Ana sayfa Sosyal Medya Gönül Dağı dizisinin kadınları öyle bir şey yaptı ki, hayran kalacaksınız!

Gönül Dağı dizisinin kadınları öyle bir şey yaptı ki, hayran kalacaksınız!

tarafından ker_def

Bozkırda geçen etkileyici hikayesi, birbirinden ilginç karakterlerin yaşamlarından kesitler, güldürürken hüzünlendiren ve düşündüren sahneleriyle dikkat çeken Gönül Dağı, bu haftasonu TRT 1 ekranlarına gelecek 19. Bölümünde örnek bir girişime ev sahipliği yapacak. Yıllar önce başlattığı ancak sonradan kapanan halk eğitim merkezini yeniden açmak isteyen Gülsüm öğretmen (Ulviye Karaca), bu hayalini gerçekleştirecek.

Aile engeli, ekonomik şartlar ve başka sorunlar yüzünden okula gidemeyen, okuma yazmayı öğrenemeyen Gedellili kadınlar, artık yeni açılacak halk eğitim merkezinde buluşacak. Gülsüm öğretmenin girişimi ve kasaba halkının desteğiyle açılacak bu eğitim yuvasında, kadınlara, ev ekonomisine katkıda bulunmalarını sağlayacak el sanatları da öğretilecek. Amigurumi, halı dokuma, ahşap işçiliği, dikiş, nakış, kanaviçe, gümüş takı, pasta yapımı vb. dallarında eğitimler verilecek.

“KADINLAR KENDİ İPLİKLERİNİ KENDİLERİ ÜRETECEK”

Anadolu’da icadlar yapan parlak zekalı binlerce gence örnek olan, onları bu konuda yüreklendiren Gönül Dağı, kadınların hayatına dokunacak bu güzel hizmetle de yeni bir sosyal sorumluluk projesine öncülük edecek.

Emekli olmasına rağmen eğitim neferliğinden vazgeçmeyen ve çok sevdiği Gedelli’de kadınların da ekonomik bağımsızlığını kazanmasını, eğitim görmesini isteyen Gülsüm öğretmen, halk eğitim merkezinin açılışı için mucit öğrencileri Taner (Berk Atan) ve amcaoğullarından destek ister. Onlara “Kendi ipliğimizi kendimiz üreteceğiz. Dışarıdan iplik almaya ekonomik gücümüz yetmez. Ne yapın edin bir iplik makinası icad edin” der.

GEDELLİ MUCİTLERİ İPLİK MAKİNASI İCAD EDİYOR…

Parlak zekalarıyla kasabada uçaktan temiz elektrik santralına kadar birçok başarılı icada imza atan Taner ve amcaoğulları, iplik yapma makinasını da yaparlar. Gülsüm öğretmen tüm kasaba kadınlarını geniş bir bahçede toplar. İplik makinasından çıkan iplikler boya kazanlarına atılır, kurutulur ve halk eğitim merkezinin rengarenk iplikleri üretilir.

GÜNŞIL OKULA BAŞLIYOR

Çocukluğunda çok zeki olmasına rağmen ailesi tarafından okutulmayan binlerce kadından biri olan Günşıl, halk eğitim merkezinde eğitim yolunda yepyeni bir yola girer… Gülsümöğretmenin sorduğu matematik sorularına anında cevap veren bu zeki Anadolu kadını için eğitim meşalesi artık yanmıştır… Günşıl, açıköğretime yazılacaktır. Zahide, amigurumi bebek yapımı için kadınlara destek olacağını açıklarken, halı dokuma konusunda bir başka kadın önayak olur. Halk eğitim merkezi daha açılmadan renklenir ve öğrenme aşkıyla gözlerinin içi gülen kadınlarla dolar taşar…

GÖNÜL DAĞI KADINLARINDAN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Samimiyetleri, içtenlikleri, hoşgörüleri, ailelerine bağlılıkları, birlik, dayanışma duygularıyla dikkat çeken Gedelli Kasabası kadınlarını canlandıran Dilek (Gülsim Ali İlhan), Zahide (Ecem Özakaya), Cemile (Nazlı Pınar Kaya), Günşıl (Gülhan Tekin), Döndü (Feyza Işık), Halime (Çiçek Dilligil), Gülsüm (Ulviye Karaca), Elif (Zümre Meğreli), Keriman (Çiğdem Aygün), Asuman (Hazal Çağlar), ülkemizdeki tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladılar ve şu mesajı verdiler:

“Sıcak, samimi, dürüst, çalışkan, fedakar, başımızın tacı, fark yaratan Anadolu kadınlarının yaşamlarına pencere açan Gönül Dağı’ndan tüm kadınlarımıza kucak dolusu sevgiler, saygılar… “

Her hafta Cumartesi akşamları saat 20.00’de TRT 1 ekranlarına gelen Gönül Dağı’nın yapımcılığını Köprü Film/Ferhat Eşsiz, yönetmenliğini Yahya Samancı üstleniyor.

Berk Atan ve Gülsim Ali İlhan’ın başrollerini üstlendiği dizide, sanat dünyasının usta isimleri de rol alıyor: Ecem Özkaya, Ferdi Sancar, Ali Düşenkalkar, Erdal Cindoruk, Gülhan Tekin, Feyza Işık, Ege Aydan, Ruhi Sarı, Eser Eyüboğlu, Cihat Süvarioğlu, Semih Ertürk, Nazlı Pınar Kaya, Şebnem Dilligil, Yavuz Sepetçi, Nuri Gökaşan, Hazal Çağlar, Hüseyin Sevimli, Çiğdem Aygün, Ulviye Karaca ve Zümre Meğreli.