Ana sayfa Dizi Analiz Alparslan Büyük Selçuklu 59. bölüm analizi; Ani’nin fethi geceye damga vurdu

Alparslan Büyük Selçuklu 59. bölüm analizi; Ani’nin fethi geceye damga vurdu

tarafından ker_def

Alparslan Büyük Selçuklu dizisinin bu haftaki bölümünde ‘’Ani’nin Fethi’’ geceye damga vurdu… TRT 1 ekranlarına damga vuran pazartesi günleri izleyicileri ekrana kilitleyen Alparslan: Büyük Selçuklu, yine büyük beğeni toplayarak zirvelerde yer aldı.

Alparslan: Büyük Selçuklu dizisinde, Diyojen’in Kürige’yi öldürmesi izleyenleri şaşkınlığa uğrattı. Dizinin bu haftaki bölümü büyük beğeni topladı ve toplamaya da devam ediyor. Heyecan ve aksiyonun bol olduğu bu bölüm de Ani’nin Türkler’in eline geçmesi sevinçle karşılanırken geceye de damgasını vurdu.

Dizinin 59. bölümünde neler oldu:

Alparslan, Selçuklu’ nun Ermeni Prensiği ile ittifak yapması için Kürige ile görüşüp, kızı Luiza için evlilik konusunu konuşmuştu. Bu teklife sıcak bakan Kürige, kızı Luiza’ nın da rızası olur ise bu evliliğin olacağını dile getirdi. Seferiye, Alparslan’ın Ermeni Prensliği’ne yaptığı ziyaretten dolayı kahroldu ve sarayı terk etti.

Seferiye’nin sarayı terk ettiğini duyan Alparslan, öfkelendi. Alparslan, Seferiye’nin karşısına geçip onunla konuştu. Bu evliliği kendisi için değil de Yakuti için teklif ettiğini söyledi. Kürige’nin kızı Luiza’yı Yakuti ’ye istediklerini öğrenen Seferiye şaşkınlıkla kaldı. Alparslan ise böylelikle Seferiye’nin gönlünü almayı başardı.

Alparslan ve Kürige’nin ittifak yapacaklarını duyan Diyojen, öfkelendi ve Kürige’nin huzuruna gitti. Kürige ve kızı Luiza ’ya böyle bir ittifaka izin vermeyeceğini söyledi. Diyojen’e boyun eğmeyen Kürige, öldürüldü. Babasının ölümüne sebep olan Diyojen, Luiza ’nın da nefretini kazanırken, Luiza’yı kendine tutsak etti.

Alparslan bütün meselelerini halledip Ani seferinin hareket emrini verdi ve Ani’nin üzerine yürümeye başladı. Diyojen, Alparslan’ı durdurmak ve zorlu hamlelerinin üstesinden gelebilmek için harekete geçse de Alparslan Ani’yi fethetti ve sancağını astı.

Heyecan ve aksiyon dolu bölümüyle Alparslan: Büyük Selçuklu 19 Haziran Pazartesi TRT 1’de…