünkü Muavin, Başkan’ın o hapishanedeki gözü kulağı. Yeri geldiğinde de eli.
Ama bu yolda sadece engeller yok. Ali’ye yolu açacaklar da var. Bunların başında gelen. Kedi. Kendi halinde bir çilingir. Ama Kedi, bugün sahiplerinin isteğiyle açtığı kapıları, bir zamanlar izinsiz açıyordu. Çünkü o aslında, profesyonel bir eski hırsız. Ve hırsızlıkla geçen hayatında, amatör bir baba. Aklından ne zaman ne geçtiği asla bilinemese de, o akıldan geçenler Ali için hayati önem taşıyor. Çünkü, dönüşmesi için gerekenleri, Ali’ye Kedi öğretecek.

Kedi olmadan, karısını kaçırması imkansız Ali’nin. Ama hayatının tek amacını emanet etmek için, Kedi doğru adam mı? Kedi’nin bir de kızı var. Kuzgun. Hırsızların dünyasında büyümüş. O dünyadan nefret de etse, tek başına hayatta kalabilmeyi, önüne gelene kafa tutabilmeyi o sayede öğrenmiş. Bu hayatta yapamayacağı şey, uyduramayacağı kılıf yok. İşte bu becerisiyle, ve gözden kaçmayan çekiciliğiyle, Ali’nin yanında yerini alacak Kuzgun. Girdiği yeni yolda Ali’nin yoldaşı olacak. Fakat hesaplar tutmayacak. Kuzgun, hiç akla gelmeyecek şekilde, gönlünü bu yolda kaptıracak Ali’ye.

Diğer yanda, cevval bir komiser. Ozan Çevikoğlu. Bir ipin ucunu tuttu mu, sonuna kadar bırakmayan tiplerden. Ve elinde tuttuğu son ip, Melek’in davası. Bu davanın gereği düşünülse de, dosyası damgalansa da, Komiser Ozan’ın rafa kaldıramayacağı şüpheleri var. Onların peşine takılıp giderken, mesleğini de zora sokacak belki. Ama fark etmez. Ozan bu yap bozun parçalarını birleştirmekte kararlı. Onu parçaları aramaya bu kadar inatla bağlayan, sadece görev aşkı mı, bilmiyoruz.

Ali bütün bunlara, ailesi için girişiyor aslında. Ama ailesinin, şu anda her şeyden çok bir babaya ihtiyacı var. Ergenliğin tüm asiliğini taşıyan tatlı cadı bir kızı var Ali’nin. Duru. Ali’nin mücadelesi boyunca, küçük, şaşkın ve şeker hastası kardeşi Yağız’dan o sorumlu olacak. Bununla başedebilecek kadar büyümedi Duru daha. Ama neyse ki Özgür var. Melek’in ev yemekleri dükkanındaki sağ kolu, yakın arkadaşı, Duru’nun sırdaşı, ailenin bir parçası, neşeli bir genç adam. Bir de Ali’nin annesi ve babası. Oğullarının giriştiği çabadan habersiz Nedim bey ve Zeynep hanım, gelinlerinin yokluğunda Ali’nin en büyük desteği olacak.

İçerde, dört duvar arasında, Melek’e de destek olanlar var. Her şeye rağmen. Bazıları da köstek olacak tabii. Ama hangileri, şimdilik bilmiyoruz. Hapis hayatının palazlandırdığı bir kadın; Zorba. Hayata dair umudunu hala yitirmemiş güleryüzlü Zeliha. Kimselere müdanası olmayan müebbet mahkum Akrep. Başgardiyan Özlem. İlk bakışta ihtimal verilmese de, Melek’inkiyle kesişen hayatlarla dolu orası. Zamanla görecek Melek. Ve içlerinden bazıları, belki de Melek’in hayatını sonsuza kadar değiştirecek. Yolun sonunda bir gün, Kerim Solmaz derin uykusundan uyanacak. İşte o gün, her şey bir kez daha başlayacak. En baştan. Çünkü o gün, herkesi hayrete düşürecek gerçekler sonunda gün ışığına çıkacak. Vakit geldiğinde, Melek ve Ali, kendilerini bekleyen sürprizlerle nasıl yüzleşecek?

Bunu şimdilik kimse bilmiyor. Bildiğimiz tek şey; Ali’nin yolu uzun. Fakat sadece 20 dakikası var.Küçük oğlunun bütün sorumluluğunu asi ablasına bırakmak için.Karısını bu kabusun biteceğine inandırmak için.Yılların hırsızı Kedi’yi ona yardım etmeye ikna etmek için.Komiser Ozan’ın doğru ipuçlarını yakalamasını ummak için.Karısını hapisten kaçırmak için. Sadece 20 Dakika.

20 Dakika Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 12

KARAKTERLER:

Oyuncu (Karakter)

Tuba Büyüküstün (Merve Aslandoğu/Melek Halaskar) Ali’nin biricik aşkı, iki çocuk annesi ve evin direği. Ali dahil üç çocuğa hem annelik hem babalık yapan, sorumluluk sahibi, her türlü durumu idare etmeyi becerebilen bir kadın. Yoruluyor ama hayatla savaşmaktan vazgeçmiyor. Bir gün boyunu aşan bir savaşın içinde bulacak kendini.

İlker Aksum (Ali Halaskar) Kendi halinde bir tarih öğretmeni. En büyük düşkünlüğü ailesi. Ali’nin Melek’e olan aşkı sarsılmaz. Ama bir gün hayatı sarsılacak. Çünkü Melek’siz kalacak. O gün geldiğinde Ali yavaş yavaş, kendinde var olduğunu hiç bilmediği bir güçle tanışacak.

Metin Çekmez (‘Başkan’ Necmettin Solmaz ) Oğlunun bıçaklanmasıyla ona bunu yapanlardan intikam almak ister. Elinde başka katil adayı olmayan Başkan Melek Halaskar, Ali Halaskar ve ailesinin korkulu rüyası haline gelir.

Fırat Çelik (Ozan Çevikoğlu) Melek’in davasını takip eden genç, cevval komiser. Akıl yürütmeyi, bir işin peşinden sonuna kadar gitmeyi, kimsenin görmediğini bulup çıkarmayı seviyor. Melek’in davası yeni hedefi. Onu bu davaya çeken bir şeyler var. Ne olduğunu bilmese de ipin ucunu bırakmayacak.

İpek Bilgin (‘Muavin’ Süreyya Gürok ) Melek’in yattığı hapishanenin müdür muavini. Bu hapishanede Muavin’in borusu öter. Ama aslında Necmettin Solmaz’ın. Muavin, Başkan’ın hapishanedeki gözü kulağı. Bazen de eli. Sorgulamayan, sadece uygulayan bir kadın. Bu teslimiyetin sebepleri ise, Başkan’la Muavin’in arasında.

Miray Akay (Duru Halaskar)Asiliği önce ergenliğinden, sonra annesinden aldığı inatçı genlerinden gelen bir genç kız. Dış dünyaya karşı son derece sivri dilli ama göstermemeye çalışsa da ailesine çok düşkün. Arkadaşları arasında popüler, neşeli, umursamaz bir kız. Ama aslında pek çok şeyi umursuyor.

Özgür Ege Nalcı (Yağız Halaskar ) Melek ve Ali’nin küçük erkek çocukları. Annesinden ayrıldıktan sonra zor günler geçiriyor. Ama ablası Duru ve babası O’na destek oluyor.

Blent Emin Yarar (‘Kedi’ Mesut Bilaloğlu) Çilingir Kedi, bugün sahiplerinin isteğiyle açtığı kapıları bir zamanlar izinsiz açıyordu. Çünkü o profesyonel bir eski hırsız. Ve amatör bir baba. Sakin, bilge bir adam. Ama aklından ne zaman ne geçtiği belli değil. Sizi her an şaşırtabilir. Bildikleri, bugün Ali için hayati önem taşıyor. 25.Bölümde Kerim’in adamı tarafından sırtına bıçak saplanarak öldürülür.

Müjde Uzman (‘Kuzgun’ Umut Bilaloğlu) Kedi’nin ihmal edilmiş kızı. Hırsızların arasında büyümüş ve o dünyadan nefret etmiş. Tek başına hayatta kalabilen, önüne gelene kafa tutabilen, her deliğe girip çıkabilen becerikli bir kız. Ve gözden kaçmayacak kadar da çekici. Girdiği yolda Ali’nin vazgeçilmez yardımcısı olacak.

Ayten Uncuoğlu (Zeynep Halaskar ) Ali’nin annesi ve Nedim Halaskar’ın eşi.

Cihat Tamer (Nedim Halaskar) Ali’nin babası ve Zeynep Halaskar’ın eşi.

Günay Karacaoğlu (Akrep)Melek’in kaldığı hapishanedeki mahkûmlardan biri. Melek’in düşmanı.

Mehmet Esen (‘Albay’ Fehmi Batumlu) Başkan’ın en sadık adamıdır. Kerim’in tüm pis işlerini o örtbas etmiştir. 23.Bölümde Kedi tarafından kuyuya düşürülür ve daha fazla acı çekmemek için kafasına sıkar.

Ushan Çakır (Özgür Erköse ) Melek’in Mutfağı’nda çalışıyor. Herkesten gizlediği bir sırrı var. Sonradan eşcinsel olduğu öğrenilir.

Defne Kayalar (Derin Solmaz ) Kerim Solmaz’ın karısı. Tayfur ile birlikte yaşamaktadır. Kerimi Melek’ten kıskanmaktadır.

Murat Prosçiler (Kerim Solmaz ) Başkanın psikopat oğlu, Melek’in korkulu rüyası. Sapıktır ve Melek’in kardeşinin ölümüne sebep olan kişidir. 25.Bölümde Melek tarafından kandırılarak zehirli ilaç içer ve zehirlenerek ölür.

Enis Aybar (‘Muzo’ Muzaffer) O da Kedi gibi hırsızdır ve Kedi’nin talimatıyla Ali’ye yardım etmektedir. 18.Bölümde Albay tarafından işkence edildikten sonra, Başkan tarafından öldürülür.

Ercüment Acar (Halil) Ozan’ın yanında çalışan komiser yardımcısı. Ozan’a inanan çok az kişilerden biri.

Gökçe Aytaç Özyol (‘Fare’ Serpil Ergünoğlu)Melek’in kaldığı hapishanedeki mahkûmlardan biri. İçeriden-dışarıya mal getirip-götürmektedir. İspiyoncu birisidir.

Özlem Türay (‘Zorba’ Esma Bakıray ) Melek’in kaldığı hapishanedeki oda arkadaşlarından biri. Hayattaki en sevdiği kişi kızıdır. 25.Bölümde Muavinin talimatıyla Akrep tarafından bıçaklanarak öldürülür.

Begüm Akkaya (Zeliha Başeski ) Melek’in kaldığı hapishanedeki oda arkadaşlarından biri.

Süreyya Güzel (Özlem Arsanlı) Melek’in kaldığı hapishanedeki gardiyan. Muavin koltuğunda gözü vardır.

Esra Akkaya (Mirel Mizrahi) Demirbahçe Doktoru. Melek’in içerideki destekçilerinden.
Perihan Erener (Aslı Tanbaş ) Kerim Solmaz’ın sevgilisidir. 3.Bölümde Başkan’ın adamları tarafından öldürüldüğü söylense de, intihar süsü verilir.

Burak Yörük (Tayfur Solmaz ) Necmettin başkanın torunu. Duru’ya aşıktır.

Cüneyt Karadurak (Tekin) Albay’ın sağ kolu. 24.Bölümde Ali tarafından dövülerek öldürüldükten sonra yakılır.

Tolga Sarıtaş (Ferdi)Ali’nin dik başlı öğrencisi. Ali ona tavsiyeler vermektedir. Tekinin öldürülmesinde Ali’ye yardım etmiştir.

20 Dakika Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 13

Konuk Oyuncular;

Emre Özcan ( Mete Deren ) (6.Bölüm) Temizlik şirketinde çalışan bir eleman. Ali’nin sahte kimliği Mete’nin adına olduğundan Ali Mete’ye komplo yapıp işten kovdurtmuştur. Ama Ali ona balık pişirip satacağı bir araba almıştır.

Kevork Türker (Metin) (7.Bölüm) Melek ve Ali’nin üniversitesinin dekanıdır. Melek ve Alinin henüz evlenmesini istemiyor. Ama Ali’yle Melek bölüm sonunda evlenirler.

Hasan Şahintürk (Önder Koşan ) (10.Bölüm) Başkan’ın en iyi dostu ama başkanlıkta en büyük rakibidir. Başkanın tüm gizli işlerini öğrenmek için Süreyya ile sevgili olmuştur. 10.Bölümde Süreyya’nın gözleri önünde Başkan’ın talimatıyla Albay kafasına sıkar.

Sertan Erkaçan (Korhan) (15.Bölüm) Basketbolcudur. Özgür ile birlikte Kerim’i bıçakladıkları düşünülse de sonda Özgür ile “arkadaş” oldukları öğrenilir. Ali’nin Başkan’ın elinden kurtulmasında yardım etmiştir.

JENERİK:

20 Dakika dizisinin müzikleri, unutulmaz pek çok dizinin müziklerinde imzası bulunan Toygar Işıklı’ya ait. Ünlü besteci dizi için 25 adet müzik hazırladı. Aksiyon ve dram tarzındaki dizinin jenerik müziği de hafızalarda yer etti.

FRAGMANLAR:

20 Dakika dizisinden ilk fragman Star TV’nin ve dizinin sosyal medya hesapları üzerinden 2012 yılının Aralık ayında yayınlandı. İlk görüntüler izleyicide büyük merak uyandırdı.

İlk Tanıtım:

TÜM BÖLÜMLER:

20 Dakika dizisi 1 Ocak 2013 tarihinde Star TV’de yayınlanmaya başladı. Dizinin 30 bölümlük bir proje olduğu açıklandı ancak dizi, 27 Haziran 2013’te 25. bölümüyle ekranlara veda etti.
Bir sezon yayınlanan 20 Dakika dizisinin tüm bölümlerini Youtube resmi sayfasında veya Puhu TV’den izleyebilirsiniz.

UNUTULMAZ SAHNELER

20 Dakika dizisinin unutulmaz sahnelerinden bazılarını aşağıda izleyebilirsiniz. Dizinin diğer sahneleri ise, Youtube resmi sayfasındaki ‘Videolar’ bölümünden izlenebilir.

Ne Yaptılar Sana?

Benim Bir Kalbim Var!

Kedi, Kaçış Planını Anlatıyor

Melek’e Hain Saldırı!

Ali Kuzgun’un Evinde

Komiser Ozan’a Büyük Tehdit!

Yeni Şüpheli Kim?

YURT DIŞINDA 20 DAKİKA

20 Dakika dizisi, yayında olduğu ilk iki ay içerisinde 30 ülkeye satıldı. Dizi Türkiye’de beklenen ilgiyi görmese de yurt dışında başarılı bir performans sergiledi. Dizinin başrol oyuncusu İlker Aksum, katıldığı canlı yayında diziyle ilgili büyük bir itirafta bulunarak, 20 Dakika dizisinin bir Arap prensin siparişi olduğunu açıkladı. İlker Aksum; “20 Dakika dizisi, Arap bir prensin siparişiydi. 30 bölümlük bir işti. Bazen para için iş yapıyorsun, bazen üstüne para verdiğin projeler oluyor. Kör topal bu yaşa geldik.” dedi.

20 Dakika dizisinin yayınlandığı ülke ve kanalların bazıları şunlar;

1 Ocak 2013- Kuzey Kıbrıs
22 Temmuz 2013- Macaristan /Super TV2
21 Ağustos 2013- Arap Birliği Arap dünyası /MBC1
30 Eylül 2013- İran /Nex1
K 2014- 13 Oca İsveç / SVT2
2013- Rusya / TV9
2013- Moğolistan/ TV9