Ana sayfa Dizi Arşivi Akıncı Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

Akıncı Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Özel Analiz – Akıncı, NTC Medya imzalı, yönetmeliğini Veli Çelik’in yaptığı, senaryosunu Hakan Kandal’ın kaleme aldığı aksiyon – fantastik türündeki Türk yapımı televizyon dizisi. Hazırlık aşaması aylarca süren ve Türk televizyonlarında fantastik bir kahramanlık hikayesinin anlatıldığı ilk dizi olma özelliğini taşıyan Akıncı’nın çekimleri İstanbul’da gerçekleştiriliyor.

Şükrü Özyıldız ve Büşra Develi ikilisinin başrolünde yer aldığı dizi fantastik bir yapım. Ana akım kanalların yayınlamaya cesaret edemediği türden bir iş olması dikkat çekici. Atv, büyük bir risk alarak diziyi yayınladı. Akıncı, sosyal medyada hem büyük destek hem de eleştiriler aldı. Ancak dizinin kemik bir izleyici kitlesini de kısa sürede edindiği gözlemlendi.

Akıncı Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 10

KÜNYE:

Kanal: ATV
Yapımcı: NTC Medya
Türü: Aksiyon- Fantastik
Yayın Tarihi: 1 Ocak 2021
Mekan: İstanbul
Süresi: 120 dakika
Müzik: Efe Hakan Çetinkaya – Efe Bünyamin Atalay
Başrol: Şükrü Özyıldız, Büşra Develi, Yıldıray Şahinler, Tolga Tekin.
Oyuncular: Erkan Bektaş, Didem İnselel, Sermet Yeşil, Müge Boz, Berrin Arısoy, Berrak Hacer Kuş, Ayça Erturan, Yılmaz Bayraktar, Atakan Hoşgören, Serhan Onat, Savaş Alp Başar, Deren Talu, Ercü Turan, Bilgi Aydoğmuş, Selin Çuhadaroğlu, Öykü Su Okur, Kubilay Yılmaz, Yunus Destebaşı.

SOSYAL MEDYA HESAPLARI

Dizinin sosyal medya hesapları aktif olarak kullanılıyor. Tüm hesaplardan fragmanlar, diziden fotoğraflar ve çeşitli bilgiler paylaşılıyor. Yayın günü dizinin önemli sahneleri yayınlanıyor. Youtube kanalında hem kısa kısa sahneleri hem de tüm bölümleri ve fragmanları bulabilirsiniz.

Twitter: https://twitter.com/akincidiziresmi
Instagram: https://www.instagram.com/akincidizi/
Facebook: https://www.facebook.com/TvAkinciDizisi/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCXhL1yCSpTucF837b_LzJ0g
Resmi internet sayfası: https://www.atv.com.tr/diziler/akinci/hakkinda

TÜM HABERLER:

Akıncı dizisiyle ilgili tüm haberleri aşağıdaki linki tıklayarak en yeniden en eski habere doğru inceleyebilirsiniz.

Tüm haberleri okumak için tıklayın…

Akıncı Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 11

GENEL İZLENİM:

Şehrini ve insanlarını canı pahasına koruyan bir kahramanın hikayesinin anlatıldığı Akıncı dizisinde bol aksiyon sahnelerinin yanında hayatın içinden birçok konu da işleniyor. Türk televizyonlarına farklı bir soluk getirilmesi hedeflenen dizi başlar başlamaz izleyiciyi ikiye böldü. Kimi izleyiciler diziyi saçma ve komik bulurken kimi izleyicilerse, diziyle beraber Türk televizyon tarihinde hem risk alan hem de cesur bir atak yapıldığına dair yorumlarda bulundular. Akıncı dizisi, meraktan oturup izleyenlerle birlikte ilk bölümde hatırı sayılır bir reyting alsa da akıbetini ilerleyen bölümlerde alacağı reyting oranları belirleyeceğe benziyor.

HİKAYESİ:

Fatih yakışıklı ve dürüst olan idealist bir Tarih öğretmenidir. Üniversiteden mezun olduğu gün, karşısına babasının görev arkadaşı olduğunu söyleyen Orhan çıkmış ve Fatih’e hiç bilmediği aile tarihiyle ilgili gerçekleri açıklamıştır; Fatih’in babası Osmanlı soyundan gelen bir ‘Akıncı Beyi’dir ve bir suikast girişimi sonucunda şehit edilmiştir. Yüzyıllardır süre gelen bu kutsal görevi artık Fatih sürdürecektir. Fatih, yıllar içinde Orhan’ın yardımıyla eğitilir ve ülkesine karşı tehdit oluşturan her türlü suç örgütüne karşı savaş açar.

Gündüzleri sıra dışı bir eğitim anlayışıyla tarih öğretmenliği yaparken, geceleri taktığı maskeyle gerçek kimliğini gizleyerek Akıncı görevini üstlenir. Yaptığı operasyonlarla, günden güne bir halk kahramanına dönüşür. Akıncı’nın operasyonlarından büyük zarar gören karanlık güçler, onun ortadan kaldırılması için harekete geçerler. Bu sırada emniyet güçleri de büyük bir halk desteğine sahip olan ve tek başına adaleti sağlamaya çalışan Akıncı’nın peşindedir. Nergis, yıllardır Akıncı’nın gerçek kimliğini ortaya çıkarmaya çalışan başarılı bir gazetecidir. Akıncı; bir görevde karşısına çıkan Nergis’in hayatını kurtarır. Nergis’in kiraladığı evin, Fatih’in ailesine ait olduğu anlaşılınca, ikilinin yolları tekrar kesişir.

Akıncı’nın peşinde olan özel harekât polisi komiser Cüneyt de yıllar önce Nergis’e âşık olmuş ancak aşkına karşılık bulamamıştır. Bu süreçte, Nergis’le gitgide yakınlaşan Fatih’in bilmediği bir şey vardır; ülke çapındaki tüm bu kötülüklerin sorumlularından biri de Nergis’in babası Cevdet’tir. Tüm bunlar yaşanırken Akıncı, bir yandan ülkesini korumaya çalışacak, bir yandan babasının intikamı için mücadele edecek, bir yandan da imkânsız bir aşka yelken açacaktır.

Akıncı Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 12

KARAKTERLER:
Oyuncu (Karakter)

Şükrü Özyıldız (Fatih/Akıncı)
Büşra Develi (Nergis)
Yıldıray Şahinler (Cevdet)
Tolga Tekin (Orhan)
Erkan Bektaş (Kemal)
Didem İnselel (Aylin)
Sermet Yeşil (Köksal)
Müge Boz (Beste)
Berrin Arısoy (Meryem)
Berrak Hacer Kuş (Hacer)
Ayça Erturan (Filiz)
Yılmaz Bayraktar (Cüneyt)
Atakan Hoşgören (Murat)
Serhan Onat (Yağız)
Savaş Alp Başar (Taner)
Deren Talu (Didem)
Ercü Turan (Lucas)
Bilgi Aydoğmuş (Yeliz)
Selin Çuhadaroğlu (Beyza)
Öykü Su Okur (Duygu)
Kubilay Yılmaz
Yunus Destebaşı

Akıncı Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 13

MEKANLAR:

Akıncı dizisinin çekimleri İstanbul Boğazının en güzel semtlerinden olan Kuzguncuk başta olmak üzere tarihi semtlerde gerçekleştiriliyor. Dizinin ayrıca birçok sahnesinin çekimleri de dizi filmler için kullanılan platolarda yapılıyor.

JENERİK:

Dizinin müzikleri Efe Hakan Çetinkaya ile Efe Bünyamin Atalay’a ait. Aksiyon sahnelerinin fazlaca yer aldığı dizinin jenerik müziği de dikkat çekici.

FRAGMANLAR:

Akıncı dizisinden ilk fragman ATV’nin ve dizinin sosyal medya hesapları üzerinden 2020 yılının Aralık ayında yayınlandı. İlk görüntüler büyük beğeni topladı ve izleyicide büyük merak uyandırdı.

İlk Tanıtım:

Akıncı dizisinin yayınlanmış tüm fragmanlarını youtube kanalında veya ATV’nin internet sitesinde bulabilirsiniz.

TÜM BÖLÜMLER:

Akıncı dizisi ATV ekranlarında yeni yılın ilk günü, 1 Ocak 2021’de izleyici ile buluştu. Dizi her Cuma saat 20.00’de izleyicisi ile buluşuyor.

Akıncı dizisinin tüm bölümlerini Youtube resmi sayfasından izleyebilirsiniz.

KAMERA ARKASI:

Pek çok aksiyon ve dövüş sahnesinin yer aldığı Akıncı dizisinin kamera arkasındaki görüntüleri de zaman zaman youtube kanalında yayınlanıyor. Bazı dövüş sahnelerinde dublörün kullanıldığı dizinin kamera arkası görüntülerinde oyunculara verilen dövüş tekniği eğitimleri de yer alıyor.

AKINCI’NIN KOSTÜMÜNE HOLLYWOOD ELİ DEĞDİ!

Akıncı’nın herkesin dikkatini çeken kostümü aylar boyunca, titizlikle süren çalışmalar sonucunda özel olarak dikildi. Kostümün tasarımındaki imza Türk çizgi roman dünyasının yakından tanıdığı bir isme ait.

Ergün Gündüz’ün tasarladığı kostüm; Hollywood’un yakından tanıdığı ve süper kahraman hikayelerini konu alan bir çok dizi ve sinema filminin kostümlerini üretmiş olan Fransız Parallel Life Studios firması tarafından özel olarak üretildi.

Pandemi döneminde gerçekleşen üretim sürecinde Parallel Life Studios tasarımcıları sıkça Türkiye’ye gelerek Şükrü Özyıldız ile özel provalar gerçekleştirdi. Türkiye’de bugüne kadar hiç kullanılmamış bir kumaş da bu kostüm için özel olarak üretildi. Akıncı’nın sembolü olan ‘Hilal’ ayrıntısı ise kostümün göğsüne ayrı olarak işlendi.