Ana sayfa Dizi Haberleri Kimsesizler dizisinde senaryoya el atılmazsa işi çok zor!

Kimsesizler dizisinde senaryoya el atılmazsa işi çok zor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Fox TV tarafından yakında ekrana getirileceği duyurulan Kimsesizler dizisiyle ilgili şikayetler gelince RTÜK hemen devreye girerek incelemeye başladı. Erdal Beşikçioğlu, Burcu Özberk ve Beren Gökyıldız’ın başrollerinde yer aldığı dizi yayınlanmadı belki ama ekrana gelen 3 farklı fragmandan sonra çeşitli eleştiriler sosyal medyada hemen yükseldi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Başkanlığı bile daha fragman yayınlanır yayınlanmaz hizmetlerinin yanlış ön yargılara yol alabileceği düşüncesi ile diziye yönelik itirazlarda bulundu. Daha en başta yani Kimsesizler ismi bile uzmanlar tarafından eleştiri altına alındı.

Sosyal medyada bu yönde birçok çocuk psikoloğu ve uzman da farklı yorumlarla dizinin çocuklar üzerinde olumsuzluklar oluşturabileceği düşüncelerini aktardı. Koruma altındaki çocuklara yönelik bir istismar olarak da görülen Kimsesizler dizisinin bu haliyle yayınlandığı zaman kopacak kıyametin de haberci aslında bu eleştiriler.

Ekranda birçok dizi var. Bu dizilerde de eleştirilen bir çok olay var. Kimsesizler dizisi ise direkt çocuklara yönelik ve yanlış algılar oluşturması da muhtemel bir yapım olarak görülüyor. Yani dizinin bu haliyle ekrana gelmesi ve devam edebilemesi pek de kolay olmayabilir.

Sert sözlerin de yer aldığı dizinin fragmanları bile bu kadar tepki görüyor ise, ya yayınlandığında neler olur? Fox TV, Kimsesizler dizisi için nasıl bir karar verir, RTÜK hangi noktalarda kanalı uyarır bunlar ileride ortaya çıkacak.

Ancak görünen köy kılavuz istemez, sosyal hizmetlere karşı bir ön yargı endişesinin bulunduğu noktada, pek çok yanlış inanışa yol açabileceği endişelerinin ortasında Kimsesizler dizisinin senaryosunu yumuşatması ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Başkanlığı ile de birlikte çalışmaması durumunda, RTÜK duruma el koyacağını göstermiş oldu.

Bakalım Kimsesizler dizisiyle ilgili gelişmeler hangi yönde gelişecek. Dizinin 1. bölümünden 3. fragman da yayınlandı. Aşağıda izleyebilirsiniz.