Ana sayfa Foto Galeri Show TV, cin çarpmışa döndü! Büyük beklenti kurulan yeni dizi ilk bölümde çakıldı!

Show TV, cin çarpmışa döndü! Büyük beklenti kurulan yeni dizi ilk bölümde çakıldı!

tarafından ker_def

Show TV, cin çarpmışa döndü! Büyük beklenti kurulan yeni dizi ilk bölümde çakıldı! 7

Gelelim Fettah Ailesi’nin diğer fertlerine ve marifetlerine… Her işe maydanoz Duru, Yener’in kızı ve halası Hande’nin Can ile münasebetini kıskanıyor. Kiev’i, Hollanda’yı kadınlarına sulanılacak mekânlar olarak gösteren konuşmasıyla erkek mantığını dillendiren (aynı zamanda ayıp eden) ve şayet dizinin ömrü yeterse büyük ihtimalle Narin’e sarkması muhtemel olan Başar da kendince bir tip… Babasının ölümünü gözleyen Yener deseniz, Adana’daki arazide bulunan kaya gazını çıkartma peşinde. Kudret’in vatana-millete hayırlı bir projeyi neden dikkate almadığı ve Yener’i domatesli-hıyarlı muhabbetle aşağıladığı konusuysa meçhul.

Bunların ötesinde benzer dizilerde rastladığımız manasız diyaloglar da ‘Servet’in değerini düşüren detaylardan. Abuk kazalarla ve atarlanmalarla gerçekleşen ilk karşılaşma faslını eksik etmeyerek romantik komediliğe özenen ve Can-Ferah karşılaşmasını yaratan senaryonun bu esnadaki söylem mantıksızlığı ve polis-kamera komedisi bir yana, İstanbul Emniyeti’nin Ferah-Narin-Korkmaz üçlüsüyle ilgili olarak Can’ı apar topar sorguya çağırmasını da anlamak imkansız. Ortada bir suç yok. Yurt müdürü olayı halletmiş zaten. O halde Komiser Ercan’a ne oluyor? Yoksa bu da ‘Atarlı komiser’ modasından geri kalmamak adına mı yaratılmış?

SERVET DİZİSİ TÜM BÖLÜM VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Başkasına ait banka kasasının para ve güç sahipleri tarafından kolayca açtırılabileceğini işleyerek banka kasalarına güveni azaltan… İlaveten akli dengeye yönelik sağlık raporlarının düzmece biçimde hazırlanabileceğini gösteren dizideki bir diğer olumsuzluk, kadına bakış açısı… Arsen Gürzap’ı izleme fırsatı yaratan Başak Hanım üstünden, kadınların para ve statü için erkek aldatmasına boyun eğdikleri vurgulanmış ama bu amacını aşan bir pervasızlıkta yapıldığı için şık durmamış. Nasıl ki, sekreter yani yeni tabirle yönetici asistanı Selin’in vamp kadınlığını ispatlamak maksadıyla kırmızılar giyinip yaylanarak yürüdüğü ve rahat tavrının ardında ‘Yasak Elma’ benzeri ‘eş tarafından organize edilmiş sevgili-ajan’ olayının yattığını ilk etaptan açık ettiği yapımda Selo’nun ‘Oryantalin sonu vestiyerde biter. Şaşmaz’ diyerek bu meslekteki kadınları küçümsemesi… Kudret’in ‘Abin vere vere kız torun verdi. Erkek çocuk istiyorum’ sözleriyle dizilerdeki ayrımcı söylem rutinine ayak uydurması… Duru’nun, öz halasının nişanlısına musallat olma tavırları da birer iticilik olarak çıkıyor karşımıza.

NETİCEDE; Kadrosuna ve oyuncu performanslarının belli bir çizgiyi tutturmasına karşın senaryonun yeni bir şey sunamama sıkıntısını yüklenen ‘Servet’, benzeşmelerle servet yaratma hevesinin ve bu yaklaşımın her daim hayır getirmeyeceğinin en taze örneği durumunda! Kimine göre zenginliğin, kimine göre aşkın, kimine göre insanlığın en büyük servet olduğunu söylemleştirmek hedefini gütmekle birlikte, öykü ve karakterlerde orijinallik sunamadığı için de ilk bölümden tükenmiş halde.

Anlayacağınız kendi özünü hissettirmek yerine başka işlerin taklidi gibi durarak cepten yiyen dizinin bu dezavantajının dışında yayınlandığı gündeki rakiplerini de hesaba katarsak ekran ömrüne dair ümitli yorumda bulunmamız çok zor. Acaba diyorum, o da ‘Masum Değiliz’ dizisi gibi yazın yeniden görüşmek üzere şimdilik rafa kalkar mı? Bence dizinin hayrına olabilecek bu formülü düşünmekte fayda var. Bekleyip göreceğiz.

Anibal GÜLEROĞLU – Milliyet Blog