Ana sayfa Dizi Haberleri Kimsesizler dizisi neden RTÜK tarafından incelemeye alındı? İşte sebepleri!

Kimsesizler dizisi neden RTÜK tarafından incelemeye alındı? İşte sebepleri!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Fox TV ekranlarında izleyicilerle buluşmaya hazırlanan Kimsesizler dizisinin fragmanı yayınlandı ve hemen şikayetler de üst üste geldi. Erdal Beşikçioğlu, Burcu Özberk, Beren Gökyıldız’ın başrollerinde yer aldığı dizinin RTÜK’e şikayet edilmesinin ardından ise daha yayına bile başlamayan dizi hakkında inceleme başlatıldı.

RTÜK’ün kurumsal sosyal medya hesaplarından yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi: “FOX TV’nin “Kimsesizler” dizisiyle alakalı gerek Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bildirimleri gerekse STK ve vatandaşlarımızdan gelen yoğun şikayetler sonucunda söz konusu dizi film için RTÜK Başkanlığı tarafından inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Kimsesizler dizisi neden RTÜK tarafından incelemeye alındı? İşte sebepleri! 7

Peki bu eleştirilerin sebebi ne? Sosyal medyada çok sayıda şikayet var. Çocukları damgalayıcı bir dizi olarak tanımlanan Kimsesizler’in isminin bile hatalı olduğu yönünde eleştiriler var. Reyting elde etmek uğruna çocukları yaşadıkları travmaların ekranda gösterilmesine karşı bir duruş var.

Bir başka detay ise; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı hizmetlerin topluma yanlış şekilde aktarılması ile ilgili de şikayet bulunuyor. Korunma altındaki çocukların bu şekilde istismarının önüne geçilmesini istenmekte. Sosyal hizmetlere karşı bir ön yargı oluşabileceği endişesi de bulunuyor.

Pek çok yanlış inanca yol açabileceği düşünülen Kimsesizler dizisi için, “Ailesi olmayan hiçtir” gibi sert söylemlerin dizide yer alması da eleştiriliyor.

Ne olmuştu? Kimsesizler dizisinin fragmanı yayınlandı ve Erdal Beşikçioğlu’nun canlandırdığı Mahir Boztepe karakterinin şu sözleri izleyenleri şoke etti:

“Aile bu dünyada en önemli varlıktır. Ailesi olmayan insan hiçtir. Size de aileler gelecek. Saçınıza, başınıza, tırnağınıza, dişinize, huyunuza, suyunuza bakacaklar.

Bacaklarına sarılacaksınız. Kendinizi acındıracaksınız. Hani o barınaktaki köpekler var ya, “Beni seç beni seç diye yaltaklanan köpekler, işte öyle davranacaksınız. Burada ben ne dersem o! Ağlamaya mama yok.”