Ana sayfa Dizi Analiz Alparslan Büyük Selçuklu etkileyici sezon finaliyle veda etti!

Alparslan Büyük Selçuklu etkileyici sezon finaliyle veda etti!

tarafından ker_def

TRT 1 ekranlarında yayınlanan Alparslan: Büyük Selçuklu, dün akşam yayınlanan sezon finali bölümüyle büyük beğeni toplayarak, pazartesi günü en çok izlenen dizi oldu. Dizinin sezon finalinde Akça Hatun karakterini canlandıran Fahriye Evcen ayrıldı.

Güçlü oyuncu kadrosu, ihtişamlı dekoru, kuvvetli prodüksiyonu ve etkileyici senaryosuyla TRT 1 ekranlarında pazartesi akşamları izleyiciyle buluşan “Alparslan: Büyük Selçuklu” 27. bölümüyle bu sezonu tamamlamış oldu.

Dizinin sezon finali bölümünde; Nizamülmülk’ün Akça’nın hayatını kurtarmak için verdiği çabaya rağmen baba kızın kavuşacağı sırada Akça’nın ölmesi izleyenleri derinden etkiledi. Alparslan’ın Akça’nın şehid olmasından sonra sancağı kalenin burcuna asması ve kalenin surlarında annesini ve sevdiği kadını öldüren Kekavmenos’u sallandırması da sosyal medyada çok konuşuldu. Dizinin yeni sezonunda neler olacağı ise merak konusu.

Dizinin sezon finali bölümünde neler oldu? İşte detaylar:  Fetih için ilk mancınık atışları yapılmış, Alparslan ikinci kez atış için emir verecekken atabeyinin ve Akça’nın Vaspurakan Kalesi’nde olduğunu anlamış ve tereddütte kalmıştı. Alparslan, mancınık atışlarını onlar oradan çıkana kadar durdurma kararı aldı ve Alpagut’tan destek istedi. Alparslan’ın yaptığı plan ile Bizans askeri kılığına girerek kaleden çıkmaya çalışan Akça ve Hasan Bey yakalandı.

Bunun üzerine Hasan ve Akça’ya ceza veren Rati, İvan, Kekavmenos; Akça’yı iki bileği iple bağlanmış halde yukarıdan tavana sabitlenmiş döner bir makaraya ipin diğer ucu Nizamülmülk’ün elinde olacak şekilde bağladı. Nizamülmülk’ün bütün gücüyle çektiği üzerinde kesici parçalar olan ipin ucunda, havada asılı vaziyetteki Akça’nın ayakları altında, düştüğü an onu paramparça edecek büyük bir kapan vardı. Nizamülmülk elleri kanasa da kızını o kapana bırakmadı ve yaptığı bir hamle ile başlarındaki Bizans askerini öldürerek Akça’yı kurtardı. Bizans halkının arasına karışarak onlara yardım eden Akça ve Hasan, halkı yanlarına çekmeyi başardı.

Bu sırada kurduğu tertiple Herve’yi ve Bizans ordusunu kalenin dışına çekmeyi başaran Alparslan, Dukas’ın destek için toplayıp getirdiği orduyu mancınıklarla yok etti. Kaleden çıkan bütün orduyu da yenerek Vaspurakan’ı ele geçirdi. Kekavmenos, kendisinden hesap sormaya gelen Hasan’ı odaya kilitledi. Sonra da Bizans askeri kılığında kale içinde yaşanan çarpışmada savaşan Akça’nın yanına gidip onu öldürdü. Nizamülmülk olanları pencereden gördü. Akça’nın ölümcül kılıç darbesi aldığını gören Alparslan, Akça yere düşmeden onu yakaladı.

Akça ona sakladığı sancağı verip gözlerini göğe çevirdi ve vazifenin tamamlandığını söyleyip son nefesini verdi. Düğün toyu kurulsun diye beklerken, Akça’nın kollarında ölmesiyle kahrolan Alparslan, Kekavmenos’u kalenin surlarından aşağıya sallandırdı ve sancağı kalenin burcuna astı.

Yönetmen koltuğunda Sedat İnci’nin oturduğu “Alparslan: Büyük Selçuklu” dizisinde Barış Arduç ve Fahriye Evcen’e Mehmet Özgür, Sarp Levendoğlu, Sinan Tuzcu, Korel Cezayirli, Erdinç Gülener, Toprak Sergen, Olcay Kavuzlu, Esila Umut, Hakan Şahin, Ayşegül Ünsal ve Esra Kızıldoğan gibi başarılı isimler eşlik ediyor.

“Alparslan: Büyük Selçuklu”, Sultan Alparslan’ın 1048 – 1071 yılları arasındaki Anadolu’yu fetih sürecini anlatıyor.