Ana sayfa Dizi Arşivi Kahraman pilotları anlatan Hür isimli yeni dijital dizinin galası gerçekleştirildi!

Kahraman pilotları anlatan Hür isimli yeni dijital dizinin galası gerçekleştirildi!

tarafından ker_def

TRT uluslararası dijital platformu tabii seyircilerini Türk Hava Kuvvetleri’nin cesur pilotlarının aksiyon ve macera dolu hikayesi ile buluşturacak olan yeni orijinal yapımlarından “Hür” dizisinin galası gerçekleştirildi.
Tüm bölümleriyle 1 Aralık’ta TRT’nin uluslararası dijital platformu tabii’de yayına girecek olan ve Millî Savuma Bakanlığı katkılarıyla hayata geçirilen “Hür” orijinal dizisinin galası İstanbul’da yapıldı.

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen özel gösterime, Millî Savunma Bakanlığı ve Türk Hava Kuvvetleri yetkilileri, TRT Yönetimi, yapım ekibi, dizinin oyuncuları, sektörün önde gelen isimleri ve çok sayıda davetli katıldı.

“Kahramanlarımıza yaraşır bir yapımı hayata geçirdiğimizi düşünüyoruz”

Özel gösterim öncesi basın açıklamasında bulunan TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, gök vatanı emin kılan kahramanların mücadelesini anlatmak için hayata geçirilen proje üzerinde uzun süredir titizlikle çalıştıklarını söyledi.

Kahramanların mücadelesini en güçlü ve en iyi şekilde ekranlara getirmeye, beyaz perdeye yansıtmaya çalıştıklarını dile getiren Sobacı, “Aslında bu en iyiyi yakalayabilme çabasında, özellikle de ‘Hür’ dizisi projesi çerçevesinde Millî Savunma Bakanlığımızdan, Hava Kuvvetleri Komutanlığımızdan çok büyük bir destek gördük. Ben kendilerine sizlerin huzurunda Millî Savunma Bakanımız nezdinde Bakanlığımıza ve Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza şükranlarımı sunuyorum. Onların da verdiği büyük destekle aslında kahramanlarımıza yaraşır bir yapımı hayata geçirdiğimizi düşünüyoruz,” dedi.

“Cesur pilotlarımızın yazdığı destanı anlatan bir dizi”

Teknoloji, havacılık ve uzay alanında söz sahibi olmanın, bugünün dünyasında güçlü devlet olmanın ön koşulu haline geldiğini vurgulayan Sobacı, şunları kaydetti:

“Bizler de Türkiye olarak ‘Milli Teknoloji Hamlesi’ çerçevesinde havacılık, uzay alanında ve özellikle savunma sanayi alanında çok büyük başarılara imza attık. Ülke olarak önemli mesafeler kat ettik. Bunun üstüne Mehmetçik’in cesareti ve feraseti de eklendiğinde aslında dünyada eşi benzeri görülmemiş bir güce kavuşuyoruz. Tam da Hür dizisi aslında bu gücü, bu mücadeleyi anlatan bir dizi. Göklerdeki cesur pilotlarımızın verdiği mücadeleyi, yazdığı destanı anlatan bir dizi.”

Sobacı, “Türkiye’nin kamu yayıncısı olarak bu dizi sayesinde milletimizin her bir ferdinin istihbarat alanındaki gücümüzü, Silahlı Kuvvetlerimizin operasyonel kabiliyetini, sivil insanlara zarar vermemek açısından taşıdığı hassasiyeti, etkin İHA, SİHA kullanımını görmesini ve devletin ulaştığı kapasiteyle gurur duymasını istiyoruz. Bu projeyi onun için yaşama geçirdik,” açıklamasında bulundu.

Diziyi izleyen gençlerin de bu başarılardan ilham ve feyiz alarak daha ileriye götürmek için kararlı adımlar atmasını ve yapımın motive aracı olmasını arzu ettiklerini dile getiren Sobacı, projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

‘Hür’, 1 Aralık’ta tüm bölümleriyle izleyiciyle buluşacak

Türk Hava Kuvvetleri’nin özel görevlerde vazife almak üzere en seçkin ve gözü kara pilotlardan kurduğu Hür Filosunun aksiyon ve macera dolu hikayesini konu edinen “Hür”, gerilim dolu anları, aksiyonu ve duygusal derinliğiyle izleyicilere unutulmaz bir Türk Hava Kuvvetleri hikayesi sunmayı vadediyor. 110. Filo’nun gökyüzündeki cesur yolculuğunu ve zorlu görevlerini merkezine alan tabii orijinal dizisi Hür, 1 Aralık’ta tüm bölümleriyle izleyiciyle buluşacak.

Aksiyon/macera türünde olan ve 10 bölüm olarak kurgulanan dizinin oyuncu kadrosunda ise Ogün Kaptanoğlu (Alper Yarbay), Hilmi Cem İntepe (Gökhan Üsteğmen), Batuhan Demir (Emre Üsteğmen), Deniz Çatalbaş (Nazlı Üsteğmen), Gökay Müftüoğlu (Cemal Binbaşı), Taner Ertürkler (Turgay Binbaşı) ve Zeynep Tuğçe Bayat (Banu) yer alıyor. Fedakârlık, zor şartlarda görev, asker arkadaşlığı ve takım ruhu gibi temaların işlendiği dizinin senaryosunu Barış Erdoğan ve İlker Arslan üstlenirken dizinin yönetmen koltuğunda ise Ekin Pandır oturuyor.