Ana sayfa Foto Galeri Show TV, cin çarpmışa döndü! Büyük beklenti kurulan yeni dizi ilk bölümde çakıldı!

Show TV, cin çarpmışa döndü! Büyük beklenti kurulan yeni dizi ilk bölümde çakıldı!

tarafından ker_def

Show TV, cin çarpmışa döndü! Büyük beklenti kurulan yeni dizi ilk bölümde çakıldı! 7

Show TV’de büyük hayal kırıklığı! Servet dizisi yanlış yerden çıkış yaptı, dizi ilk bölümüyle çakıldı!

Milliyet Blog yazarlarından Anibal Güleroğlu, yeni başlayan Servet dizisiyle ilgili yorum yazısı yazdı:

‘Servet’ İlk Bölümden Tükendi mi?

‘Zenginin malı züğürdün çenesini yorar’ demiş atalarımız. Dizicilerimiz bu sözü çok benimsemiş olmalı ki, ekran karşısındakileri oyalayabilmek için klişelerle yaratılmış zenginlik öykülerine sürekli bir yenisini eklemekteler. Yaratıcılık çabası gerektirmeyen bu işlerin temeli, fakirlerin zenginlik hayali olduğundan, senaryolar da fakirlikten gelen kahramanların zenginliğe kapağı atma sürecine dayandırılmakta haliyle.

Böylesi konuların işlenmesini bir yere kadar normal karşılayabiliriz. Lakin gerçek hayatta asla görülemeyecek türden yakınlaşmaların yaşandığı, ölçüsüz tesadüflerin yaratıldığı bu tarz kurgular öylesine çoğaldı ki, işin tadı iyice kaçırıldı. Sonuçta servet paylaşımından doğan hırsların aşkla harmanlandığı her hikâye aynı ilgiyi göremez oldu. Dolayısıyla servetin ihtişamlı dünyasını fakirliğe yem ederek günü kurtarmaya çalışmak nafile çabaya dönmeye başladı. Hani filozof ve bilim insanı Francis Bacon, ‘Servetin batırdığı insan sayısı kurtardığından fazladır’ demiş ya… Servet üstüne hikaye geliştirip batağa dalan dizilerin hali de işte o hesap!

Bundan önce ‘Bir Mucize Olsun’ dizisine değinmiş, benzeşmelerin-abartıların geçici başarıyı getirse dahi, dizi olayını nasıl tatsızlaştırdığından dem vurmuştum. Nitekim bu tatsızlık Total’de sekizinci sıradan başlayıp 11’inciliğe gerileyen, AB’de ise 10’unculukta kalan diziye gösterilen ilginin ilk bölüm merakının ardından düşüşe geçtiği gerçeğinde çabucacık gösterdi yüzünü. Gerçi ikinci bölüm başlangıca nazaran çok daha izlenir haldeydi ama ilk bölümdeki benzeşme ve abartıların varlığı izleyiciyi etkilemişti bir kez.

(analizin devamı için sonraki sayfa linkine tıklayınız)