Ana sayfa Dizi Arşivi Akif nasıl bir dizi; hikayesi, oyuncuları, fragmanı ve tüm detayları!

Akif nasıl bir dizi; hikayesi, oyuncuları, fragmanı ve tüm detayları!

tarafından ker_def

Tabii isimli TRT’nin yeni dijital platformunda yayınlanan dizilerden birisi de Akif… Dizinin hem güçlü bir oyuncu kadrosu hem de izleyenleri derinden etkileyecek bir hikayesi bulunuyor.

Başrol oyuncusu Fikret Kuşkan’ın yanı sıra Adnan Biricik, Taha Baran Özbek, Gökçe Akyıldız, Erdem Akakçe, Özge Borak ve Ertan Saban gibi isimlerin de oynadığı dizi, izleyicileri Türkiye’nin yakın dönemine götürüyor.

Dizinin hikayesi; Mehmet Akif’in tarih sahnesine çıktığı Balkan Savaşı günleriyle başlayan hikayesi milli şair olarak kabul edildiği Kurtuluş Savaşı sonrasına dek uzanıyor.

Tüm memleketin iki ucundan tutuşturulmuş ahşap bir konak gibi alevler içerisinde kaldığı, Osmanlı topraklarından birbiri ardına kötü haberlerin geldiği böylesine bir dönemde, her vatansever aydın gibi ülkesine sahip çıkan, gençleri doğru yola sevk etmek için yazılar kaleme alan Akif, bir yandan da aile içindeki krizlerle boğuşmak zorunda kalır.

Dizi boyunca hem İstiklal mücadelesinin zorluklarına hem bu büyük karakterin İstiklal Marşı’nı yazarken geçirdiği çileli sürece hem de memleket üzerine oynanan oyunlara ve dönemin münevverleri arasında yaşanan türlü istikbal çatışmalarına tanık olunur.