Ana sayfa Dizi Haberleri Mevlana’nın anlatıldığı Rumi dizisinde ikinci sezon heyecanı yaşanıyor!

Mevlana’nın anlatıldığı Rumi dizisinde ikinci sezon heyecanı yaşanıyor!

tarafından ker_def

Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî 2. sezonuyla geri dönüyor… Hoşgörü ve barışın timsali Hz. Mevlânâ’nın hayatının anlatıldığı Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî dizisi heyecanla beklenen 2. sezon bölümleri ile geri dönüyor.

Bir tabii orijinal yapımı olan ve 13. Yüzyılda Konya’da geçen Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî dizisi, büyük İslam âlimi, tasavvuf büyüğü ve şair olan Hz. Mevlânâ’nın yaşadığı dönemi konu alıyor.

İlk 10 bölümde; Mevlânâ’nın 40 yaşlarındaki kişiliği ve derinliğinin oluşmasına neden olan temel olaylar ve şahıslar ile yollarının kesişmesine odaklanırken 2. sezonda ise Şems-i Tebrizi’nin gelişi ile Mevlânâ’nın tasavvuf yolculuğu bambaşka bir seyre taşınıyor.

Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî dizisi 2. sezon ilk bölümüyle 9 Aralık’ta yayınlanacak ve devamında her cumartesi yeni bölümleriyle tabii’de olacak. Oyuncu kadrosunda Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî rolüyle Bülent İnal ve Şems-i Tebrizi rolüyle Mehmet Ali Nuroğlu bulunuyor.

Ayrıca Kaan Yıldırım, Ahu Türkpençe, Devrim Özkan, Mert Turak ve Nilay Deniz’in yanı sıra Ushan Çakır, Levent Can, Yusuf Çim, Burak Can, Ali Nuri Türkoğlu, Turgay Aydın, Burç Kümbetlioğlu ve İlker Aksum gibi tanınmış isimlerin de yer aldığı Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî’nin yönetmenliğini Can Ulkay, üstlenirken dizinin senaryosu Ali Aydın ile Fatma Berra Mete’ye ait.