Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Mukadderat filmi, Altın Portakal’da 3 ödül birden kazandı! Nur Sürer yine yeteneğini konuşturdu!

Mukadderat filmi, Altın Portakal’da 3 ödül birden kazandı! Nur Sürer yine yeteneğini konuşturdu!

tarafından ker_def

61.Antalya Altın Portakal Film Festivali 12 Ekim’de yapılan ödül töreniyle sona erdi.

    Güçlü oyuncu kadrosu ve etkileyici senaryosuyla dikkat çeken Mukadderat, Ferzan Özpetek’in başkanlığını yaptığı jüri tarafından 3 ödüle layık bulundu.

    Mukadderat isimli sinema filmi; Ulusal Uzun Metraj Yarışma bölümünde En İyi Film, En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödüllerine layık görüldü.

    Mukadderat filminde Sultan karakterini canlandıran Nur Sürer En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü almak için sahneye çıktığında ödülünü 45 yıllık sinema kariyerinde büyük bir iz bırakan Yılmaz Güney’e adadı. Sürer konuşmasında “Çoğunlukla değersizleştirilmeye çalışılan, 40 yıl önce Paris’te yaşamını yitiren, biz sinemacıların en kıymetlisi, ustamız Yılmaz Güney için alıyorum” dedi. Filmin ikinci ödülü ise Osman Sonant’a verildi. En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazanan Sonant, ödülünü “Yaşamak ve var olmak için mücadele eden tüm kadınlara armağan ediyorum” diyerek kabul etti.

    Mukadderat ayrıca En İyi Film Ödülü’nü de kazanarak geceye damgasını vurdu. Yönetmen Nadim Güç, ödülünü almak üzere sahneye kızıyla birlikte çıktı ve “Bu senaryoyu yazdığı için Erdi Işık’a teşekkür ediyorum. İlk filmimdi, bu yüzden ayrı bir önem taşıyor. Üretmeye devam edeceğiz” dedi. Senarist Erdi Işık ise mikrofonu devralarak ödülünü “Elalem ne der diye düşünmeyen tüm kadınlara armağan ediyorum” diyerek kucakladı.

    Festivaldeki ilk gösteriminde dakikalarca ayakta alkışlanan Mukadderat izleyicilerden büyük beğeni topladı. Senaryosunu Erdi Işık’ın yazdığı, yönetmenliğini Nadim Güç’ün üstlendiği film hızla sinema eleştirmenlerinin favorileri arasına girdi. Nur Sürer, Osman Sonant, Aslıhan Gürbüz, Şerif Erol, Şirin Sultan Saldamlı, Cem Zeynel Kılıç ve Osman Alkış gibi önemli isimlerin yer aldığı Mukadderat güçlü oyunculuk performanslarıyla festivalin öne çıkan yapımlarından biri oldu.

    Filmde Nur Sürer’in canlandırdığı Sultan eşini kaybettikten sonra yalnız kalma korkusuyla evlenmeye karar verir. Osman Sonant’ın oğlu Nevzat, Aslıhan Gürbüz’ün kızı Reyhan karakterine hayat verdiği filmde Sultan’ın çocuklarıyla karşı karşıya geldiği ve küçük bir taşra kasabasının tabularına meydan okuduğu cesur öyküsü Antalya izleyicisinin kalbinde taht kurdu.

    Merkezine güçlü bir kadının hikayesini alan Mukadderat senarist Erdi Işık’ın memleketi Kastamonu’nun Cide ilçesinde çekildi. Filmin yönetmen koltuğunda, Kadın ve Camdaki Kız gibi reyting rekortmeni dizilere imza atan Nadim Güç oturuyor.

    61.⁠ ⁠Antalya Altın Portakal Film Festivali’ndeki başarısıyla dikkat çeken Mukadderat, çeşitli festivallerde yolculuğuna devam ederken 2024 yılı bitmeden sinemalarda izleyiciyle buluşacak.